Danas sam kupio novi hdd WD 160gb sata2 problem je sledeci: Imao sam stari maxtor 40gb koji je bio jedini u racunaru sad sam hteo da dodam ovaj od 160gb ali nikako da podigne windows xp kada je ovaj nakacen. hteo sam da ga formatiram i formiram particije ali windows nece da se podigne u biosu se sve pojavi krene da ucitava windows izbaci plavi ekran nevidim sta pise i restartuje komp pa tako u krug menjao sam kablove i raspored mislio sam da je napajanje ali nije jer sam probao i sa drugim ista stvar se desava Jer bi zanao neko u cemu je problem A da jer dovoljna particija od 25gb za vistu bice samo programi na toj particiji pored sistema
`izbaci plavi ekran nevidim sta pise i restartuje komp pa tako u krug...`
Isključi prvo u control panel-system-more options-startup and recovery ili tako nekako - i isključi restart opciju ako dođe do problema. Tako će ti biti BSOD na ekranu i moći ćeš da zapišeš koja je greška u pitanju.
Ne odgovaram iz lenjosti da pročitam više od 10 aktuelnih poruka...
...i zove se Western Digital. Zameni to za neki Seagate ili Hitachi ili Samsung pa će proraditi. Šala...pa i ne baš... Probaj da u BIOS-u pronađeš mogućnost da SATA funkcioniše kao IDE. Moguće je da ti je uključeno da SATA funkcioniše u RAID modu, (nije bilo sata diska da ga registruje) pa pravi sr*nje.
ATI cards are like buses... They`re huge, red and have bad drivers. American Grafitti
Kad je prikacio WD on je auto Master a sigurno mu je i Maxtor Master,treba da stavi Maxtor-a na Slave a ovaj logicno ostaje Master..... Imao sam slucaj sa time bez obzira sto je SATA jedan a drugi ATA
:: Kakve veze imaju jumper-i ako je jedan hdd ata a drugi sata .. :: :: :: :: Probaj da premestis jumper na maxtor-u mozda su oboje master pa nece da ti cita stari.
Totalno nebitno koji je master a koji je slave i da li su oba master posto nisu uopste na istoj grani.
:: Kad je prikacio WD on je auto Master a sigurno mu je i Maxtor Master,treba da stavi Maxtor-a na Slave a ovaj logicno ostaje Master.... :: Imao sam slucaj sa time bez obzira sto je SATA jedan a drugi AT :: :: :: Kakve veze imaju jumper-i ako je jedan hdd ata a drugi sata .. :: :: :: :: :: :: :: Probaj da premestis jumper na maxtor-u mozda su oboje master pa nece da ti cita stari.
Morao sam da ga formatiram iz dos-a nije hteo drugacije da mi podigne sistem Podelio na particije i instalirao xp i vistu(po prvi put) i sve radi OK Hvala na odgovorima mozda je neko vec znao odgovor al nisam lepo opisao problem WD je mnogo bolji od pomenutih Hitachi ima drugar bucan je katastrofa ovaj moj je necujan
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.