Imam 2TB HDD za skladistenje ISO, muzike, slika, filmova, tj kompletan Documents mi je na tom HDD i pun mi je do vrha. Da ne bude da stalno cistim i ne brisem, da brisao sam ali mi ipak treba jos mesta i planiram da kupim nov HDD.
Na verzije od 1.5TB i 3TB sam odmah odustao kada sam video komentare kako umiru. Sa druge strane kad citam NewEgg, opet skoro svi su 50:50 pozitivni i negativni tj crkavaju. Imam trenutno Barracuda ST2000DM001 sa dva diska i on me sluzi i mogao bih opet njega, ali ajd prvo da vidim sta jos moze?
Ovaj od 1TB ti je provereno dobar disk, brz, siguran u radu...zapravo to je black od 1TB samo sa smanjenom garancijom
Seagate ne, za Toshibe nemam iskustva, nisam bio neki preterani ljubitelj Toshiba diskova, iako im je sve ostalo sam vrh. Toshiba i Hitachi 3.5` je neko vreme isti brand
`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer
8,690 Toshiba DT01ACA200 2000GB SATA/600 7200RPM 64MB Nema ni jednog da je crkao. Seagate ne, osim VX serije, a WD10EZEX od možda 150 prodatih, samo 8 reklamacija, što nije puno. `zapravo to je black od 1TB samo sa smanjenom garancijom` - ne stoji tvrdnja, jer je to disk koji ne ispunjava zahtjeve koji su stavljeni pred WD Black, tj. moglo bi da se gleda kao defektan hard disk isto kao i defektne grafičke kartice kod kojih određeni dio nije ispravan ili ne zadovoljava brzinu memorije ili grafičkog jezgra. I Hitachi HDN724020ALE640 i Toshiba DT01ACA200 nisu jedan te isti disk, niti je kontrolerska logika ista. Tošibe se još uvijek rade u IBM postrojenju, bar ovo što dolazi kod nas, dok sa Hitachi-jem to nije slučaj.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Ok znaci za 1TB da idem WD, a imate li jos neka misljenja o 2TB diskovima? Realno ako je vec 3000din razlika da uzmem to i prebrinem.
DT01ACA200 sam sad pregledao na neweggu i pola od njih se zale da im je crko. Do duse i za vecinu drugih diskova sa spiska. Da li imate jos neka iskustva?
Zar u avgustu 2016 kupujes jos jedan hdd da bi imao prostora za `ISO, muziku, slike, filmove`?
Da se ne radi o `terabajtima` pomislio bi da je neko izvukao temu iz neke 2003 i oziveo je...kao iz doba XP-a...dobro nisi jos napisao da si popunio prostor jer si koristio audiograbber : )
Evo neko ti rekao, kupi ssd da ti sistem radi kako valja i batali ostalo. Dosta ti je i 1tb da cuvas neke licne i dragocene podatke...ostalo na `oblak`.
Vala bas savet vam je do mojeg. WD red ili black iskljucivo od WD-ova, naravno i serverski RE/SE ulaze u izbor.
Hitachi `deathstar` mi ne uliva poverenja ni najmanje, a seagate-ove zaobilazim kao domacu vlast.
Od navedenih Hitachi HDS723020BLA642 2000GB SATA/600 7200RPM 64MB ima moj glas.
5820k @ 4.5ghz Alphacool NexXxoS Cool Answer 360 D5 / UT Asus x99-S | EK Asus X99 Monoblock Asus R9 280X Dc2T 4x4gb Avexir Core Red 3200mhz CL15 Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker <
Imam WD 3TB Red WD30EFRX i sljaka besprekorno. Cak i na njemu imam instalirane igre i pokrecem bez problema ikakvih usporavanja i stucanja, iako je na 5400RPM. Posto tebi treba za skladistenje, mislim da ce ti biti sasvim dovoljan.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Neces valjda da uzimas 1TB? Razmatraj 2+TB, jer se i to brzo napuni sa HD filmovima, serijama, igricama. Idi na WD, gledaj samo da nije zeleni i nema problema.
Mozes i ovaj RED sto je neXus predlozio.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.