Kolega ti je nagovestio limite koje navodi proizvođač. Uporedi sa kapacitetom svog i biće ti jasno. Po ovome bih predpostavio da je tvoj ovaj od 250GB što će reći da bi morao ravno 600 puta da ga upišeš celog da bi dosegao taj limit. Ne znam stvarno čime bi to uspeo da uradiš osim ako nekim akrobacijama uspevaš da ga glođeš svakodnevno. Imaj na umu da taj navedeni limit služi više proizvođaču da se obezbedi od garantnog roka tako da je realan limit dosta veći od navedenog. Čak i taj limit ne obavezuje da će SSD prestati sa radom već će pojedine ćelije početi da otkazuju i kontroler će ih otpisivati. Veći problem od toga je brzina rada koja će mu nakon tolikih upisa značajno opasti. U prevodu, SSD je toliko dugotrajan da u nekim normalnim uslovima ne možeš da ga saraniš ni za 15 godina a do tada će debelo biti prevaziđen tako da nema mesta brizi. :)
@tomam, mani se garancije i gluposti i ostalizh SSD urbannih legendi... Za vreme koriscenjea tog uredjaja sigurno mu neces potrositi sve celije koji ima... pa sve i da radis ono idiotsko CHIA plotovanje...
Za 5-7 godina njegov kapacited ce biti minoran i niko zivi nece da se osvrne za njim pa ni ti...
Nakaci instaliraj i korisiti...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
:: Samsung 860 evo , interesuje me iskustva koliko moze upisa TB max na ist :: Negde sam nasao da je to 150 TB ?? :: :: Hvala ::
Aj da ne postavljam novu temu kada je vec rec o zivotnom veku hdd pa da pitam za pomoc i sta mi je ciniti. Kupio sam pre nesto manje od godinu dana Toshiba canvio basic eksterni disk i u zadnje vreme konstantno ispusta cudan zvuk na svakih tipa 20ak sek. U sentinelu i hd tune pro je sve okej, nigde nema gresaka i slicno a kako bih bolje docarao nisam nasao drugi nacin nego da postavim na yt pa sigurno je vecina strucnija i mozda moze da kaze sta se desava. (oko 5 sekunde se cuje i oko 19 sec.).
E ziv bio, nesto sam bio ubedjen da mu je kraj blizu al znaci srecom gresim
:: Ma ne brini, kad idle-uje, parkira glavu u bezbednu zonu radi bezbednosti od udarca, pada i sl :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo :: ::
U pravu si kraj je blizu,ako imas podatke ,prepisi na drugi disk.Desilo mi se to sa jednim starim WD,posle nekog vremena sistem ga nije prepoznavao.Jednostavno bios ga ne vidi,ispustao je cudne zvuke kao tocilo.Taj disk mozes da koristis za ekspirimente ,nije za ozbiljnu upotrebu.
:: E ziv bio, nesto sam bio ubedjen da mu je kraj blizu al znaci srecom gresi :: :: :: :: Ma ne brini, kad idle-uje, parkira glavu u bezbednu zonu radi bezbednosti od udarca, pada i sl :: :: :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo :: :: :: ::
Ma srecom tu samo skidam igre pa i ako ode ajde nije neki veliki problem. Prilika da vidim da li funkcionise garancija preko madjara ako vec dodje do toga...
:: U pravu si kraj je blizu,ako imas podatke ,prepisi na drugi disk.Desilo mi se to sa jednim starim WD,posle nekog vremena sistem ga nije prepoznavao.Jednostavno bios ga ne vidi,ispustao je cudne zvuke kao tocilo.Taj disk mozes da koristis za ekspirimente ,nije za ozbiljnu upotrebu :: :: :: :: E ziv bio, nesto sam bio ubedjen da mu je kraj blizu al znaci srecom gresi :: :: :: :: :: :: :: Ma ne brini, kad idle-uje, parkira glavu u bezbednu zonu radi bezbednosti od udarca, pada i sl :: :: :: :: :: :: :: :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: :: :: - Hm, mislim da će biti čupavo :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.