Ne znam koliko je radio (ne pise `power on hours`, a trebalo bi), medjutim lose je poceo... Nije ni za reklamaciju, jer nema dovoljno losih sektora i radi...
Edit: aha, navodno power on hours je 100, otvori i Sentinel, da vidimo sta kaze.
Obzirom da nema UltraCRC gresaka, mislim da zamena kabla nece pomoci.
Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja. Gordon Allport
Mozda se uspavava. Ajd kresni komp, udji u BIOS i onda oslusni HDD kako se ponasa. Ako je tu OK, nema da vibrira i skljoca, onda ga neki sw u win gasi/pali.
Da gubi konekciju usled loseg napajanja ili sata kabla, imao bi blokadu kompa bar 15 sekundi ili ne bi mogao da iscita folder my computer ako na ploci nisu sata hot plug portovi, jer mu treba vremena za inicijalizaciju i da ga win prikaze kao particiju/e.
Ne bi bilo lose za svaki slucaj skinuti PCB i dobro ocistiti 20pin kontakte i kontakte za motor na PCB i na HDD. Znaju da prave problem od oksidacije i upravo se to desava.
kad sam ga prvi put ugradio stajao je na vecoj mekanoj podlozi ali zbog zagrevanja sam pre neki dan odlucio da ga stavim na manju tvdju podlogu da moze vazduh bolje da cirkulise ( a dodatno su direktno na njemu lezali 3 SSD ) e sada sam stavio opet vecu bolju podlogu i odvojio ssd i vise se ne cuje tj isto se i dalje desava samo se ne cuje
isto klikce i u biosu a u windowsu kada se kroz device manager DISABLE onda naravno prestane jer se iskljuci
evo i Sentinel a i stavio sam i SSD ne znam jel su ok ???
Crta ličnosti je uopšten i usredsređen neuropsihički sistem, svojstven za individuu, kadar da različite draži ucini funkcionalno ekvivalentnim i da započne i vodi različite vidove adaptivnog i ekspresivnog ponašanja. Gordon Allport
Verovatno, ali Sentinel nije merodavan za SSD, koristi Samsung Magician, proveri status.
Magician kaze za sva tri isto `Good` zato sam i mislio da je sentinel precizniji jer pokazuje istrosenost u procentima ali dobro ne opterecujem se bas previse za SSD i onako ce biti zamenjeni sa m.2
@vladarko pre sam imao kavez napravljen po meri od tankih limenih traka ali sam to razjebao i izbacio pa mi trenutno HDD lezi na dnu kucista na parcetu tvrdjeg sundjera debljine 20mm i oko 10mm siri od HDD
treba do petka da odem u nabavku pa cu kupiti materijal da napravim novi kavez bice odlicna ventilacija i nece biti prenosenja vibracija jer ce hdd visiti n silikonskim gumicama
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.