Pozdrav svima! Pre mesec dana kupio sam računar hp 250 G5 sa SSD od 120 GB. Da bih malo proširio memoriju, kupio sam i fleš iz naslova, koji može da radi i po USB 3.0 standardu. Računar ima 2 USB 2.0 i jedan USB 3.0 konektor. Kad utaknem fleš u USB 3, sistem ga, obično NE vidi, međutim, dešava se i DA ga vidi!!!. Na hp sajtu sam našao par dravjera za USB 3 standard, instalirao ih, međutim, nisam dobio očekivano.
Gledajući karakteristike KINGSTON-a, vidi se da je FAT 32, a da se može formatirati i kao NTFS. Da li mi neko može dati savet šta činiti?
Ubacis taj flash Otvoris My Computer Desni klik na flash Odaberes format Podesis sve kao na slici http://i.imgur.com/qqOoiTN.png (osim velicine, kod tebe je veca) Stisnes start ..... ..... .... Profit
Postoji problem sa odredjenim (uglavnom Silicon power) 3.0 flesevima, koji nece da se detektuju ukoliko laptop nije bootovao sistem sa flesom ukljucenim u USB 3.0 port. Kada se tako upali, onda ga mozes ukljucivati i iskljucivati do mile volje. Problem je bio u intelovom USB 3.0 kontroleru, i mislim da ga nikda nisu resili, jer su ubrzo, kasnije, presli na novu generaciju USB 3.0 kontrolera. E sada, zasto sve ovo pisem... Ako ti se desava ista stvar, mozda mozes da uspes da resis sa drugim drajverima. Postoji mogucnost da je sa flesom sve u redu. Probaj kako se ponasa na drugim uredjajima. Pretpostavljam da se u USB 2.0 portovima uredno svaki put detektuje.
Postupio sam po Srdjanovom savetu. Kad sam procitao vaš tekst, laptop je bio isključen, fleš u ležištu, i nakon uključenja, sistem je prihvatio i fleš!!! Nisam sumnjao u ispravnost ni fleša ni laptopa, imao sam osećaj da je u dravjerima caka, tim pre, što mi je, u oko 40 % sistem video fleš. Na USB 2.0 portovima radi normalno i samo dobijem poruku da bi bolje radio na USB 3 portu - zeza me - kao da to ne znam! Đavolja posla, rekla bi moja pokojna mati. Srđane i VMARC, hvala vam na trudu, mišljenju i savetu. Srdačan pozdrav!
:: Postoji problem sa odredjenim (uglavnom Silicon power) 3.0 flesevima, koji nece da se detektuju ukoliko laptop nije bootovao sistem sa flesom ukljucenim u USB 3.0 port. Kada se tako upali, onda ga mozes ukljucivati i iskljucivati do mile volje. Problem je bio u intelovom USB 3.0 kontroleru, i mislim da ga nikda nisu resili, jer su ubrzo, kasnije, presli na novu generaciju USB 3.0 kontrolera :: E sada, zasto sve ovo pisem... Ako ti se desava ista stvar, mozda mozes da uspes da resis sa drugim drajverima. Postoji mogucnost da je sa flesom sve u redu. Probaj kako se ponasa na drugim uredjajima. Pretpostavljam da se u USB 2.0 portovima uredno svaki put detektuje :: :: macOS Sierr :: What can your Mac do now? Just ask :: ::
Poigraj se malo sa drugim drajverima za USB 3.0, ne moraju nuzno biti najnoviji, vec jednostavno drugi. Pretpostavljam da je Win 7, jer na 8.1 i X nema tih problema, jer su svi USB 3.0 kontroleri nativno podrzani kroz genericke drajvere.
Brat bratu sad sam se i ja setio za Silikon Power externi disk koji nije radio ali samo na Intelovim USB ulazima. Ja imam maticnu Z77 koja pored Intel native 3.0 USBova ima i AsMedia cip za jos dva USB 3.0 ulaza, i sad na njima taj disk je uvek radio ali na Intelovim nije.
Broj postavljenih tema: 60366. Broj poslatih odgovora: 647106. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.