Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Spašavanej podataka sa SATA diska
STRANA 1 OD 1
arogan Spašavanej podataka sa SATA diska 14.11.2024. 06:41 T69319

status: user
broj poruka: 535
Juče je Windows 10 64bit, 21H1 krenuo u Repair, nije uspeo iz nekoliko puta.
SSD je ADATA SU750.
Kada sam ga stavio kao Slave (zapravo, u HDD rack) da izcučem podatke, `vidi` se rezervna particija i D particija za podaztke sa svojim labelama. Sa D particije snimio sam vrv oko 95% fajlova, za sada neće samo jedan folder, mogu da uđem u njega i vidim sadržaj, ali kada uradim Copy tog foldera, pa Paste na drugu lokaciju, ništa se ne dešava.
Kada ugasim i uključim napajanje HDD Rack-a prvo pronađe rezervnu particiju, zatim D particiju uz poruku da trebam da je skeniram, a zatim i C particiju uz poruku da je oštećena i da treba da je formatiram.
Ili, ako uradim dabl klik na C particiju i odmah mi traži da je formatiram.
Upravo mi trebaju podaci sa te C particie, sa profila, dokumenti slike, fajlovi sa dektopa.
Nisam uspeo da kloniram SSD na HDD Nortom Ghostom, lepo je pošao do 452 MB, a zatim je do 462 MB radio 11h i pokazao mi je da treba preko 1.800 sati do kraja tako da mi se to ne isplati.

Probao sam skeniranje sa dva programa u Sergei Strelec ali oba se `zakoče` na 0% (slično ko Ghost).

Da li smem da prihvatim ponuđeno formatiranje C particije, pa da onda probam da izvučem podatke, na primer sa programom Recuva (probao sam bez formatiranja ali neće, i Recuva traži format)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
siki069 Regenerator 14.11.2024. 07:38 #682788

broj poruka: 386
U okviru Sergei Streleca ima HDD Regenerator.

count Re: Spašavanej podataka sa SATA diska 14.11.2024. 08:58 #682789

broj poruka: 1352
Da li si proverio `zdravlje` i SMART tabelu? Ako je neka memoriska ćelija crkla. tu nema spasa za podatke na njoj za razliku od HHD-a gde još uvek može da se bar nešto iščupa.

Ryzen R9 7900x. ASrock B650Pro RS. Arctic Liquid Freezer III 360, 2x16GB Kingston 6000MHz, Gigabyte Rx 6600XT, KC 30001TB, Samsung 970 evo plus (500GB), Samsung 960 evo (250GB, Adata nvme 1TB,.

:: Juče je Windows 10 64bit, 21H1 krenuo u Repair, nije uspeo iz nekoliko puta
:: SSD je ADATA SU750
:: Kada sam ga stavio kao Slave (zapravo, u HDD rack) da izcučem podatke, `vidi` se rezervna particija i D particija za podaztke sa svojim labelama. Sa D particije snimio sam vrv oko 95% fajlova, za sada neće samo jedan folder, mogu da uđem u njega i vidim sadržaj, ali kada uradim Copy tog foldera, pa Paste na drugu lokaciju, ništa se ne dešava
:: Kada ugasim i uključim napajanje HDD Rack-a prvo pronađe rezervnu particiju, zatim D particiju uz poruku da trebam da je skeniram, a zatim i C particiju uz poruku da je oštećena i da treba da je formatiram
:: Ili, ako uradim dabl klik na C particiju i odmah mi traži da je formatiram
:: Upravo mi trebaju podaci sa te C particie, sa profila, dokumenti slike, fajlovi sa dektopa
:: Nisam uspeo da kloniram SSD na HDD Nortom Ghostom, lepo je pošao do 452 MB, a zatim je do 462 MB radio 11h i pokazao mi je da treba preko 1.800 sati do kraja tako da mi se to ne isplati
::
:: Probao sam skeniranje sa dva programa u Sergei Strelec ali oba se `zakoče` na 0% (slično ko Ghost)
:: Da li smem da prihvatim ponuđeno formatiranje C particije, pa da onda probam da izvučem podatke, na primer sa programom Recuva (probao sam bez formatiranja ali neće, i Recuva traži format
imarkovic >> 14.11.2024. 10:38 #682790

broj poruka: 18993
Имам искуства с тим, свака акција коју урадиш на том диску, повећава ризик да нећеш моћи податке да извучеш, а поготово формат који му брише слој и прави нови. Ако је диск неки који није Seagate, шансе су веће.

У таквом стању диска, где не можеш ништа из Windows-a, где не помаже ни клонирање, а требају ти одређени фајлови и ништа друго са диска, успевао сам да извучем (некад 100%, некад мање, а некад ништа) само на један начин, али то је мало специфично, свакако пробај ако можеш. Користио сам минимално окружење Live Linux-a без ичега учитаног што може да алармира диск и оптерети га, већ искључиво ручни mount на локацију и читање само одређених фајлова које знаш где су, са шансом да их ископираш.
Значи немој никакве друге акције да покушаваш више, немој још hdd regenerator. Hdd Regenerator можеш да пустиш као задњу шансу да мало среди диск и опет да пробаш ово друго после.

Скини одавде: http://www.slackware.com/~alien/slackboot/mini/15.0/
slackware_x86_64-15.0-mini-install.iso

Креирај бутабилни флеш помоћу Руфуса. За остало ако се не снађеш, пробаћу да ти помогнем ако се први пут срећеш са Linux-oвим bash-oм.

Edit: ааа, то је SSD, нисам одмах видео.. Тешко да ту може нешто, али пробај.

“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.

siki069 Regenerator 14.11.2024. 21:17 #682792

Regenerator se diže u DOS okruženju.
Tako da ništa ne opterećuje.
Ali poslušaj iMarkovića.

imarkovic Re: Regenerator 14.11.2024. 21:33 #682793

broj poruka: 18993
Знам, али мислио сам да њега покрене уколико баш не може ништа.. Али свакако је бескористан за SSD.

“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.

:: Regenerator se diže u DOS okruženju
:: Tako da ništa ne opterećuje
:: Ali poslušaj iMarkovića
alrad 14.11.2024. 22:52 #682794

broj poruka: 4826

Ako je to onaj model što je operator preporučivo smatraj se srećnim i zakopaj što dublje dok ne eksplodira.
krkub Re: >>offtopic 15.11.2024. 00:43 #682795

broj poruka: 1018
Alt+shift postoji odavno, ali bez obzira na tu činjenicu nije mi jasno kako ti nije mrsko da mešaš
ћирилицу i latinicu u иstom kuцањu поruke

Sprdnju na stranu, saglasan sam sa @imarkovic, ssd je mutna voda, kao poslednji pokušaj (pre profesionalnog) bih probao neki live linux, butabilni

:: Имам искуства с тим, свака акција коју урадиш на том диску, повећава ризик да нећеш моћи податке да извучеш, а поготово формат који му брише слој и прави нови. Ако је диск неки који није Seagate, шансе су веће
:: У таквом стању диска, где не можеш ништа из Windows-a, где не помаже ни клонирање, а требају ти одређени фајлови и ништа друго са диска, успевао сам да извучем (некад 100%, некад мање, а некад ништа) само на један начин, али то је мало специфично, свакако пробај ако можеш. Користио сам минимално окружење Live Linux-a без ичега учитаног што може да алармира диск и оптерети га, већ искључиво ручни mount на локацију и читање само одређених фајлова које знаш где су, са шансом да их ископираш.
:: Значи немој никакве друге акције да покушаваш више, немој још hdd regenerator. Hdd Regenerator можеш да пустиш као задњу шансу да мало среди диск и опет да пробаш ово друго после
:: Скини одавде: http://www.slackware.com/~alien/slackboot/mini/15.0
:: slackware_x86_64-15.0-mini-install.is
:: Креирај бутабилни флеш помоћу Руфуса. За остало ако се не снађеш, пробаћу да ти помогнем ако се први пут срећеш са Linux-oвим bash-oм
:: Edit: ааа, то је SSD, нисам одмах видео.. Тешко да ту може нешто, али пробај
:: “La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
obradmi Permissions for authenticated users 15.11.2024. 10:45 #682796

broj poruka: 7720
Proveri permissions for authenticated users da li imas read write dozvole ili dodaj usera cudno je to
da ti da ,da vidis sadrzaj ,a ne da kopiranje.To nije karakteristika pokvarenog diska.Mislim konkretno
za taj folder sto nece da se kopira.

H-nitro re 17.11.2024. 00:46 #682799

broj poruka: 1973
kad je vec otvorena tema meni se zakljucala sd kartica i nema sanse da se formatira jer je kao write protected, sve sam probao i u regeditu i cmd, low level format tool, sve ali mislim da je kartica mrtva a novu je kupio i sama se zakljucala

Nema normalnih, samo nepregledanih

count Re: re 17.11.2024. 08:37 #682801

broj poruka: 1352
Isto kao sa SSD-om. safe mode-read only.
https://www.majorgeeks.com/files/details/usb_repair_portable.html

Ryzen R9 7900x. ASrock B650Pro RS. Arctic Liquid Freezer III 360, 2x16GB Kingston 6000MHz, Gigabyte Rx 6600XT, KC 30001TB, Samsung 970 evo plus (500GB), Samsung 960 evo (250GB, Adata nvme 1TB,.

:: kad je vec otvorena tema meni se zakljucala sd kartica i nema sanse da se formatira jer je kao write protected, sve sam probao i u regeditu i cmd, low level format tool, sve ali mislim da je kartica mrtva a novu je kupio i sama se zakljucal
:: Nema normalnih, samo nepregledanih
MaliAbner ONTRACK RECOVERY 17.11.2024. 09:22 #682803

broj poruka: 7769
https://www.ontrack.com/en-us/software/easyrecovery

Probavao sam nekad davno vecinu gore navedenih predloga i kojekakve druge qrce palce ali samo je Ontrack Recovery uspeo da vrati podatke.

Ocita disk i ponudi sta moze da se sacuva zadas mu direktorijum u koji zelis da sacuva podatke i to bi bilo to...

Ne treba boot disk, ne treba trice i kuchine, itd...

Srecno!

Citat:
`Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`

micika988 ... 17.11.2024. 10:46 #682806

broj poruka: 2050
neki od search rezultata, pa kome treba neka se zabavlja:

Disk Check (PE)
https://tinyurl.com/2t4zvrkc

Disk Storage Low Level Format
https://tinyurl.com/3aryyst7

HDAT2
https://tinyurl.com/bdft6ned

SpinRite
https://tinyurl.com/ackd8b8h

Victoria for Windows
https://tinyurl.com/v56apswp

USB Flash Drive Format Tool
https://tinyurl.com/yvhmb4k6

`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is
simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level,
to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`

siki069 LLF 17.11.2024. 16:40 #682807

Bravo Micika.
Neka proba Low level format.
Tako spašava podatke sigurno.

micika988 Re: LLF 17.11.2024. 17:50 #682808

broj poruka: 2050
`kad je vec otvorena tema meni se zakljucala sd kartica i nema sanse da se formatira`

a cini mi se da ima i resenja koja doticu temu

EDIT:

ne znam sta je sve Mr. Filmadzija probao,
licno bih video nekoliko programa koji rade istu ili slicnu funkciju pa doneo odluku
zasto ljudi nemaju neki servis koji radi inkrementalni backup folder-a na svakih 1h bitnih stvari ne znam
preporuka, ako performanse i nisu nesto preterano bitne, ili preko internog card reader-a ili preko usb card reader-a uvek imati nesto vezano, na sta ce se raditi cuvanje podataka,
4k hejvi djuti microsd nije los izbor, lako se klonira, a do sada nije bas tako cesto ni crkavao

EDIT2:

https://youtu.be/9KXo6yOhTWo

`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is
simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level,
to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`

:: Bravo Micika
:: Neka proba Low level format
:: Tako spašava podatke sigurno
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60353. Broj poslatih odgovora: 646984.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs