Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
bad sektor
STRANA 1 OD 1
carandra bad sektor 09.12.2007. 11:10 T6900

status: user
broj poruka: 160

koji program koristiti iz xp-a za ovu proveru, koji je najsigurniji?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MaliAbner HDD Regenerator 09.12.2007. 11:23 #35391

broj poruka: 7769
To je program koji ce ti pomoci.

Ali ja prosto ne mogu da verujem da je tebi bilo lakse da se registrujes kao korisnik nego da u forumu potrazis slicnu temu. Meni se cini da je to bilo brze nego registracija.
Ili si mozda previse lenj da iscitava tudja iskustva pa ti je ovako lakse.

Definitivno bi admin trebalo da razmisli da omoguci postovanje tema samo onima sa preko 100 postova.

Laku noc Srbijo ma gde i ma kolika bila !!!

electron HD Tune 09.12.2007. 12:55 #35400

broj poruka: 74

ja koristim HD Tune 2.53...Pozdrav !!!
MACHINE Demistifikacija 09.12.2007. 13:19 #35402

broj poruka: 5710
Ovako: HDDregenerator je izvanredan ali radi u svom LowLevel okruzenju, ne dira podatke i u velikom broju slucajeva odradi posao sa logickim/fizickim BB prebacujuci ih u CacheBuffer, po po oporavku vraca nazad ili pomera na drugi sektor ako je neuspela repolarizacija. Obavezno ugasi SMART u BIOSu pre nego sto radis sa alatima tipa SpinRite, MHDD, Victoria, Micro2K, UXD ...Sto se HDtune i ostalih alata u Winu tice oni nece uhvatiti nove BB (increased bad blocks), vec ce videti one koje je registrovao Format tool i koje je oznacio (retest bad sectors). Njihov algoritam pri skeniranju je isuvise rudimentiran, osim ako se radi full test (read-write-verify). Dakle, jedini pozuzdani za proveru i oporavak su oni gore koji rade pod DOS ili SelfSpecialized okruznjem...

- R a v e n L o r d -

BataCele A sta mislis... 09.12.2007. 16:58 #35418

broj poruka: 1532
...ovako:

Otvoris My computer, pa desni klik misem na ikonicu hard diska, Properties, pa odaberes Tools i, potom, pritisnes Error-checking, obelezis obe ponudjene opcije i - skeniras.

Ako si odabrao sistemsku particiju, onda ce da skenira pri restartu sistema.

Meni je ovo najlogicnije. Ili mozda ne razumem sta tacno zelis.

Pisko windows? 09.12.2007. 17:34 #35425

broj poruka: 6650
To što mu `popravi` sa check diskom, okači o rep. Ta je alatka tu samo onako, kod grešaka koje nastaju pri nestanku el. energije ili pri najnoramalnijem radu windows-a, kilavo.
Bilo šta ozbiljnije - nedodirljivo je za ovu alatku. Drugo: ti pitaš jedno, a mi ti odgovaramo ipak nešto drugo: ne mere to bez kabla, tj. ne može iz windows-a. A da ne bude skroz-naskroz opasno po podatke.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs