Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Crknuti Samsung 870 Evo i domaca izvedba Louis Rosmana...
STRANA 1 OD 1
Almighty84 Crknuti Samsung 870 Evo i domaca izvedba Louis Rosmana... 17.08.2026. 20:53 T69529

status: user
broj poruka: 299
Evo malo necega od mene posle jedno 15 godina...
Nije da ne pratim, samo nisam pisao dugo...

Naime pre sredinom Jula pocne meni da crkava Samsung 870 Evo 1TB ssd.
Krenuli bad sektori da se mnoze i jedno 200Gb podataka otislo niz vodu.
Nego, s obzirom da je SSD jos uvek u garanciji, istice ista u oktobru, ja lepo odnesem u radnju da isti reklamiram.
Posle par dana dobijem odgovor da su prihvatili reklamaciju i da ce mi javiti sta i kako.

Kad pazi, stize meni odgovor, da se njima ne isplati da mi zamene SSD nego ce da mi vrate pare.
Originalna cena s kraja 2021-ve 13780rsd, danas za iste pare ne mozes ni pola tog kapaciteta da pazaris.
Vidim ja da cemo se ganjati preko trzisne inspekcije i suda....

Cisto da znate sta sada nasi pokusavaju da proguraju...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: Crknuti Samsung 870 Evo i domaca izvedba Louis Rosmana... 17.08.2026. 23:18 #685072

broj poruka: 19237
класично, нема потребе за тржишном инспекцијом, само попуни образац за вансудско решавање, спреми фискални рачун и пошаљи шта треба, да видиш онда како се све решава.

“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.

:: Evo malo necega od mene posle jedno 15 godina..
:: Nije da ne pratim, samo nisam pisao dugo...
::
:: Naime pre sredinom Jula pocne meni da crkava Samsung 870 Evo 1TB ssd.
:: Krenuli bad sektori da se mnoze i jedno 200Gb podataka otislo niz vodu
:: Nego, s obzirom da je SSD jos uvek u garanciji, istice ista u oktobru, ja lepo odnesem u radnju da isti reklamiram.
:: Posle par dana dobijem odgovor da su prihvatili reklamaciju i da ce mi javiti sta i kako
:: Kad pazi, stize meni odgovor, da se njima ne isplati da mi zamene SSD nego ce da mi vrate pare
:: Originalna cena s kraja 2021-ve 13780rsd, danas za iste pare ne mozes ni pola tog kapaciteta da pazaris.
:: Vidim ja da cemo se ganjati preko trzisne inspekcije i suda...
:: Cisto da znate sta sada nasi pokusavaju da proguraju..
VMARC “Normalna stvar” 18.08.2026. 05:53 #685073

broj poruka: 9508
Isto vas ceka za RAM, HDD i sve ono sta je poskupelao. Scenario vec vidjen sa grafickim iz vremena pomame zbog rudarenja. Cisto sumnjam da ces ista postici sudskim putem. EVO 870 se i ovako tesko nalazi, lagano mogu da ga “nemaju na stanju” a u tom slucaju ti sleduje povracaj novca a to je iznos koji pise na fiskalnom racunu.
Da dodam, nije problem samo kod nas. Isto vas ceka i sa madjarima i verovatno ostatkom Evrope.
Srecno!
luja-88 Re: Crknuti Samsung 870 Evo i domaca izvedba Louis Rosmana... 20.08.2026. 08:34 #685075

broj poruka: 1687
Kada je kupljen SSD?
Postoji razlika između pozivanja na saobraznost (gde ti naš zakon u velikoj meri pomaže) i garancije proizvođača.

Koji prodavac?
Ne pitam da bi ga svi linčovali, već možeš i sam da proveriš da li prodavac i dalje ima u ponudi isti takav SSD (ili sličan, sa istim karakteristikama, što je malo teže dokazivati, ali nije neizvodljivo).
Više prodavaca ima `870 EVO` u ponudi i na stanju, ali tebi je bitan taj jedan - ako ga prodavac ima na stanju (ili je imao u trenutku kada ti je odgovorio), mora da ispuni svoje obaveze i pruži ti izbor između novca i novog uređaja.
Moralno gledano, to ne deluje pošteno za njega, ali baš te briga - svi prodavci su godinama birali da ne vrate novac, već daju nov uređaj, onda kada je drastično padala cena tehnike, i nikom ništa... u masi slučajeva su davali npr. micro-ATX ploče, umesto full-ATX formata... isto tako, sada maksimalno pokušavaju da vrate iznos novca od pre 1-3-5 godina, sa kojim možeš samo da obrišeš zadnjicu... sve na `APP` foru, tako da te apsolutno ništa ne sprečava da izdejstvuješ ono što ti pripada.
Kupio si nov uređaj i očekuješ da radi u punom sjaju, najmanje tokom trajanja garantnog roka, što je ovde slučaj - to je tvoje pravo, a njihova obaveza.

Kontaktiraj NOPS preko telefona ili e-pošte, pa vidi koje su ti opcije. Na sajtu imaš i obrazac, koji u startu možeš da popuniš i ovlastiš ih da u tvoje ime (vansudski ili sudski) rešavaju problem.

Ako se priča otegne, ne zaboravi da se garancija produžava za svaki dan koji je uređaj proveo na reklamaciji, pa obrati pažnju na datume predaje uređaja i preuzimanja istog, što lako može da bude mesec-dva, pa i duže. Svojevremeno, za jedan laptop mi je garancija bila produžena preko 3 meseca, jer je kumulativno (ne odjednom), tokom 3 godine garancije, uređaj toliko vremena proveo u ovlašćenim servisima, na rešavanju problema.

:: Evo malo necega od mene posle jedno 15 godina..
:: Nije da ne pratim, samo nisam pisao dugo...
:: Naime pre sredinom Jula pocne meni da crkava Samsung 870 Evo 1TB ssd.
:: Krenuli bad sektori da se mnoze i jedno 200Gb podataka otislo niz vodu
:: Nego, s obzirom da je SSD jos uvek u garanciji, istice ista u oktobru, ja lepo odnesem u radnju da isti reklamiram.
:: Posle par dana dobijem odgovor da su prihvatili reklamaciju i da ce mi javiti sta i kako
:: Kad pazi, stize meni odgovor, da se njima ne isplati da mi zamene SSD nego ce da mi vrate pare
:: Originalna cena s kraja 2021-ve 13780rsd, danas za iste pare ne mozes ni pola tog kapaciteta da pazaris.
:: Vidim ja da cemo se ganjati preko trzisne inspekcije i suda...
:: Cisto da znate sta sada nasi pokusavaju da proguraju..
siki069 Garancija 20.08.2026. 11:49 #685076

broj poruka: 542
Piše da je kupljen krajem 2021 godine.

Garancija 5 godina ili 600 TB upisa.
Šta pre istekne.

Almighty84 870EVO 1TB 21.08.2026. 18:45 #685077

SSD je kupljen kod nas u BG-u oktobra 2021ve.

Na sajtu i dalje stoji da isti SSD 870EVO 1Tb imaju u ponudi, Imam screenshotove sa njihovog sajta da , u momentu odgovora kazu da imaju u magacinu i pokusali su da mi nametnu pricu sa dobavljacem, sto iskreno mene ne interesuje, jer nisam pazario od dobavljaca nego od radnje koja je i dala garanciju.

Danas su mi nudili zamenski 1Tb NV3 kingston, koji je po svemu daleko slabija kupovina od doticnog samsunga koji je na reklamaciji, em nema DRAM cash, em mu je zivotni vek pola samsungovog i skoro je pola cene novog 870EVO 1TB.
Ja sam lepo ponudio da se 1/1 ili zameni za isti ili da doplatim po vazecem cenovniku za 9100pro 2TB, ali ne moze da mi racuna cenu iz 2021ve.

Zakon i sam garantni list kazu svoje, a to je zamenski uredjaj po istih karakteristika po vazecem cenovniku ili bolji uz smanjenje cene.

Neka mi i da 870EVO NOV, moj je problem sta cu ja dalje sa njim, ili 2Tb 9100pro uz moju doplatu po vazecoj ceni 870EVO...
dautovic Imao sam slican problem 25.08.2026. 08:35 #685081

broj poruka: 2863
Uzeo sam neki patriot P210 2TB sata ssd pre godnu ipo dana. Crklo smece, platio ga tada cirka 100e, sad ga skoro nigde nema a i gde ga ima oko 300e cena. (Norveska, ne Srbija)
Odma pomislim na brata Rosmana i njegovu sagu sa Sljamsungom i reko sad ce i mene ista sudbina.
A na tom drajvu sam imao brdo, ali brdo sinhronizovanih crtana sto na srpski sto na hrvatski, bas ozbiljna kolekcija, i to sve prebrano da nije ono Nju ejdz smece da se provlace neki transdzenderi, pederi, angede i ostala satanisticka sranja. Mnogo mi bilo krivo sto je sve otislo niz vodu.

Drajv je smece, ali dobijem isti novi...odma sam ga na oglas, ali evo muci se sa prodajom...Uzeo sam neko mozda malo manje smece pa mi ovaj sto sam dobio ne treba. Crucial BX500 2TB.

Skyfire: ...frekfencija...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
pmfrulez uspeo 30.08.2026. 23:54 #685088

broj poruka: 1004
sam u onom ciklusu pre 10-15 godina da resim problem tom pricom , kad su hhd otisli u nebesa zbog neke poplave ili slicno cunamija bem li ga

nudili su pare nisam prihvatio trazio zamenski proizvod sa istim ili jacim preformansama
i naveo isto to da za isti novac nemogu da dobijem ni upola preformansi trenutno i prihvatili su

Ryzen5 5600x+NZXT Kraken Z63
B550 Aorus PRO AC
ASUS GeForce RTX 3070Ti TUF GAMING
HyperX Predator 2x16GB 3600MHz
500gb Samsung 980 PRO M.2
2tb Adata XPG Gammix S11 PRO M.2
JONSBO MOD3
Corsair RM1000x
ROG Strix XG43VQ

:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Almighty84 RE: 05.09.2026. 01:06 #685104

Ja se ISKRENO izvinjavam, ja sam smetnuo s uma da imam ovde temu, pa pisem sa nekih 6 dana zakasnjenja.
Elem, prica ima srecan kraj. Kontaktirao me je vlasnik prodavnice negde 7-10 dana pred istek 30 dana reklamacije.

Bilo je tu povuci potegni, mada covek je bio sasvim korektan, moram priznati.
Bilo je tu raznih ponuda s njegove strane Kingston NV3 1TB, pa Sandisk, te ovaj te onaj, ja sam trazio da odgovara 870Evo, znaci DRAM memorija je obavezna, 5 godina garancije, minimum 600TBW, jel te, zamenski u klasi, ne samo po sekvencijalnim brzinama koje mi ni ne znace preterano. Pa sam opet forsirao isti 870evo SSD ili 9100pro 1TB ili npr... 2TB uz moju doplatu. Na kraju smo se slozili da dobijem u zamenu m.2 NvME Kingston Fury Renegade, Gen4 1TB...
Jedina caka, nigde nema standardna verzija, pa sam dobio verziju sa fabrickim hladnjakom. Nije idealno, moja maticna ima svoj integrisani hladnjak (X870E Dark Hero), ali sa trenutnim ludilom trzista i cena sto RAM memorija sto SSD-ova, na kraju sam prihvatio. Igrom slucaja, imam PCI-E/M.2 karticu sto mi je ostala od matore Asus X99 ploce, nikad iskoriscena, nova upakovana, tako da sam uspeo da iskoristim novi M.2. Nije mi imalo smisla da skidam hladnjak i gubim 5 godina garancije SSD-a na ovu ekonomiju.

Da, morao sam da ukljucim bifurkaciju da bih dobio Gen4 x4 brzine na drugom slotu, a i grafika mi je sad na Gen5 X8. Po svim uporednim testovima, koje sam odradio, ukupno sam izgubio negde oko 0.3% na RTX 5080 tako da, ja nemam problem sa time.

I tako ja zavrsih sa novim Gen4 Kingston renegade Fury od 1TB (sa hladnjakom). Ni dinara dao, samo sam bio kulturan, i uporan. Nisam imao napade niti izlive histerije, ali nisam ni popustao. Eto, malo guglanja, malo konsultovanja sa GPT-em i to je to.

Srecan kraj.

Ako ovo nekome moje iskustvo pomogne, meni ce biti drago, pogotovo u ovoj ekonomiji...

Pozdrav svima.
Almighty84 Re: uspeo 05.09.2026. 01:10 #685105

E secam se toga, bilo je bese 2009te ako se ne varam, poplavljene su bile fabrike HDD-va, pa su u ono vreme cene HDD-ova otisle u nebesa... radio sam u WinWin-u tada.... Koje ludo vreme :D

:: sam u onom ciklusu pre 10-15 godina da resim problem tom pricom , kad su hhd otisli u nebesa zbog neke poplave ili slicno cunamija bem li ga
:: nudili su pare nisam prihvatio trazio zamenski proizvod sa istim ili jacim preformansama
:: i naveo isto to da za isti novac nemogu da dobijem ni upola preformansi trenutno i prihvatili su
:: Ryzen5 5600x+NZXT Kraken Z6
:: B550 Aorus PRO A
:: ASUS GeForce RTX 3070Ti TUF GAMIN
:: HyperX Predator 2x16GB 3600MH
:: 500gb Samsung 980 PRO M.
:: 2tb Adata XPG Gammix S11 PRO M.
:: JONSBO MOD
:: Corsair RM1000
:: ROG Strix XG43VQ
Almighty84 Re: RE: 05.09.2026. 01:19 #685106

https://imgshare.cc/6x74qdg6

https://imgshare.cc/c5jycbtf

:: Ja se ISKRENO izvinjavam, ja sam smetnuo s uma da imam ovde temu, pa pisem sa nekih 6 dana zakasnjenja
:: Elem, prica ima srecan kraj. Kontaktirao me je vlasnik prodavnice negde 7-10 dana pred istek 30 dana reklamacije
:: Bilo je tu povuci potegni, mada covek je bio sasvim korektan, moram priznati.
:: Bilo je tu raznih ponuda s njegove strane Kingston NV3 1TB, pa Sandisk, te ovaj te onaj, ja sam trazio da odgovara 870Evo, znaci DRAM memorija je obavezna, 5 godina garancije, minimum 600TBW, jel te, zamenski u klasi, ne samo po sekvencijalnim brzinama koje mi ni ne znace preterano. Pa sam opet forsirao isti 870evo SSD ili 9100pro 1TB ili npr... 2TB uz moju doplatu. Na kraju smo se slozili da dobijem u zamenu m.2 NvME Kingston Fury Renegade, Gen4 1TB...
:: Jedina caka, nigde nema standardna verzija, pa sam dobio verziju sa fabrickim hladnjakom. Nije idealno, moja maticna ima svoj integrisani hladnjak (X870E Dark Hero), ali sa trenutnim ludilom trzista i cena sto RAM memorija sto SSD-ova, na kraju sam prihvatio. Igrom slucaja, imam PCI-E/M.2 karticu sto mi je ostala od matore Asus X99 ploce, nikad iskoriscena, nova upakovana, tako da sam uspeo da iskoristim novi M.2. Nije mi imalo smisla da skidam hladnjak i gubim 5 godina garancije SSD-a na ovu ekonomiju
:: Da, morao sam da ukljucim bifurkaciju da bih dobio Gen4 x4 brzine na drugom slotu, a i grafika mi je sad na Gen5 X8. Po svim uporednim testovima, koje sam odradio, ukupno sam izgubio negde oko 0.3% na RTX 5080 tako da, ja nemam problem sa time.
:: I tako ja zavrsih sa novim Gen4 Kingston renegade Fury od 1TB (sa hladnjakom). Ni dinara dao, samo sam bio kulturan, i uporan. Nisam imao napade niti izlive histerije, ali nisam ni popustao. Eto, malo guglanja, malo konsultovanja sa GPT-em i to je to
:: Srecan kraj
:: Ako ovo nekome moje iskustvo pomogne, meni ce biti drago, pogotovo u ovoj ekonomiji..
:: Pozdrav svima
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60549. Broj poslatih odgovora: 649089.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs