Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
HDD bad sector pitanje, HITNO !!!
STRANA 1 OD 1
Equinoxe HDD bad sector pitanje, HITNO !!! 26.11.2007. 22:20 T6695

status: user
broj poruka: 12057

Sa kojim alatom (programom) bi mogao da saznam gde je na HDD-u bad sector (bilo hardverski ili softverski) i da li je nešto na tom sektoru upisano ?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Ruski HDD regenerator 26.11.2007. 22:35 #34111

broj poruka: 5710
POkreni ga, dugo traje ali vredi!!! Provereno x puta, ako nadje BB pokusace da prebaci podatak na zdravo mesto a isti block/sector ce pokusati repolarisati i povratiti mu fizicka svojstva. TO radi u preko 50% slucajeva. Ja sam nekoliko diskova koje su serviseri otpisali sa BS povratio i dan danas rae i nemaju ponovnu pojavu, ma ko novi.

- R a v e n L o r d -

Hajduk HDD 26.11.2007. 22:35 #34112

broj poruka: 114

Hajduk

Ja koristim HDD Regenerator imas ga na Hiren`s boot cd. Tu takodje imas jos gomilu programa za testiranje hardvera.
Hajduk Re:Ruski HDD regenerator 26.11.2007. 22:37 #34114

broj poruka: 114

Hajduk

Pa kada si pre stigao Machine.....
Equinoxe Re: 26.11.2007. 22:38 #34115

Hvala puno na brzim odgovorima !!!

Equinoxe Re: 27.11.2007. 01:44 #34123

Probao sam HDD regenerator i ne mogu da verujem koliko je spor. Za 250 GB HDD mu treba oko 73 sata (cca 3 dana)...........pa šta taj dečko radi ?

rasha44 SpinRite 27.11.2007. 01:53 #34124

broj poruka: 1492
Probaj SpinRite 6.0. I njega imas na Hiren`s CD a imas ga i posebno na `katz.cd`. Ja, na srecu, nisam imao potrebe da ga korisitm ali na raznim forumima ga bogznakako hvale.

Nightbird

MACHINE ... 27.11.2007. 02:28 #34125

broj poruka: 5710
Pazi on je nastao i bio indikovan za upotrebu za diskove do 80GB. SpinRite je odlican za proveru ali ne i za oporavak, prosto algoritam HDDregeneratora je bolji, ali i SR je spor jedino sto mozes da pamtis nastavak gde si stao pa ides po etapama. Ako ti nisu bitni podaci ili ih prebaci. Imam jedan brzi a solidan nacin: Napravi Win9X boot disketu. Iz fdiska obrisi sve particije. Oformi jendu primarnu konzistentnu. Resetuj masinu nek aponovo digne using CD-ROM...kucaj format pa vidi kada zavrsi da li ti je nakon kalkulacije alokacionih tabela nasao bad sectore, ako nije miran si. To ti je za logicke BB. Ako jeste nasao onda samo HDDreg pomaze

- R a v e n L o r d -

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs