Ostajem polako bez dvd citaca/rezaca. Sta uzeti mobilno?
STRANA 1 OD 1
strela75
Ostajem polako bez dvd citaca/rezaca. Sta uzeti mobilno?
15.03.2021. 21:05
T68114
status: user broj poruka: 1589
Posto sam redno poceo da izbacujem DVD rezace iz laptopova i ubacujem kedije sa ssd-ima, ostajem polako bez mogucnosti citanja DVD-a i snimanja istih. Meni to nije problem, ali klinci i dan danas u skoli dobijaju udzbenike sa cd/dvd-ima. Sto ce reci jos neko vreme moram da imam mogucnost njihovog citanja/rezanja.
Ima raznih USB DVD rezaca. Ima li ko kakva iskustva sa istima? Sta da gledam, sta bi bila preporuka?
EDIT: Vidim da se pominje i neka Mdisc fora, npr za Hitachi-LG Data Storage GP57EB40
Unapred hvala.
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
i to za sada korektno radi. Sta treba nareze, ocita, doduse niti sam ga maltretirao sa nekim starim diskovima, niti sam narezivao neku egzotiku, koristim ga 10ak puta mesecno.
3700x Aorus x570 elite Gigabyte RTX2070 Super 2x16gb HyperX fury Samsung 970 EVO WD Gold 8tb Seasonic 750W Focus Gold
I ubacivao kedije u laptopove, onda su ti ostali rezaci? Kupi USB SATA DVDRW adapter od 500 din. i koristi izvadjene rezace. Ako neces tako, uzmi ovaj Asus USB, sasvim je OK.
Narucio adapter, pa cemo videti. Ako bude radilo kako treba - ok. Ako ne - externi. Ako je jos neko nesto isprobao, slobodno neka nabaci ideju.
Unapred hvala.
Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Izolovali smo se kolega i ja svako svojoj kuci, maksimalno postujemo mere, umivamo se izopropilom, svetlost dana ne vidimo. Ovo su samo flesbekovi zurki sa Ibice :D
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.