Korisnik kupio HDD na netu. I formatirao ga kao 931 GB.Problem je što ne vidi onih 1TB drugih pod win 7. Ima li lijeka ? Ni preko paragon softvera ni preko HP softvera ne vidi onih drugih 1 TB.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Probano do sada. Win7,8,10, mandriva,lindows 931 gb i nista se ne desava. Nisam se do sada susreo sa ovim problemom na 2 TB hdd. Imao sam problem sa 1,2 i 3 TB da se vidi kao 32GB,750GB i 2TB po redu, ali nikada da pise da je 2 TB i da ni poslije poravnanja da nece da prikaze stvarni kapacitet. I probao sam na 4 racunara. Prijedlog ?
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
i u GPT i MBR. Trenutno GPT. Svi programi ga vide kao 1 TB, ali u AIDA pise da je 2 TB tj. 2x1TB. Model je Toshiba HDWD120 ili P300 kako pise na njemu. Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Prva je da ga zakacis na neki racunar, pokrenes instalaciju WinX i obrises particije, napravis novu i formatiras iz Windowove instalacije. Druga je da ga zakacis direktno na SATA port i najnormalnije isparticionises iz Windowsa.
MBP Retina 13` Late 2012 macOS Mojave
i7 4790K/MasterLiquid Pro 120/Maximus Gene VII/32GB/240GB RAIDR/Strix 980ti/CM 750W/LG 27MB85Z-B
Probaću sad i to. Da direktno na njega stavim win 10. Probao direktno da particionišem i iz dosa i iz win-a. Probao i na Mac-u. Javimza par minuta da li ga vidi kao 2 TB. Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Ne trebas da instaliras na njega WinX. Samo da ga isparticionises i prekini instalaciju. Mada, ako ti Mek nije pomogao, nece ni to. Rasturaj ga i kaci direktno na plocu.
MBP Retina 13` Late 2012 macOS Mojave
i7 4790K/MasterLiquid Pro 120/Maximus Gene VII/32GB/240GB RAIDR/Strix 980ti/CM 750W/LG 27MB85Z-B
:: Probaću sad i to. Da direktno na njega stavim win 10 :: Probao direktno da particionišem i iz dosa i iz win-a. Probao i na Mac-u :: Javimza par minuta da li ga vidi kao 2 TB :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice :: ::
Da. Sad probao da ga formatiram pod win 10 i dobio isto. 931,5 gb. Probao sam da ga stavim i u usb 2.0 i 3.1 ekstwrnu fioku i svaki put dobijem isti rezultat. Ovako nešto mi se do sada nije dogodilo. Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Da li je moguce da ako se sastoji od dve ploce da je jedna crkla ili firmwware pobrljavio....?
:: Da. Sad probao da ga formatiram pod win 10 i dobio isto. 931,5 gb :: Probao sam da ga stavim i u usb 2.0 i 3.1 ekstwrnu fioku i svaki put dobijem isti rezultat :: Ovako nešto mi se do sada nije dogodilo :: Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice :: ::
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.