Mojima je crkao neki krs od Segate 500GB diska - pun BB. Mislio sam da ubacim SSD od 256GB jer mislim da ce to dosta ubrzati sistem a mojima ne treba vise mesta. Da li je OK dati nekih 3500 rsd za 256GB za ovu masinu:
Intel C2D E6700 DualCore @2.66GHz Intel P35 ploca 2x2=4Gb DDR2-800 ATI X1900 Windows 7 SP1
Da li ce na W7 sa svim drajverima ovo raditi kako treba na originalnoj Intel P35 ploci sa SATA II podrskom i drajverima koji su najsveziji za to? Mislio sam uzeti Biostar 256GB S100 ili mozda je najbolje uzeti ADATA SU700 od 240GB? Da li je on sigurnija kupovina od ozloglasenog Kingston A100???
Ja sam zamenio stari HDD na prastarom laptopu(10+ godina) sa Core2Duo procesorom sa SDD-om. Razlika je nebo i zemlja, u odnosu na ranije sada je sve barem 10 puta brze. Inace uzeo sam Transcend SD220S.
Cak i na starijim masinama cpu ne umire za nesto sto nije zahtevno ali sta god da se cita ili pise hdd je uvek ali uvek spor, dakle uzimaj slobodno, marke su sad skroz nebitne sve je to fin kvalitet sta god da uzmes.
Jedini apgrejd koji ima smisla je upravo ssd. Razlika je mnogo veca od duplo bržeg podizanja sistema.Sve aplikacije se otvaraju trenutno.Odziv je momentalni.
Uzeo sam Biostar S100 256Gb model za 3700. Cini mi se da cena nije losa obzirom da ima 256 a ne 240 GB. A i na papiru ima medju boljim performansama u tom cenovnom rangu.
Da li je bolje na ovu masinu staviti Windows 8.1 ili se pak drzati Windows 7? W10 ne moze jer je preslaba a i nema UEFI podrsku
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.