Pre nekih sat vremena sam kupio Samsung EVO 850 250Gb i na njega planiram da stavim OS (Windows 7). Posto nemam iskustva sa gorepomenutim a navikao sam da HDDove particionisem tako sto im dodelim 100Gb za sistem a ostatak za torrente, muziku i ostale gluposti, a i ujedno radi prevencije da mi virus ukoliko uleti na sistemsku particiju ne proguta ovu drugu tj podatke sa nje. Pitanje glasi, iako je garancija za ovaj SSD 60 meseci, da li ima potrebe da to radim i sa njim ili da sistem puknem preko celog SSD-a, dakle jedna jedina particija, zbog onih garbage fazona, Trima, itd, da ne usporavam SSD bespotrebno i da ga ne wearujem... Sta kazu postovane kolege?
Ako jos uvek imas HDD, a sigurno imas, onda ceo SSD je sistemska a HDD podeli u koliko god particija za skladistenje i downloade hoces.
Ja licno imam 6 particija
A igre na HDD, B Ramdisk, C sistemska na SSD + neke igre za koje mi i treba SSD, D download na HDD, E Skladiste jedan na HDD i F skladiste dva na HDD koje zapravo predstavlja User files.
TJ ceo User Files (music, video, doc itd) sam preusmerio na tu posebnu particiju tako ako moram da reinstaliram sistem, ne zezam se puno da sacuvam podatke nego odmah lupim novi sistem i opet preusmerim na tu particiju i sve mi je isto. Naravno moze i tu virus da se zavuce ako je programiran da cilja User files ali zato ipak je lakse raditi ovako.
hvala na odgovoru Srdjane, lap ima 2 hdda u sebi, dva hitachi-ja od 500 i 750, ovaj drugi je bekap a ovaj prvi je bio sistemski i za torrente i gluposti, dakle puknucu 7micu na ceo SSD koji ide na mesto ovog od 500 pa sta Bog da, dosadilo mi je 5400rpm :)
i steam , a preostali mehanicki hdd za podatke dload i sta god. vremenom ces kao i ja da popizdis i da sve strpas na ssd-ove (1x60 za sistem 1x128 za steam i 1x512 za data).
od kad nemam mehaniku i bakterija mi lepse radi .)
sve sve al kad digne windows 7 x64 za 3 sekunde... naravno uz fast boot :)
:: i steam , a preostali mehanicki hdd za podatke dload i sta god :: vremenom ces kao i ja da popizdis i da sve strpas na ssd-ove (1x60 za sistem 1x128 za steam i 1x512 za data) :: :: od kad nemam mehaniku i bakterija mi lepse radi . :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.