Dosao je red na menjanje HDD-a, pa se dvoumim izmedju ova dva kapaciteta i dva proizvodjaca Seagate i WD. Koji kapacitet i koga proizvodjaca postovane kolege sa foruma preporucuju.
Trenutno sam blize kupovini WD-a od 500gb (najbolji odnos cena kapacitet).
Uzmi SEAGATE. Imam ga već pet godina i nijednom štucnuo nije. Samo menjam kapacitete i brzine. Ako hoćeš dobar i pouzdan HD - uzmi SEAGATE. Kao da snimam reklamu... `Si vid`o ???
Skoro me je kolega na poslu pitao sta da uzme WD ili Seagate 500GB i na moj nagovor uzeo Seagate. Posle par dana posto je imao od ranije WD 320 KS SATA2, prozivao me sto sam ga nagovorio da kupi Seagate kad se pored njega stari WD uopste ne cuje, tako da ako ti ovo nesto znaci ???
Znam da ce sad uslediti prepucavanje (nije mi to bila namera), ja nisam licno cuo o cemu se radi, mozda mu se i samo zalomilo, ali komentar je bio takav
to ti je kao kad kupis bananicu u omotu i tu istu bananicu na meru....sve je to isto...ja sam wd man i bio sam i ostacu...a i seaget svakako pravi extra diskove,obrati paznju i na samsung,extra su se pokazali a pogotovo ovi sa velikim kapacitetom...znaci gledaj da ej sto jeftiniji i da ima sto duzu garanciju ko sto kolega rece...
Svi su se slozili da je bolje 500 nego 320gb pa je tu rezultat 8:0 (za 500gb). Dok je kod proizvodjaca nesto komplikovanije pa je rezultat izjednacen 4-4 (a mozda i 5-3 za seagate), s tim da su neki primetili da seagate ima dve ploce i da je nesto bucniji.
idealan hdd-jedna ploca-najveca gustina podataka-bolje r/w/s performanse-manje grejanje-manja buka-veca pouzdanost.druga stvar je sto nama treba vise od 160Gb prostora. pozdrav fetus
Da,ali seagate ubacuje u svoje hdd-ove hladnjake(zato je bucniji),pa je i ladniji i duze traje(mada ko ce ga znati tacno)...Mada ja sam pre dva meseca kupio 250gb od segate-a i bio je pun bad sectora,pa sam ga menjao..Sa wd-om imam odlicno iskostvo jer mi dva njihova harda rade vec 3 godine odlicno..Da sam na tvom mestu,ja bih se odlucio za jeftiniji jer su oba odlicna proizvodjaca...
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.