Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
HDD se gasi sam od sebe
STRANA 1 OD 1
Equinoxe HDD se gasi sam od sebe 28.11.2007. 14:27 T6724

status: user
broj poruka: 12057

Poludeću od ovog WD2500KS hard diska. Samo se ugasi sam od sebe. Isključi se jednostavno. Koji mu je đavo ? Ponekad se posle tog gašenja i sam upali. Isto se dešava i kad je u kućištu i kad je u SATA 2 fioci. Znači nije izvor napajanja u pitanju.

Jedino što mi preostaje je da ga probam sa molex-om a ne SATA napajanjem. Sastaviću ga sa patosom i onda će stvarno imati razlog da ne radi kako treba

Koji još može da bude razlog gašenja, osim napajanja ? E da, SMART kaže da je sve OK.
Podaci su Backup-ovani, tako da se za to ne brinem.

Hvala unapred.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Power Management 28.11.2007. 16:53 #34223

broj poruka: 5710
Za pocetak ubij sve u BIOSu sto se ondosi na Advanced mode za gasenje diska za prezervaciju struje...ucitaj WD fabricki dijagnosticki alat pa ako ima i tamo pogasi sve sto je vezano za APM (tisi rad, sleep mode) to ce se direktno izmeniti u firmware-u. Istestiraj disk profesionalnim alatima!

- R a v e n L o r d -

ljuki koji OS 28.11.2007. 16:59 #34224

broj poruka: 324
Nisi rekao da li je WinXp ili Vista kako sam primetio na tom Hdd ti nije sistem
Ja am imao isti problem ali samo pod vistom na hdd od 160gb mi je bio sistem a na drugom 40gb samo podaci pod vistom mi se ovaj drugi non stop gasio i palio kada mu pristupim on s upali a ako duze od 20min nije u funkciji on se sam ugasi to sam resio u Control Panel-u pa u opciji Power options Ukljucio High performanse to mi resilo problem sa iskljucivanjem Pricam za vistu imas opciju da ti nikad ne iskljucuje hdd a mislim da takva opcija ima i u XP-u

Equinoxe Re: 28.11.2007. 18:49 #34230

broj poruka: 12057

@Machine
Care, sve sam to uradio, testovi u
WD Data Lifeguard Diagnostic i
WD Data Lifeguard Tools, varijante i za dos i win, i svi kažu, `Tu problema nema!`

Izlgeda da je čika ljuki bio u pravu!

Screenshot:
http://www.mypicshare.com/dlnxwxzspic.html

Sam sam kriv, pretpostavio sam da High Performace podešavanja znače NEVER TURN OFF, što je vrlo logično, ali Microsoft ostaje Microsoft, a Vista još jednom pokazuje kakav je shit.

Neizmerno hvala, malo mi je falilo da nosim hard na reklamaciju.

Ruff Re: koji OS 28.11.2007. 18:54 #34232

broj poruka: 829
ima i u xp... control panel/ power options/ turn off hard disks, i ti izaberes zeljenu opciju... obicno je default never.
Nikolas
every day 4 us something new...

:: Nisi rekao da li je WinXp ili Vista kako sam primetio na tom Hdd ti nije sistem
:: Ja am imao isti problem ali samo pod vistom na hdd od 160gb mi je bio sistem a na drugom 40gb samo podaci pod vistom mi se ovaj drugi non stop gasio i palio kada mu pristupim on s upali a ako duze od 20min nije u funkciji on se sam ugasi to sam resio u Control Panel-u pa u opciji Power options Ukljucio High performanse to mi resilo problem sa iskljucivanjem Pricam za vistu imas opciju da ti nikad ne iskljucuje hdd a mislim da takva opcija ima i u XP-
::
MACHINE Re: Re: 28.11.2007. 19:28 #34241

broj poruka: 5710
Pa sto ne rece da ims Vistu? Zato sam ti i rekao da sve pogasis u BIOSu, naravno najpre sve u Winu desableujes a sto ima veze sa APM-om i automatikom gasenja. Zato, sve manuleno i nista ma bas nista ne prepustati Winu...

- R a v e n L o r d -

:: @Machin
:: Care, sve sam to uradio, testovi u
:: WD Data Lifeguard Diagnostic
:: WD Data Lifeguard Tools, varijante i za dos i win, i svi kažu, `Tu problema nema!
:: Izlgeda da je čika ljuki bio u pravu!
:: Screenshot
:: http://www.mypicshare.com/dlnxwxzspic.htm
:: Sam sam kriv, pretpostavio sam da High Performace podešavanja znače NEVER TURN OFF, što je vrlo logično, ali Microsoft ostaje Microsoft, a Vista još jednom pokazuje kakav je shit
:: Neizmerno hvala, malo mi je falilo da nosim hard na reklamaciju
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs