Drugari, nasao sam neke Hdd opd 160 do 320 gb i svaki ima ili neke weak ili bad sectore, a treba komsiji/babi/surnjaji da sredjujem kompove i svima bas crkli hdd i reko ajd da oporavim ove sto sam nasao iovako im ne naplacujem...izlecena verzija Sentinela i preko nje sam radio surface test, sa write zeros opcijiom. Otprilike za 320gb zakacenim na usb fioku treba mu nekih cca 15 sati da ga zavrsi.. I sad posle tog testa HDD koji je imao 3 BAD secotra i recimo 13 weak, kaze da je 100/100 ispravan? dali mu verovati ili je ovo samo privremeno...probao sam na jos dva kompa i drugim verzijama sentinela i stvarno HDD bude 100/100 ...ako ovo stvarno resava stvari super taman cu te stare popravljene HDD da ugradim komsiluku/rodbini i nek me ne jasu vise :) Zanima me vase misljenje oko ovoga.. Pozdrav, CPU:Phenom II X4 955 @3.2 MB:Gigabyte 790 XD4 RAM: 2 X 4GB Mushkin DDR3@1600 HDD: 2x250 RAID 0 + 2X500 RAID 1 + 1TB BACKUP VGA: ATI RADEON HD 5850 1GB CASE: CHAMBRO SPIDER POWER: 750 CORSAIR TRUE POWER :)
Velika verovatnoća da je samo privremeno mada sam broj weak/bad sector-a koji si naveo i nije nešto alarmantan i ne ukazuje na žešće oštećen drajv. Vrlo moguće da su ti sektori relocirani u spare area tako da su HDD-ovi potpuno upotrebljivi. U svakom slučaju možeš da protrčiš test iz HDD Regeneratora ali bez reparacije čisto da bi video da li ih još uvek ima i na kojim mestima. Ako su grupisani negde na početku hard-a samo pomeriš početak prve particije van tog dela i ima da radi bez ikakvih problema. Još uvek imam u upotrebi jedan hard koji je imao par hiljada bad sector-a ali grupisanih na 3-4 mesta. Te delove sam izolovao, tj na njima ne postoje particije i hard ne vrši nikakav upis/čitanje na tim mestima. Od tad se bad sector-i nisu proširili a ovaj zdrav deo hard-a radi besprekorno evo već nekoliko godina.
weak je bol u pozadini u najavi. BAD je proglasen neispravnim i zamenjen sa spare, a weak je kao bajagi sad ok, pa kod sledeceg upisa prdnes u cabar.
Ako se secas gde su se nalazili na disku najbolje je da preskocis te delove diska i koristis ono sto je jos uvek zdravo. Napravi particiju koju neces koristiti na tom delu.
malo sam i guglao i citao sentinel forum i njihov sajt i tako je kao sto kazete..evo sad neki hdd od 320gb drlja ovaj surface test a na pocetku je imao 13 bad i nesto malo weak...tako da ako se vidi gde su , lako se obidju i napravi manja particija
Pozdrav, CPU:Phenom II X4 955 @3.2 MB:Gigabyte 790 XD4 RAM: 2 X 4GB Mushkin DDR3@1600 HDD: 2x250 RAID 0 + 2X500 RAID 1 + 1TB BACKUP VGA: ATI RADEON HD 5850 1GB CASE: CHAMBRO SPIDER POWER: 750 CORSAIR TRUE POWER :)
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.