Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
ciscenje kompakt diska?
STRANA 1 OD 1
mirkomirko ciscenje kompakt diska? 06.11.2007. 14:03 T6374

status: user
broj poruka: 115

cime mogu ocistiti laser(disk) da li postoji neki cd(DVD) ili necim drugim???????

uzgred cime se ciste i ostale komponente posto su mi sve od prasine????
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
drzacomp cime hoces 06.11.2007. 14:40 #32284

broj poruka: 359
imas diskove sa nekom tecnoscu u tu svrhu (sto preporucujem) da ne bi morao da rasuras opticki drajv.
u principu mozes i alkoholom (na stapic i vatu), sto sam radio ali sam pre za prvu varijantu iako je skuplja.
OCz re 06.11.2007. 15:03 #32288

broj poruka: 2900
Mislis DVD ROM ?
Ne znam da li se on nesto i prlja,a sto se tice ostalih komponenti uzmi usisivac sa cetkom na vrhu i usisaj svu prasinu skroz kolko je to moguce,a zatim obicna krpa i duvaj da odleti prasina dok cistis krpom,za kulere uzmi stapic za usi i njma ocisti prasinu sa kulera.
drzacomp re 06.11.2007. 20:07 #32311

broj poruka: 359
najbolje ti je da rasturis komp i sve ocistis cetkicom (onom za likovno iz osnovne skole) pri cemu pazljivo drzis komponente, a narocito memoriju.
@OCz: mislim da krpe a pogotovu usisivac nisu dobro resenje zbog rizika da spali nesto statickim elektricitetom, iako su sanse za tako nesto minimalne (verujem manje od 1% ali ako je on tom procentu, nece valjati)

VMARC Alkohol i vata 06.11.2007. 23:27 #32336

broj poruka: 9425
Prvo natopis alkoholom malo parce vate (savrsen je stapic za uvo), obrises socivo DVDa i potom onim suvim delom prebrises jos malo.
Mada... Drugi DVDRW kosta 1700 din, a ti si ovim cimanjem starom produzio vek (ako si ga uopste produzio) 7 dana do 2 meseca.

Nije vredno truda, baci to.

Pisko Èistoća je pola zdravlja 07.11.2007. 01:03 #32356

broj poruka: 6650
Èistoća je pola, a prljavština druga polovina - u aseptičnim uslovima deca dobijaju astmu.
Za čišćenje sočiva lasera, destilovana voda, a u očaju i medicinski alkohol, kao što rekoše.
Za čišćenje prljavštine, statičke prašine i ostalog nakupljenog na plastično-metalnim delovima računara, postoje sredstva za čišćenje. Ja besplatno reklamiram neki `Data flash` u plastičnom spreku od cca 250ml, nemačko čudo, mnooogooo je jako, za plastiku. Za telefone, tv-e i ostale plastikane, baš je ok. A tek tastatura, skenja je očas. Deluje nakon par sekundi i samo se obriše, tako da ti preporučujem neko takvo sredstvo, ubrzava proces. Neke stvari (koje nije uništila UV svetlost pa su požutele) jednostavno izgledaju ponovo kao nove.

Ne odgovaram iz lenjosti da pročitam više od 10 aktuelnih poruka...

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs