Juce sam uzeo WD 3200AAJS (320GB) harddisk. Danas sam pogledao garanciju i zaokruzeno mi je 12 meseci. Koliko znam WD daje garanciju na 36(3god)meseci. Da li da reklamiram ili......????
definitivno idi vidi sta se desava .... garancija je tri godine od strane uzovnika i dobavljaca i ne samo za WD vec sada za sve marke pa i maticne ploce, procesore, memorije, monitore....za grafike je do dve godine... HDD si kupio kod dilera a to znaci da garancija HDD-a krece od dana kad ga on nabavi za radnju...sto znaci da ako je kod njega stajao neko vreme, za to neko vreme je garancija prosla...tako da ti on ne moze dati 3 godine ako je kod nega stajao 6 meseci...moze ti dati samo 2 god. i 6 meseci jer mu dobavljac nece uvaziti garanciju za tih poslednjih 6 meseci. Ne verujem da mu je dugo stojao u radnju s obzirom na model tako da i 24 mecesi moze glat da ti da.... e da...ima jos jedna stvar...HDD ima 3 god. ali mozda ga je neko koristio dve godine...pa on ne moze da ti da duze od godinu dana jer je toliko i ostalo...ali ta sumnja je samo u slucaju da HDD nije bio u pakovanju (zapakovan u kesi presovanoj na krajevima sa malom kesicom silicijumskih kuglica za sprecavanje stvaranja vlage ...hahaha....ala sam se ubacio)... ma ne brini... u pitanju je samo greska pri popunjavanju garancije...ali odi obavezno...bice ok videces... http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9002946 Pozdrav !!!
Garancija je 3 godine bez obzira kada je hdd stigao u radnju i racuna se od dana prodaje hdd-a. Druga stvar je sto ne mozes da nateras prodavca da ti da duzu garanciju ako on sam to ne zeli, znaci cisto je u pitanju dobra volja prodavca da li ce ti dati 3,2,1, ... godinu garancije. Ovo sve naravno pod uslovom da je sve legalno i da je hdd stvarno nov i da je nabavljen legalnim putem od uvoznika. Ubuduce pitaj kolika je garancija pre kupovine i ako ti se ne svidja idi u drugu prodavnicu.
Ma to me i zanimalo, zato sto skoro svi HD-ovi na trzistu imaju 3god. garanciju. Otisao sam na WD-ov sajt......dok sam `ebote nasao sekciju za garanciju. I stoji da po serijskom broju WD ima garanciju do 23.11.2010 godine, znaci svez drajv, a stoji sa strane kalkulator preko maila da u slucaju end-prodavca, racuna od datuma kupovine od njih do 3god+(za idiote koji ne umeju da sracunaju sami 36meseci :D Long Live USA + stize na mail koliko ti je ostalo????..........Verovatno........).
By default, the warranty date is calculated from the manufacture date. However, if you have proof of purchase, we can update the warranty to calculate it from the purchase date. If you feel that the warranty date needs to be updated from the purchase date, please follow the instructions below.
1. Send us an email from this link: http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc.cfg/php/enduser/ask.php 2. Put in `update warranty` in the subject line. 3. Attach a picture or a scanned copy of your purchase receipt (jpg, jpeg, or gif formats only, max 500KB) 4. Send the email.
Once we receive the email, we will verify the information and update the warranty accordingly. You will receive a response from us about the status of your email.
Verovatno je greska u zvrljanju garancije, zaokruzeno 12 meseci........ Jer cudim se za neke proizvode koji kostaju i po 500 jura singl, garancija je godinu dana....WTF.........pa da se nesto nije desilo. :D
Tesko da moze da daje garanciju manju od one koju proizvodjac nudi, jer to na kraju opet zavrsi u WD China, oni njima na repair/reciklazu, a njima novi svezi diskovi.
A i ti si dobar juce si kupio a danas gledas garanciju, mogao si da je pogledas i posle godinu dana pa se onda zali. Gde si gledao kad si kupovao? Mozda u neku simpaticnu prodavacicu....??? :)))
:: Garancija je 3 godine bez obzira kada je hdd stigao u radnju i racuna se od dana prodaje hdd-a. Druga stvar je sto ne mozes da nateras prodavca da ti da duzu garanciju ako on sam to ne zeli, znaci cisto je u pitanju dobra volja prodavca da li ce ti dati 3,2,1, ... godinu garancije. Ovo sve naravno pod uslovom da je sve legalno i da je hdd stvarno nov i da je nabavljen legalnim putem od uvoznika. Ubuduce pitaj kolika je garancija pre kupovine i ako ti se ne svidja idi u drugu prodavnicu
Upravo tako. Sve zavisi od prodavnice do prodavnice Zato se kupuje roba kod proverenih i velikih prodavaca racunarske opreme. Odnesi hard u crkvu, zapali svecu i pomoli se da pozivi dugo i srecno kao i ti.
Deco komunizma, svi ste zabrljavili. Nije istina ono što je praksa, nego i ono što nije: čak i u SFRJ, čije zakone kao još uvek negde koristimo, bilo je zakonski određeno da sva elektronska roba široke potrošnje - u šta spada i računarska, mora da ima 24 meseca garancije, i, tačka. To je i SRJ - SCG i Srbija nasledila. Dakle, nema pomena o garanciji PROIZVOĐAČA već, PRODAVCA. Prodavac snosi odgovornost ako uvaljuje lošu robu - ako je nabavlja superjeftino a prodaje skupo (kao kod nas) onda, opet ima računicu i za zamene i za garanciju, a ako je proizvođač robe sam po sebi kvalitetan, onda... i on daje i dužu garanciju od prodavca i tako. A mi? DNO BRATE!
Ja sam WD kupio u Eurolinku i na racunu je pisla garancija 12 meseci, takodje nisam obratio paznju na vreme garancije, sutradan sam zvao i pitao o cemu se radi oni mi rekose idi u nas servis Kozjacka da ti tako produze garanciju.
Bez obzira na sve i dalje tamo kupujem ali je garancija na graficku i maticnu 36 meseci, procesor isto, memorija takodje...
garancija na wd diskove je 3 godine.postoji zakonski propis da se na it proizvode daje garancija proizvodjaca a ne dobavljaca i slicno.zakon o zastiti proizvodaca.to ne postuju svi prodavci tako da kupujes tamo gde postuju posto je cena priblizno ista. pozdrav fetus
Ja sam sa druge strane sebi dozvolio da me naprave budalom ( mada moguce da to i jesam ...) Ja sam kupio wd HARD 160 Gb U `COMPUTER DREAM` radnji i dobio pre kupovine informaciju da daje garanciju 1 godinu, meni bilo cudno posto sam negde procitao da je 3 godine i ja to njemu kazem a on mi prospe pricu kako na tom sajtu skoro nista nije tacno i tako to ... Ja uzmem i krenem do grada posle 500 metara udjem u drugu radnju i pitam ( valjda cisto da potvrdim da sam retard..) i garancija je naravno 3 godine!!!! Treba apsolutno sve proveriti pre nego se kupuje, i naravno treba verovati sebi a ne hohstaplerima iz radnji...(cast izuzecima jer ih ima )
Bolje ziveti tisucu godina kao milijunas nego tijedan dana kao bijednik...
1. Proizvođač ( WD ) daje garanciju od 3 godine. 2. Prodavac ( neka radnjica u BG ) daje garaciju od 1 godine ( njihovo pravo, ako im dobavljač ne naredi drugačije ). 3. Kupac u prvih godinu dana proizvod reklamira direktno prodavcu, a po isteku tog roka ( druga i treća godina ), može da se žali direktno WD-u ili njihovom ovlašćenom uvozniku ili servisu ( zavisi šta već imaju u Srbiji ).
Dobro bi bilo da se i neko od prodavaca ko ovo čita oglasi na ovu temu i da svoje viđenje.
Ma i to je problem - da svi imamo potrebu da `razumemo ovako` neki propis i zakon, jer ga pišu hohštapleri i kupci diploma. Kupac je `zaštićen` navodnim zakonom o zaštiti, svaki proizvod bi trebao da ima reklamni rok i reklamne uslove JASNO NAVEDENE, uslove zamene i uslove popravke, garantovani servis i snabdevanje rezervnim delovima u određenom vremenskom roku.... sve ono što je kod nas prepušteno stihiji `kako je razumeo` - u ovom slučaju prodavac. I zato nas nazvah decom komunizma gde je roba bila nešto a potrošač potrošan... mi se i dalje smejemo kad na proizvodu piše `nije za piće`, `pre upotrebe otvoriti`, i slično, a to samo govori o odgovornosti proizvođača. I sudskoj. Ako WD daje 3 godine, na svoje legalne, nereparirane, neoštećivane i nekradene diskove, zašto onda neki prodavac to ne bi mogao ovde da ispoštuje? - Ako nije tako, nešto, ili sve od onoga što sam pretpostavio kao uslov za garanciju - onda verovatno imaju problema. Roba koju kupujemo je, jednostavno, sumnjiva - kad god naiđemo na takve uslove prodaje. Tačno je da mnogi na to svesno ili nesvesno pristaju, nekad za evro-dva, ali to nije opravdanje koje bi tu rabotu promenila iz nečasne u časnu.
Resenje je definitivno dobro se raspitati o datom proizvodu koji hocemo da kupimo i tek onda otici i kupiti....Mada onda ispadnes dokoni magarac koji zove radnje iz ciste dosade i smara prodavce... Tako sam ja zvao da se raspitam za jedan philips-ov monitor tehnomaniju jer sam na sajtu video akciju za tft monitor sa dvi izlazom..Proverim na philips-ovom sajtu pise nema dvi...Ja nazovem i neka glupaca ( koja ocigledno ne zna ni sta je dvi!!! ) se nadrnda sto je smaram kad sve ima na sajtu...Naravno kad je drugi lik iz radnje proverio ispalo je da nema dvi... Poenta price je da kod nas prodavci prodaju npr. tft od 250ojra kao da je kilo krompira , i svako dodatno raspitivanje o uredjaju je besmislica i cisto izivljavanje dokonog kupca !!!! ( cast izuzecima )
Dobro, bre B, sto opet farbas ljude na ovom forumu?! Ne mozes ocekivati da ima pamet elektro-inzenjera a da pride u minicu vrcka socnim dupencetom Dzenifer Lopez i smeska ti se licem Sindi Kraford. To naprosto ne ide jedno sa drugim. Ja se izvinjavam devojkama koje ne zadovoljvaju navedene kriterijume tj. odudaraju od pravila. Ma, sta lupetam, one ovo nece ni procitati...
- R a v e n L o r d -
:: Resenje je definitivno dobro se raspitati o datom proizvodu koji hocemo da kupimo i tek onda otici i kupiti....Mada onda ispadnes dokoni magarac koji zove radnje iz ciste dosade i smara prodavce.. :: Tako sam ja zvao da se raspitam za jedan philips-ov monitor tehnomaniju jer sam na sajtu video akciju za tft monitor sa dvi izlazom..Proverim na philips-ovom sajtu pise nema dvi...Ja nazovem i neka glupaca ( koja ocigledno ne zna ni sta je dvi!!! ) se nadrnda sto je smaram kad sve ima na sajtu...Naravno kad je drugi lik iz radnje proverio ispalo je da nema dvi.. :: Poenta price je da kod nas prodavci prodaju npr. tft od 250ojra kao da je kilo krompira , i svako dodatno raspitivanje o uredjaju je besmislica i cisto izivljavanje dokonog kupca !!! :: ( cast izuzecima :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Bolje ziveti tisucu godina kao milijunas nego tijedan dana kao bijednik.. :: ::
:: Dobro, bre B, sto opet farbas ljude na ovom forumu?! Ne mozes ocekivati da ima pamet elektro-inzenjera a da pride u minicu vrcka socnim dupencetom Dzenifer Lopez i smeska ti se licem Sindi Kraford. To naprosto ne ide jedno sa drugim. Ja se izvinjavam devojkama koje ne zadovoljvaju navedene kriterijume tj. odudaraju od pravila. Ma, sta lupetam, one ovo nece ni procitati... :: :: :: - R a v e n L o r d - :: :: :: Resenje je definitivno dobro se raspitati o datom proizvodu koji hocemo da kupimo i tek onda otici i kupiti....Mada onda ispadnes dokoni magarac koji zove radnje iz ciste dosade i smara prodavce.. :: :: Tako sam ja zvao da se raspitam za jedan philips-ov monitor tehnomaniju jer sam na sajtu video akciju za tft monitor sa dvi izlazom..Proverim na philips-ovom sajtu pise nema dvi...Ja nazovem i neka glupaca ( koja ocigledno ne zna ni sta je dvi!!! ) se nadrnda sto je smaram kad sve ima na sajtu...Naravno kad je drugi lik iz radnje proverio ispalo je da nema dvi.. :: :: Poenta price je da kod nas prodavci prodaju npr. tft od 250ojra kao da je kilo krompira , i svako dodatno raspitivanje o uredjaju je besmislica i cisto izivljavanje dokonog kupca !!! :: :: ( cast izuzecima :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Bolje ziveti tisucu godina kao milijunas nego tijedan dana kao bijednik.. :: :: :: ::
Samo ti zaje..vaj !!!! Gnevan sam bre !!! I ima da govorim imena firmi pa nek onaj ko kupuje procita i rzmisli gde ce da kupi !!! Za pare koje dam hocu da da dobijem najbolje za te pare!!!!!!!!!! Ti me najbolje razumes Machine !!! Zar ne ???
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.