Pozdrav svima malo pre sam igrao igru i izađem ja iz nje i htedoh da instaliram BF1 sa Steam-a i na početku instalacije izbaci mi da imam 0 prostora na D particiji.Pogledam ono nema uopšte D particije nema je posle C a HDD sentinel pokazuje 100% health.
Došlo mi na pamet da iskopčam napojni i sata kabl i nakon toga HDD se ponovo vidi tj D particija.
Pre jedno par meseci mi se desilo da mi je nakon brisanja Borderlandsa obrisao i druge igre koje se nalaze u folderu za igre. Da li neko zna šta može da bude u pitanju? U pitanju je WD2003FZEX
Da li imas particije, u kom statusu i da li je dodeljeno slovo D drugoj particiji.
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
Realno - nikako. Program moze da pokazuje 100% ali to ne znaci da se prilikom sledeceg pokretanja kompa i hdd regularno pokrenuti. Negde sam bio citao da cesce pucaju particije koje se naprave na celoj velicni hard diska, nego ako se 2TB disk podeli reicmo na dva dela, nisu objasnili zasto. A moze da bude i do ploce, da polako krece da brljavi, do sata kabla takodje.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
:: Realno - nikako. Program moze da pokazuje 100% ali to ne znaci da se prilikom sledeceg pokretanja kompa i hdd regularno pokrenuti. Negde sam bio citao da cesce pucaju particije koje se naprave na celoj velicni hard diska, nego ako se 2TB disk podeli reicmo na dva dela, nisu objasnili zasto. A moze da bude i do ploce, da polako krece da brljavi, do sata kabla takodje. :: :: U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti! :: :: ::
dok koristis taj HDD, mozda izadje neki error u Sentinel log-u....
Ako se HDD iskljuci, tj ne vidi se vise u sistemu, moze biti sto kazu do kabla za napajanje na HDD ili SATA kabla, ni jedan drugi razlog mi nije poznat, niti sam primetio ikada da moze nesto drugo da bude razlog sto se HDD ne vidi u sistemu ako mu je dodeljeno ime particije, i funkcionise regularno.
Ja imao isti problem na WD160GB HDD i ispostavilo se da mu riknjava polako elektronika dok jednom samo nije obrisao particiju na HDD. Pojavi HDD u My Computer al kaze da formatiram HDD da bih ga koristio :) Probano na 3 razlicite ploce i na ovoj novoj u potpisu i svuda isto. Tako da, moze da je i do HDDa
Da li je do kabla ćeš znati ako promeniš kabl, recimo ako ga zameniš sa onim na optici, ako je imaš.
Ne mora da bude do hard diska, naravno. Tako kako objašnjavaš meni je sumnjivije napajanje ili kablovi, utilčnice. Mada, ovo što je naveo nisavici isto ima smisla. Jedino što bih prvo krenuo od onih lakših zamena. Odvijanje elektronike bi mi bila poslednja opcija.
Od svih silnih pokušaja popravke hdd-ova, svaki put sam se ponadao da je do tih oksidiranih kontakata na ploci i samo jedan jedini put je bilo do toga na jednom WD Blue disku, jedan od milion, tako da šanse su skoro ravne nuli. Btw, takođe koristim mhdd, odličan je program, obzirom da je mator ko biblija, a postoji i Sentinel za dos, koji je takođe odličan kada treba na brzaka da se pogleda smart. MHDD je temeljniji.
@Mikishon, možeš da utvrdiš, tako što promeniš SATA kabl, prosto i jednostavno. A što se tiče onog drugog kabla (power), pogledaj samo pinove na konektoru, da li su se iskrivili, uvukli, ali nije to sigurno, jer hard ne bi mogao da se upali uopšte. Rekao bih da je tvoj hard isparvan, pošto je 100/100, a moguće je da se nešto desilo sa particijom, nije prvi put. To može da se popravi pomoću softvera, npr. EASEUS partition manager (partition recovery).
:: je mHDD. Imaš ga na Hiren`s :: :: Da li je do kabla ćeš znati ako promeniš kabl, recimo ako ga zameniš sa onim na optici, ako je imaš :: :: Ne mora da bude do hard diska, naravno. Tako kako objašnjavaš meni je sumnjivije napajanje ili kablovi, utilčnice. Mada, ovo što je naveo nisavici isto ima smisla. Jedino što bih prvo krenuo od onih lakših zamena. Odvijanje elektronike bi mi bila poslednja opcija :: :: Pozdrav :: :: Vlad :: ::
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.