Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
HD i slike
STRANA 1 OD 1
pastirko HD i slike 31.12.2015. 16:58 T62714

status: user
broj poruka: 242

Ako moze neki predlog za hard na kome ce samo biti slike, od pola do 1TB , cena sto manje. :D
I ne sme da crkne! :D
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ZooLoo ... 31.12.2015. 17:00 #610747

broj poruka: 3975
SSD nece da crkne, svi ostali hoce, mozda.. :P Uzmi bilo koji, ako je nov, svi su isto sranje za iste pare tako da..

JovanZ Ne postoji hard koji nece da crkne 31.12.2015. 18:21 #610749

broj poruka: 3008
Ali postoje diskovi koji su manje verovatnoce da crknu. Hocu reci sve je to macka u dzaku, ne znas dok ne kupis. Hitachi, odnosno toshiba diskovi su se pokazali dugotrajnim. Ali opet, zavisi od primerka koji ubodes.

Ako ti je bezbednost fajlova bitna, kupi dva komada pa ih stavi u raid. Ili kupi jedan eksterni pa periodicno radi backup. Meni sve bitno stoji u cloud-u
dbqp Re: Ne postoji hard koji nece da crkne 02.01.2016. 16:25 #610838

broj poruka: 1368
Hitachi je WESTERN DIGITAL, a Kohiba ne proizvodi HDD-ove, barem da sam ja upoznat... Osim mozda u Japanu, ali to je vec zemlja izlazeceg sunca...

Druze, ne boj se, uzmi nesto na 5400 RPM (da se ne pregreva i ne grmi) i pali samo po potrebi. A najpametnije ti je da najbitnije fajlove cuvas na nekom flash drive-u, u sefu NBS :D

Salu nastranu na stranu, adekvatan predlog, neki 3.5` WD, bilo je brdo tema na to, ja sam zadovoljan sa zelenom serijom, ne greje se ni malo (EARX) tako da mozes da upucavas i sistem na nju (jeste da ce malo sporije da dize) ali jbg. Dao bih ti svoj ali jbg treba i meni :) Pozz...

P.S. Od EARS-a bezi ko djavo od Krsta

:: Ali postoje diskovi koji su manje verovatnoce da crknu. Hocu reci sve je to macka u dzaku, ne znas dok ne kupis. Hitachi, odnosno toshiba diskovi su se pokazali dugotrajnim. Ali opet, zavisi od primerka koji ubodes
::
:: Ako ti je bezbednost fajlova bitna, kupi dva komada pa ih stavi u raid. Ili kupi jedan eksterni pa periodicno radi backup. Meni sve bitno stoji u cloud-u
pastirko :D 02.01.2016. 23:10 #610864

broj poruka: 242

ok. icu na varijantu , sto manje para. :D
pegasus89 Cloud? 03.01.2016. 00:40 #610872

broj poruka: 38
Najpouzdanije rešenje je da slike čuvaš na nekom Cloud-u. Ako si redovni korisnik Android-a, verovatno već imaš 115GB na Google Drive-u, što i nije tako malo, a sasvim pouzdano.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs