Pozz ljudi, problem je taj sto kad hocu da ejectujem hdd win mi izbaci uvek poruku Windows cant stop your Generic volume device because a program is still using it.Close any program... ali stvar je u tome sto ja ne vidim tj nista ne korisitim sa hdd, samo sam kopirao nesto na njega.To se stalno desava kad nesto radim sa njim i nece da se ejectuje kad mu zadam da to uradi. Zna li neko kako to da sredim?
Mozes da podesis (pomocu nekog win tweaker-a, na primer) da ti dll files budu ``unloaded`` nakon sto je odredjeni program/proces zatvoren/zavrsen (``do not keep DLLs in system memory after the application is closed``), (``forcibly unload dlls from memory``)... Zaobilazno resenje je da uradis logoff/logon nakon presnimavanjha fajlova sa diska/ na disk... Druga stvar - ta poruka (``disk in use...cannot be ejected`` i tome slicno, ne mora mnogo da te brine, jer, ako si zavrsio presnimavanje, nece biti nikakvih losih posledica). Jedio ukoliko ti se desava BSOD zbog ``nasilnog`` odvajanja diska...
odradio sam sa twikerom ono forcibly uload dlls from memory i isto mi win daje poruku za eject da opet neko program radi i da pokusam kasnije, ima li jos neki predlog?
Otvori My Computet, desni klik na eksterni drajv, properties, policies i vidi da li je obelezen quick removal. Ako jeste onda klikni na better performance i na OK. Vrati se ponovo u policies i obelezi quick removal i na OK. Ako je u samom startu obelezen better performance, obelezi quick removal i OK. Pa sve opet na OK dok ne izadjes iz tih prozora. Pokusaj da uradis safe remove.
Ako i tad ne radi vidi da ubijes u task manager explorer.exe i na new task aktiviras, tako sto kucas explorer.exe i kliknes na OK.
I ako tad ne uspe, neki program ti verovatno radi po hardu, uglavnom se desava kod antivirusa. Pa moras da disableujes antivirus u fazonu stop monitoring ili sta god vec je kod antivirusa koji koristis.
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.