Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
montaza hard diska
STRANA 1 OD 1
leonard0 montaza hard diska 29.12.2015. 20:17 T62710

status: user
broj poruka: 182
Kako je moguce izvesti montazu 3.5 diska u mesto za DVD rom ako nema breketa u prodavnicama?

Da li postoji neka homemade varijanta?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dzonihsv re 29.12.2015. 20:27 #610675

broj poruka: 331
http://goo.gl/rFAL94

https://www.panoramio.com/user/dzonihsv - moja galerija

VMARC 29.12.2015. 22:56 #610680

broj poruka: 9424
Cevke i dugacki srafovi.

El Capitan

MACHINE Mozes da usrafis 2 srafa 29.12.2015. 23:09 #610682

broj poruka: 5706
Samo surafis ona dva srafa uz limeni deo. Sva 4 ne trebaju ionako, nije to da nije izbalansirano pa pravi neke vibracije i slicno. Slobodno samo cvrsto zasrafi ta 2 a ostalo nek visi u vazduhu.

`Budućnost pripada onima koji su u vreme velikih promena spremni učiti, a oni koji misle da više nemaju šta da nauče, ostaće zatečeni u svetu koji više ne postoji` - Eric Hoffer

arogan Re: leonard0 - potoje adapteri ... 30.12.2015. 19:25 #610716

broj poruka: 538
Baš pre neki dan sam u slim (tanko) kućište HP Vectra ugradio drugi HDD na mesto DVD-a.
Ovo je prva generacija P IV računara (verovatno su se Vectra-e proizvodila 10-tak godina pa ih ima i PIII ali i Dual Core, ali većinom su slim kučišta.

Dakle, drugaru je na staroj mašini koji ima legalan Poslovni Windows 2000 SP4 bio potreban i Win XP sa Mozilla-om da ima kakav takav Internet ...

Kućište je toliko malo da ima mesta za 1 HDD i 1 DVD. Od prodavaca starih Brand Name računara (Siemens, IBM, HP) uzeo sam jedan adapter za 100 (sto) dinara. Imao je više istih radnih stanica sa DVD-om i takvih istih ali bez DVD-a. Ove koje su bile bez DVD-a imale su metalno postolje veličine DVD-a baš na mestu DVD-a i za šasiju su bile zašrafljene sa 4 šrafa baš kao DVD-jevi na računarima koji su imali DVD. U okviru tog postolja postoji metalna lajsna koja to postolje deli otprilike u razmeri 1:2. U većem prostoru taman ima mesta za HDD i postoje originalne rupice za 4 šrafa, koje odgovrajau HDD-u. I to je to!.

Kupio sam to postolje (ne znam da li je bilo iz Siemens-a, IBM-a ili HP-a, nije ni bitno, bitno je da da je istih dimenzija kao DVD!), izbacio DVD iz drugarovog HP Vectra-e, na to isto mesto zašrafio to postolje, a zatim na njega zašfrafio HDD.

Sada izgleda sve kao `fabrički`. Ako mu ponekad zatreba CD/DVD nabavio sam mu polovan USB DVD za male pare. Nevolja je što ta Vectra ima USB 1.1 ali to je druga tema ...

Ako ti u kućištu imaš 2 ili tri mesta za DVD, onda ti postojeći DVD može i ostati, pored dva HDD-a .....
leonard0 hvala kolege 01.01.2016. 21:19 #610804

broj poruka: 182
Svima zahvaljujem na odgovorima.

Na kraju se samo usrafila dobro dva srafa i postavila bakarna zica kao podrska sa druge ivice. Stabilno je veoma.
Ovo prvo resenje je bas dobro, samo sto nemam gde da nadjem ovu gumu.

imarkovic Re: hvala kolege 01.01.2016. 23:17 #610808

broj poruka: 19003
U prodavnici autodelova, zove se gurtna.

:: Svima zahvaljujem na odgovorima.
::
:: Na kraju se samo usrafila dobro dva srafa i postavila bakarna zica kao podrska sa druge ivice. Stabilno je veoma
:: Ovo prvo resenje je bas dobro, samo sto nemam gde da nadjem ovu gumu
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs