Kod sina u firmi neki pametnjaković je ubo PNY USB Flash disk od 128GB, koji je radio pod Windowsom, u Mac kompjuter i jadnik je umro.
Nema šta nisam probao da ga spasem, ali ništa ne vredi. Kad ga ubodem, Windows 7 mu instalira drajver i kaže da je spreman. Vidi ga My Computer, Device manager i Disk management ali pokazuje da je Free space, Used space i Capacity = 0. Šta god da pokušam da radim ili `ne može da mu pristupi` ili `there is no media in the drive`. Probao sam sa Command prompt -diskpart, list disk, select disk, clear itd. bez uspeha. Dos alatke sa Hiren`s Boot CD ga ne vide. Ne vide ga ni EaseUS Partition Master, Acronis Disk Director, Parted Magic, Rufus, Flash Boot, Win to Flash i Flash Memoty Toolkit. Jedino sam u Mini Win7 dobio opciju `Initialize disk` ali mi je prijavio `Disk is not ready`.
Skinuo sam sa PNY sajta alatke za Fix i Repair USB ali ga one ne vide. E, sad, meni ni iz džepa ni u džep, ali bih voleo da spasem taj USB Flash da može da se koristi. Bilo bi lepo da mogu da se spasu podaci, ali to nije najbitnije. Ako neko ima ideju šta bih još mogao da probam, bio bih mu zahvalan.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Vidim da si apsolutno sve probao, sve šta je i meni palo napamet, ako Parted Magic i EaseUS ne mogu da ga osposobe, onda ne može ništa i disk je mrtav. Probaj možda ako te ne mrzi da kroz instalaciju Win7 ili XP da ga formatiraš kroz njihov wizard.
Probaj eventualno da mu pristupiš sa krekovanim GetDataBack za NTFS, kako bi probao da skineš podatke, ali slaba vajda pošto je neispravan.
:: Zdravo društvo :: :: Kod sina u firmi neki pametnjaković je ubo PNY USB Flash disk od 128GB, koji je radio pod Windowsom, u Mac kompjuter i jadnik je umro :: :: Nema šta nisam probao da ga spasem, ali ništa ne vredi. Kad ga ubodem, Windows 7 mu instalira drajver i kaže da je spreman. Vidi ga My Computer, Device manager i Disk management ali pokazuje da je Free space, Used space i Capacity = 0. Šta god da pokušam da radim ili `ne može da mu pristupi` ili `there is no media in the drive`. Probao sam sa Command prompt -diskpart, list disk, select disk, clear itd. bez uspeha. Dos alatke sa Hiren`s Boot CD ga ne vide. Ne vide ga ni EaseUS Partition Master, Acronis Disk Director, Parted Magic, Rufus, Flash Boot, Win to Flash i Flash Memoty Toolkit. Jedino sam u Mini Win7 dobio opciju `Initialize disk` ali mi je prijavio `Disk is not ready` :: :: Skinuo sam sa PNY sajta alatke za Fix i Repair USB ali ga one ne vide. E, sad, meni ni iz džepa ni u džep, ali bih voleo da spasem taj USB Flash da može da se koristi. Bilo bi lepo da mogu da se spasu podaci, ali to nije najbitnije. Ako neko ima ideju šta bih još mogao da probam, bio bih mu zahvalan :: :: Nightbird :: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme :: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Skini firmware upgrade i pokusaj da mu ubacis novi. Nekome je tako i uspelo. _____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI 1060 Gaming X 6G/HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/SoundBlaster ZX/CM 690 II Advanced/SS 850KM3/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/Noctua NH-U12S/2Fan
Za spasavanje podataka probaj neki alat kojeg ne zanimaju particije (velicina i tip) poput File Scavengera. Oni bukvalno cesljaju pa sta nadju sastave kao ceo fajl, e sad ako je bio fragmentiran, onda penis.
Pokusaj na nekoj W8.1ili W10 kako na USB 3.0 tako i na USB 2.0 kontroleru
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
Hvala na savetima, ali `No Way Jose`. To je stari model PNY Wave Attaché™ 128GB USB Stick, koga više nema ni na njihovom sajtu. Probao sam i na prednjim i zadnjim USB ulazima kao i na Samsung Superbooku i USB 2.0 i 3.0. Ništa ne vredi. Sin je u firmi probao na nekoliko kompjutera sa različitim verzijama Windowsa.
Ostaje samo da mu se kaže R.I.P.
Pozdrav, penzos sa Bulbuldera
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
:: Pokusaj na nekoj W8.1ili W10 kako na USB 3.0 tako i na USB 2.0 kontroler :: :: `Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffe :: ::
Neke stvari, rade samo u Linuxu... :-). Pokreni neku live distribuciju iz win-a, i onda probaj odatle šta može sa linux alatkama. Jednom, ali jednom, kada ništa nije pomoglo, ovako sam povratio kontrolu.
Nazalost, `there is no media in the drive` mi ne mirise na dobro. flash mem cip odapeo unutra, a radi samo mass storage kontroler.
Ne mora da je 100% tacno ali su velike sanse da je tako. U svakom slucaju, ako su podaci veoma bitni, trebalo bi pokusati sa zamenom kontroler cipa pa sta mu Bog da. Ako je i dalje isto, mrka kapa. Mozda odneti u neki servis koji se bavi izvlacenjem podataka da to sve provere. Mislim na Helpd***, of kors. :D
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ukljuci ga ponovo u mac, u disk utility ga preformatiraj u fat 16 i master boot record. Potom ga ubaci u windows masinu, obrisi iz disk menagera i formatiraj kako zelis. Moguce da ce ti 5-10% prostora ostati neformatirano, time se nikada nisam bavio ozbiljnije, ali mislim da i to moze da se resi. macOS Sierra What can your Mac do now? Just ask.
svaki put kad formatiras usb flesk u ios-u , windows ga posle nevidi .. ali je ziv
mozes da ga vratis na sledeci nacin sa diskpart
ubaci flesku u usb , otvori command prompt conzolu i kucaj
DISKPART
zatim LIST DISK (videces sve diskove i flesku , prefix brojevi)
zatim select DISK # (# - broj ispred fleske)
zatim CLEAN
ta daaa
sa ovim gubis sve podatke i posle samo formatiras flesh i vindozea _____________________________________________________________________
dodatak , ako imas neke podatke i zelis ih sacuvati a neka jabuka ti nije pri ruci mozes na PC-u koristiti program koji se zove TransMac :) , sa njim mozes prekopirati podatke pre nego povratis flesku za rad u nama omiljenom windovsu
Nisi pažljivo čitao moj prvi post: `Probao sam sa Command prompt -diskpart, list disk, select disk, clear itd. bez uspeha.` Izlista diskove, pokaže da je USB kapacitet 0, nema šta da očisti jer ne vidi particiju. Kad dam komandu da napravi particiju dobijem `error`.
Za probu sa Mac-om će videti sin u ponedeljak kaod ode na posao.
Još jednom hvala svima.
:: svaki put kad formatiras usb flesk u ios-u , windows ga posle nevidi .. ali je ziv :: :: mozes da ga vratis na sledeci nacin sa diskpar :: :: ubaci flesku u usb , otvori command prompt conzolu i kuca :: :: DISKPAR :: :: zatim LIST DISK (videces sve diskove i flesku , prefix brojevi :: :: zatim select DISK # (# - broj ispred fleske :: :: zatim CLEA :: :: ta daa :: :: sa ovim gubis sve podatke i posle samo formatiras flesh i vindozea :: ____________________________________________________________________ :: :: dodatak , ako imas neke podatke i zelis ih sacuvati a neka jabuka ti nije pri ruci mozes na PC-u koristiti program koji se zove TransMac :) , sa njim mozes prekopirati podatke pre nego povratis flesku za rad u nama omiljenom windovs :: :: :: ::
Nisi pažljivo čitao moj prvi post: `Probao sam sa Command prompt -diskpart, list disk, select disk, clear itd. bez uspeha.` Izlista diskove, pokaže da je USB kapacitet 0, nema šta da očisti jer ne vidi particiju. Kad dam komandu da napravi particiju dobijem `error`.
Za probu sa Mac-om će videti sin u ponedeljak kaod ode na posao.
Još jednom hvala svima.
:: svaki put kad formatiras usb flesk u ios-u , windows ga posle nevidi .. ali je ziv :: :: mozes da ga vratis na sledeci nacin sa diskpar :: :: ubaci flesku u usb , otvori command prompt conzolu i kuca :: :: DISKPAR :: :: zatim LIST DISK (videces sve diskove i flesku , prefix brojevi :: :: zatim select DISK # (# - broj ispred fleske :: :: zatim CLEA :: :: ta daa :: :: sa ovim gubis sve podatke i posle samo formatiras flesh i vindozea :: ____________________________________________________________________ :: :: dodatak , ako imas neke podatke i zelis ih sacuvati a neka jabuka ti nije pri ruci mozes na PC-u koristiti program koji se zove TransMac :) , sa njim mozes prekopirati podatke pre nego povratis flesku za rad u nama omiljenom windovs :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.