POkreni ga, dugo traje ali vredi!!! Provereno x puta, ako nadje BB pokusace da prebaci podatak na zdravo mesto a isti block/sector ce pokusati repolarisati i povratiti mu fizicka svojstva. TO radi u preko 50% slucajeva. Ja sam nekoliko diskova koje su serviseri otpisali sa BS povratio i dan danas rae i nemaju ponovnu pojavu, ma ko novi.
Probaj SpinRite 6.0. I njega imas na Hiren`s CD a imas ga i posebno na `katz.cd`. Ja, na srecu, nisam imao potrebe da ga korisitm ali na raznim forumima ga bogznakako hvale.
Pazi on je nastao i bio indikovan za upotrebu za diskove do 80GB. SpinRite je odlican za proveru ali ne i za oporavak, prosto algoritam HDDregeneratora je bolji, ali i SR je spor jedino sto mozes da pamtis nastavak gde si stao pa ides po etapama. Ako ti nisu bitni podaci ili ih prebaci. Imam jedan brzi a solidan nacin: Napravi Win9X boot disketu. Iz fdiska obrisi sve particije. Oformi jendu primarnu konzistentnu. Resetuj masinu nek aponovo digne using CD-ROM...kucaj format pa vidi kada zavrsi da li ti je nakon kalkulacije alokacionih tabela nasao bad sectore, ako nije miran si. To ti je za logicke BB. Ako jeste nasao onda samo HDDreg pomaze
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.