Ima li neko info da li je resen TRIM problem sa ovim diskovima na linuxu (problem je bio sa kernelom)? Trazim po netu, ali samo stare clanke nailazim. Pitam jer bih kupio disk, pa da se ne zaletim.
Koja verzija kog distroa je u pitanju? Mogu da ti potvrdim da Debian od verzije 6(koja je matora) pa na dalje zvanicno podrzava Trim, sa svim SSD-ovima, a za ostale linuxe pojma nemam, to ces morati sam da vidis jer verovatno znas i sam da postoje milion izdanja koji nisu bas slicni.
Ako hoces da budes 100% siguran, uzmi Intel, on ima svoj trim nezavisno od OS-a.
:: Ima li neko info da li je resen TRIM problem sa ovim diskovima na linuxu (problem je bio sa kernelom)? Trazim po netu, ali samo stare clanke nailazim :: Pitam jer bih kupio disk, pa da se ne zaletim ::
Ok je izgleda. Naleteo sam negde da intel ima probleme sa fw-om. Ploca ima sata2 samo. Da li mozda ici na neki losiji/jeftiniji model? Samsung je trenutno 12000.
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.