Imam neke diskove koje nikako godinama da backupujem jer me mrzelo da se cimam i pokusavam da napravim isti setup kakav je i bio. Raid plocu na kojoj su diskovi bili vise nemam tako da, da li je uopste moguce da pocupam podatke sa 2 hard diska koji su bili u RAID 0 na proslom kompu ?
Ovo mi iskocilo za backup diskova, da li bi ovako nesto moglo da pomogne ?
Za cupanje podataka iz mrtvpg raid-a, ne bi pomoglo (nadam se da gresim). Ali, za bekapovanje i, generalno, koriscenje diskova u ``external`` setapu uredjaj je bombona (20TB max po disku, opa!).
Мало је компликовано то да се изведе, морао би да буде исти или сличан контролер (барем исти бренд), и да нова плоча подржава исти рејд који си имао (0, 1..) и да пробаш.
Ово што си линковао је обичан екстерни читач дискова, подржава опцију клонирања са диска на диск, нема рејд контролер.
“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
:: Samnom uvek neki zanimljivi problemi X :: :: Imam neke diskove koje nikako godinama da backupujem jer me mrzelo da se cimam i pokusavam da napravim isti setup kakav je i bio. Raid plocu na kojoj su diskovi bili vise nemam tako da, da li je uopste moguce da pocupam podatke sa 2 hard diska koji su bili u RAID 0 na proslom kompu :: :: Ovo mi iskocilo za backup diskova, da li bi ovako nesto moglo da pomogne ? :: :: https://www.lc-power.com/en/lc-dock-u3-vi/
Nazalost, nema nista od bekapa. Raid 0 radi samo na toj ploci, tom kontroleru, sa diskovimza zakacenim na istim SATA porovimau na kojima su i bili. Rebuild za Rais 0 sa sacuvanim podacima ne postoji kao opcija.
I5-12400/RYUJIN II 240/32GB/B760/RX6800XT/1TB 990 Pro/Hydro PTM Pro 1200W/H5 Elite/ROG Swift PG349/Dell S2721DGFA/Logitech K280e/Deathadder v.2/Turtle Beach STEALTH 600 V2
@Vmarc & rest ... Fak... @siki069 Ma bio je 0 jer je to doba daleko pre ssd diskova pa sam se palio da cu da imam mega speed boost na 0. I sve je radilo top...samo sto ih nisam nikad backupovao kad sam promenio masinu. Bilde :D.
Postoji li sansa neki servis da to odradi, da probaju na par ploca dok ne ubodu pravi kontroler ? Koliko se secam bila je intel MSI ploca. Pokusavam da se setim sta sam tad imao, verovatno i7 2600k pa sam presao na i7 6800k.
Znaci ili je kontroler sa LGA 1155 ili LGA 2011-3.
Isti kontroler (ne isti model, nego fizicki isti, dakle taj na maticnoj ploci) Isti SATA port za svaki disk (Npr. SATA 1 port HDD SA SERIJSKIM BROJEM KOJI JE BIO NA NJEMU, SATA 2 port HDD KOJI JE BIO NA NJEMU ) U bilo kojoj varijanti Raid 0 nece raditi i samo ce ti nuditi da formira novi Raid 0 jer ce ih trerirati kao nove diskove i novi raid. Novi Raid0 znaci brisanje svih podataka sa diskova.
I5-12400/RYUJIN II 240/32GB/B760/RX6800XT/1TB 990 Pro/Hydro PTM Pro 1200W/H5 Elite/ROG Swift PG349/Dell S2721DGFA/Logitech K280e/Deathadder v.2/Turtle Beach STEALTH 600 V2
Jesi uopšte probao da okačiš jedan od tih hard diskova na novi računar? Ako jesi, šta kaže disk menadžment? Jesi siguran da si imao hardverski RAID na toj bivšoj ploči ili si sve uradio softverski? Upostavljanje RAID lanca ne ide baš tako prosto. Koja je ta bivša MSI ploča? CPU je nebitan u ovom slučaju.
VMARC, ne vidim logično objašnjenje zašto je to baš toliko strogo. Mislim da je to tako na serverskim mašinama, a da je Ognjeni bio daleko od serverske ploče.
Ali nikada sa dva HDD nisam ni probao mod 0, tako da ti verujem. Jesam sa 4 HDD i pokajao sam se.
@siki nisam probavao da ih nakacim mrzelo me da trazim resenje jer znam da ne bi mogao. Na ovoj ploci sad nemam raid (asrock x470 taichi ) ali hardwerski je bio 100%. Nema koristi od sw raida za perfomanse. Sad sam se setio na 6800k sam imao Asus X99 plocu ali tacan model ne znam. A sa 2600k je bila neka MSI ali nisam siguran koja. Na nekoj od ove dve platforme sam ih koristio a moguce na obe da je bilo da sam prebacivao diskove.
Ryzen 5700x | NZXT Kraken x62 | Asrock Taichi x470 | 32gb G.Skill Trident Z 3200mhz | Power color 6650 XT | AOC CU34G2XP | Creative Blaster ZxR | Samsung M.2 970 evo PLUS 500gb | Samsung 840 pro 256gb | 2 TB WD black | Evga SuperNOVA 850w...
Nikada nisam koristio RAID, malo izguglao čisto bezveze. Na jednoj superuser temi staroj 7 godinna, navodno je pomoglo jednom liku u istoj situaciji. Sada da li je laž ili istina na tebi je da vidiš.
Taj ReclaiMe Free RAID Recovery je pljucn`o opake pare u reklamiranju :D
@Ognjeni, kao što rekoše iznad, taj LC Power uređaj nema veze sa tvojim problemom. Sa RAID vezama nemam grandiozna iskustva, ali znam da je redosled SATA portova bitan (kao što VMARC reče)
Gledao si film `Back to the future`? Moraju BAŠ SVI elementi da se poklope :D
:: Nikada nisam koristio RAID, malo izguglao čisto bezveze :: Na jednoj superuser temi staroj 7 godinna, navodno je pomoglo jednom liku u istoj situaciji. Sada da li je laž ili istina na tebi je da vidiš :: :: https://www.freeraidrecovery.com/library/raid0-recovery.asp :: :: Black Wolf :: ::
@siki Seagate 320gb, ne secam se modela, najbrzi modeli koji su tada bili. Verovatno baracuda i rekoh nisam ih ubacivao u ovaj komp jer nemam raid na ovoj ploci a i skroz druga je ploca i controler od te stare.
@xenox na sajtu help disca pise da mogu da vrate podatke sa svih vrsta raid kombinacija samo sto su ludacke cene.. 300-400e bi me izaslo vracanje podataka a ne secam se ni sta tacno imam na diskovima. Hteo sam licno ako je moguce da pokusam da ih vratim pa ako ima ista bitno od slika i uspomena, super uspeo sam.
Piše na HDD nalapnici Seagate Baracuda...Model.... Valjda znaš da pročitaš. Kontroler je sada nebitan, bitan je konektor.
Nisam ni rekao da okačiš oba HDD, već samo jedan. Konektor je običan SATA, napajanje SATA. Računar butuješ normalno. Da vidimo šta kaže disk menadžment iz postojećeg winowsa. Možda je bio RAD-1 i podatke imaš. Na oba HDD.
Ili još bolje, napravi Sergei na flešu i otkači trenutne HDD, a okači samo Barakudu. Buutuj sa fleša. Da vidimo šta kažu Partition mežik i ostali HDD alati.
I najvažnije je da se setiš koja ploča je bila kada si to napravio.
pc-3000 može da vrati podatke , ali kad vidite cenu istog nemojte se čuditi koliko će vas klepiti, ako imaš koji bitkoin tu onda plati ovako zaboravi...
Сумњам да би чак и са таквим алатом могао да врати како треба нешто што је подељено у фрагментима са другим диском.
“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
:: :: :: pc-3000 može da vrati podatke , ali kad vidite cenu istog nemojte se čuditi koliko će vas klepiti, ako imaš koji bitkoin tu onda plati ovako zaboravi.. ::
Broj postavljenih tema: 60381. Broj poslatih odgovora: 647268. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.