Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
DVD rezaci - problem
STRANA 1 OD 1
nvidia8800 DVD rezaci - problem 23.11.2007. 10:30 T6642

status: user
broj poruka: 168
POZDRAV svim forumasima i ljudima dobre volje. Imam sledeci problem, nikako ne mogu da narezem disk u bilo kom DVD rezacu koji imam. U pitanju su NEC AD 7170 DVDRW SATA i Pioneer 212D S-ATA DVD rezaci. Ovaj prvi imam vec 3 meseca i radio je odlicno do pre neki dan od kada nikako ne moze da nareze DVD data disk dok npr. CD .iso fajlove reze bez ikakvih problema. Pomislio sam da se zaglupeo pa sam narucio ovaj drugi, gore pomenuti DVD rezac koji takodje nece da reze ovo sto sam rekao. Znaci, identicna situacija kod oba DVD rezaca. U pitanju je Vista x64 verzija OS-a. Ista situacija je i na XP x64 verziji. Na Linuxu takodje puca rezanje. Na koji god OS da prebacim, na nekih 30% jednostavno pukne rezanje sa porukom ` Burning process failed at 8X` na primer. Iz ovoga se da zakljuciti da nije problem do OS-a vec do nekih podesavanja u Biosu, nema sta drugo da bude... Iako nista nisam dirao u podesavanjima za SATA kontrolere jer je sve radilo izvanredno bez ikakvih problema, opet nece da reze. Jednostavno, uvece je sve radilo kako treba a vec ujutro - tropa.

Ima li neko ideju, sta raditi?!

P.S. DVD rezace sam probao na drugom racunaru, rezu i citaju sve moguce kompilacije bez ikakvih problema sto znaci da su 100% ispravni. U pitanju je ploca Asus P5K Premium Wi-Fi, P35.............

Hvala svima na pomoci unapred.
:: www :: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
newtesla ma, rokni djubre u kantu :) 23.11.2007. 11:53 #33780

broj poruka: 25
hehe...

No, da li si siguran da nisi samo kupio neko teshko djubre od medija?

A inace, ako nisu diskovi krivi, ja bih ti preporucio da proveris da nije napajanje. Rezanje DVD medije zahteva vise struje od rezanja CD-a.

mada, cenim diskovi da su krivi.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Re: DVD rezaci - problem 23.11.2007. 12:22 #33784

broj poruka: 5710
Koje je napajanje? Pokusaj da ucitas u BIOSu Setup Defaults, mada sumnjam da ce da pomogne. Pozeljno je da imas nove firmware i novi BIOS kako bi se kompatabilnost max. expandirala. Promeni SATA konektor tj udeni u neki drugi. Probaj sa Roxio burnerom. Naravno, pazari dobre medije: Verbatim je BestBuy. Ako su 100% ispravni, kao sto kazes, onda ce ovo upaliti.

- R a v e n L o r d -

:: POZDRAV svim forumasima i ljudima dobre volje. Imam sledeci problem, nikako ne mogu da narezem disk u bilo kom DVD rezacu koji imam. U pitanju su NEC AD 7170 DVDRW SATA i Pioneer 212D S-ATA DVD rezaci. Ovaj prvi imam vec 3 meseca i radio je odlicno do pre neki dan od kada nikako ne moze da nareze DVD data disk dok npr. CD .iso fajlove reze bez ikakvih problema. Pomislio sam da se zaglupeo pa sam narucio ovaj drugi, gore pomenuti DVD rezac koji takodje nece da reze ovo sto sam rekao. Znaci, identicna situacija kod oba DVD rezaca. U pitanju je Vista x64 verzija OS-a. Ista situacija je i na XP x64 verziji. Na Linuxu takodje puca rezanje. Na koji god OS da prebacim, na nekih 30% jednostavno pukne rezanje sa porukom ` Burning process failed at 8X` na primer. Iz ovoga se da zakljuciti da nije problem do OS-a vec do nekih podesavanja u Biosu, nema sta drugo da bude... Iako nista nisam dirao u podesavanjima za SATA kontrolere jer je sve radilo izvanredno bez ikakvih problema, opet nece da reze. Jednostavno, uvece je sve radilo kako treba a vec ujutro - tropa
::
:: Ima li neko ideju, sta raditi?
:: P.S. DVD rezace sam probao na drugom racunaru, rezu i citaju sve moguce kompilacije bez ikakvih problema sto znaci da su 100% ispravni. U pitanju je ploca Asus P5K Premium Wi-Fi, P35............
:: Hvala svima na pomoci unapred
nvidia8800 napajanje 23.11.2007. 12:44 #33786

Za napajanje nisam zalio para. Thermaltake W0132RE 1000W. Radi odlicno. A sto se medija tice, uzimam ili verbatim ili princo, zavisi, kako kad. Roxio nece da mi reze, i sa njim je ista situacija. Bios najnoviji a sa setup defaultom jos nisam probao.

NastyB Imao sam sličnu situaciju... 23.11.2007. 16:34 #33800

broj poruka: 729
Takođe imam NEC...ovaj, optiarc 7170 SATA. Kupio sam 25 verbatima u plaastičnoj tubi i nijedan da nareže. Umalo nisam izlupao mašinu. A onda mi je ortak doneo ISTE TAKVE dvdove da mu nešto narežem i da mu pokažem da ne radi, pustim reda radi, kad ono sve prođe bez problema. A one što sam uzeo ni da pipne. A onda te `moje` stavim da reže na 4x (deklarisani na 16) i sve ide bez problema. Očigledno ovi iz Arilja što fasuju Verbatim lažnjake pogrešno naštekaše oznake 16 na neke zaostale, neuvaljane serije.
Ali s obzirom da imaš x64 sisteme, prvo stavi najnoviji firmware, ipak su to uređaji koji su se pre godinu ipo pojavili na zapadu.
A onda probaj da oboriš brzinu rezanja...

ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers.
American Grafitti

nvidia8800 odgovor 23.11.2007. 17:21 #33803

Eto, znaci, nisam jedini. Videcu da li je do toga i sta se desava. Ukoliko opet bude nesto, pisacu na forum pa ako neko ima neku ideju, neka kaze.

nvidia8800 odgovor 26.11.2007. 09:55 #34049

Firmware-ovi su upgrade-ovani ali nista se ne desava, Bios nema noviji od ovog koji je vec na ploci. Situacija je i dalje ista, nista se ne desava, nece da reze i gotovo.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs