Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
New hdd
STRANA 1 OD 1
Fanste New hdd 26.11.2007. 14:50 T6685

status: user
broj poruka: 207
Pozdrav treba mi male informacije u vezi hdd.Zelim da kupim novi hdd,i interesuje me kad ga uzmem i zamenim mesta sa starim hdd,upalim komp i onda preko biosa formatiram,pa instaliram windows(preko boota), i posle instalacije windowsa ,prebacim sa starog podatke na novi.Moje pitanje jel moze tako ,ili drugi nacin?!Mislio sam ovaj hdd da uzmem Seagate Barracuda ES 500GB (SATA2/16MB/7200) - ST3500630NS pa vas pitam za savet koji da uzmem Hvala unapred :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
marke hm.. 26.11.2007. 15:19 #34077

broj poruka: 384
Treba prvo da napravis particiju(e)..mozes da nakacis taj disk i da to odradis iz acronis-a..
mislim da mozes da zabodes taj hdd kao drugi i da sve odradis iz partiton magic-a. ovo nisam radio ali mislim da moze.. ja koristim acronis. preko biosa ne mozes da formatiras..ali ti instalacija xp-a daje opciju da formatiras.. samo prvo moras da napravis particije. srecno :)

BrianM Sa Seagate-om... 26.11.2007. 16:03 #34078

broj poruka: 178
...ces tesko pogresiti, a pogotovo sto je Barracuda ES - enterprise varijanta!
Nadovezao bih se na celu pricu svojim (slicnim) pitanjem:
Napravio sam bootabilni backup DVD kompletne sistemske particije preko Paragon Hard Disk Managera. HDD je ATA. Da li cu moci izvrsiti backup sa tog DVD-a na nov SATA HDD?
astan Re: Sa Seagate-om... 26.11.2007. 16:10 #34079

broj poruka: 271
Moci ces

:: ...ces tesko pogresiti, a pogotovo sto je Barracuda ES - enterprise varijanta
:: Nadovezao bih se na celu pricu svojim (slicnim) pitanjem
:: Napravio sam bootabilni backup DVD kompletne sistemske particije preko Paragon Hard Disk Managera. HDD je ATA. Da li cu moci izvrsiti backup sa tog DVD-a na nov SATA HDD?
Fanste Re 26.11.2007. 17:01 #34084

Ok znaci los je Barracuda ES, jer moze neko da mi preporuci neki hdd koji da uzmem ??

astan Re: Sa Seagate-om... 26.11.2007. 18:00 #34093

broj poruka: 271
Ja samo ovo shvatio kao pozitivno misljenje o Seagate-u ... u smislu tesko da ces pogresiti ako uzmes Seagate ali sada vidim da moze da se shvati i u negativnom smislu ...

:: ...ces tesko pogresiti, a pogotovo sto je Barracuda ES - enterprise varijanta
vladarko Ne daj se zbuniti... 26.11.2007. 18:39 #34098

broj poruka: 4228
uopšte nije loš, naprotiv, bolji izbor nego WD ili Maxtor. Potrudi se da dobiješ i 3godišnju garanciju za njega.

Pozdrav!
Fanste Hvala 26.11.2007. 19:31 #34100

Hvala na predlozima uzecu ga.

MACHINE Ovim redom 26.11.2007. 21:42 #34105

broj poruka: 5710
Seagate, Western Digital, Hitachi. Nista vise ne razmatraj

- R a v e n L o r d -

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs