4 HDD u PC-ju ,na svima pise da su ATA 133, za SATA2 disk to i ne treba pominjati, IDE kablovi su novi 80 pinski, sveza instalacija XP-pro, dodat najnoviji INTEL APPLICATION ACCELERATOR koji sam mogao da nadjem na netu, Maticna ploca Asus P4G8X Deluxe chipset North Bridge Intel Granite Bay E7205.Problem je sto mi svi diskovi rade u UDMA 5 modu ( ATA 100 ) a ne max UDM 6 ( ATA 133). U Biosu su svi HDD setovani na AUTO... ima li ko ideju sta je problem , moze li se resit i kak.i
Meni se cini da nema ama bas nikakve razlike izmedju udma 5 i 6, cak sta vise ima diskova koji su skoro podjednako brzi ili brzi od onih sa navodnom podrskom za ata 133. Ja sam recimo imao maxtor ata133 i wd ata100 i moj subjektivni utisak je da i pored boljeg ata standarda maxtor radi sporije u svim segmentima.
Ne vidim razlog sto te to brine, mislim i na tarabi pise to sto pise ali je fata sa sve neobrijanim nogama bolja riba.
Naprosto ICH4 southbridge chip ti omogucava samo ATA100, vrlo su retke ploce koje su implementirale zasebne kontrolere koje bi dale podrsku za ATA133. Intel je taj standard napustio sa UDMA 5. Razlike u performansama su zaista minorne.
Hvala Vam gospodo na odgovorima, jer ja ko i vecina nas pokusavamo da isteramo mak na konac i da od dobrog napravimo bolje, ali uvek nedostaje parce znanja ili iskustva. znaci nije od babe moguce od babe devojku napraviti
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.