Pozz, imam problem u zadnji mesec dana se pri paljenju kompa pojavljuje obavestenje da pod hitno bekapujem podatke hard disc reallocated sector count warning kaze da je health 0, pokazuje mi vrednost 135 a 140 mi je treashhold Zanima me da li hdd pred crkavanjem ili formatiranjem moze da se spasi, ako neko nesto zna nek napise nesto
Ako možeš slikaj i to obaveštenje: ne sećam se da sam video Windows sistemski softver koji pokazuje takve podatke. Možda sam zaboravio.
Ili imaš instaliran HD Sentinel ili sličan program.
Pozdrav!
Vlada
:: Krenuo da crkava, nema tu spasa i ne pomaze nikakvo formatiranje :: :: Slikaj HEALTH tab iz programa HDtune da vidimo sta je sve S.M.A.R.T. zabelezio :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Kupi SSD za lap top pa ces imati utisak da si kupio ceo lap top nov :)
Posle kopiranja podataka mozes da maltretiras taj HDD do mile volje da vidis moze li mu se pomoci, ali ne cekaj sa kopiranjem... novi hdd/ssd ti ne gine.
http://prntscr.com/gjgis0 pa mi recite da li neko na osnovu dijagnoze, a na osnovu iskustva moze da kaze da li je moguce `popraviti` hdd I koliko ovako moze da gura, ako se ne moze nista uraditi?
OK, ajd sad slikaj i iz HD tune pro `heath` tab, da vidimo da li se poklapa.
Uglavnom, krenuo je da relocira...Sve zavisi, ako odradis jedan test ( ne quick ) sa Hdtune i zavrsi, a vrednosti se nisu promenile, moze taj mozda jos da tera. Naravno, backup se podrazumeva, pa sve i jedan BS da je dobio... Nema ni jedan pending sektor, tako da je svaki sektor na koji je naletio, a nije mogao da mu pristupi, uspesno relocirao, sto je obecavajuce.
Ako posle tog dugog testa sa hdtune ne dobijes ni jedan pending sektor, moguce da ce da traje taj disk.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.