Kolege, zanima me vaše stručno mišljenje u vezi sa HDD-om. Imam HDD na kom je bio Windows 7. Fino sam formatirao HDD sa Acronis Disk Director 12. Onda sam ga proverio na bad sektore. Acronis kaže da je ispravan tj. healthy. Dao sam drugaru HDD na poklon. On je HDD prvo proverio sa Hard disk sentinel-om i našao jedan bad sektor. Probao je da ga popravi. Pa mi je na kraju javio kako na HDD ne može da instalira Windows.
Koji je problem po vašem mišljenju i kako to da Acronis promaši bad sektor, a ebeni sentinel pronadje? Jel moguće da jedan bad sektor smeta da se Win instalira majku mu?
Ako je relociran, onda ne bi trebalo da pravi problem. Neka ga formatira sa part.wizard-om i obavezno da postavi particiju kao primarnu i mora da prodje OS ako nije do neceg treceg...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Pa udri. Vise puta je resio stvar. Naravno, ako su u pitanju bad sektori. Nek proba prvo check disk u windows-u, stiklira attempt to repair bad sectors...
Koji HD je u pitanju? Nemoj da ga bacas, jer je mozda stvarno problem samo u jednom BS.
Skini i narezi HBCD 10.6 i iz DOS-a ga preskeniraj sa HDregenerator-om.
Ako ih ima bas gomilu i ako neke ne uspe da regenerise, onda jbg. Mozes d ga prodas i kao takvog...:) Ja sam ih kupovao na gomile i zna se desiti da uspem da ih koliko toliko ozivim i odlicni su za skladistenje raznih gluposti...
Sentinel vidi jedan bad sektor koji je pomeren u spare area. Test brisanja i pisanja nije pronašao ni jedan bad sektor u Sentinel-u. Odrađena skeniranja u HDD Regeneratoru, takodje nije našao nikakav bad sektor, nema šta da se reparira. Glupi Sentinel ipak javlja da ima 1 bad sektor...
Sad cu da pokušam instalaciju Win-a pa čemo videti dalje... Commodore 64
Ne brini, to je sve ok. Taj BS je relociran i nece ti praviti problem. Istestiraj sa HD tune brzinu pisanja, citanja i transfera, pa ako je to ok, disk je u redu.
Eto instalirao sam Win7 Ultimate OEM bez problema! Radi sve savršeno. Drugaru sam za kaznu preporučio da kupi nov HDD pa nek se zaebava sam sa testiranjima.
Sve oket, problem rešen, nek se nosi sentinel i ostala sranja, TEMA ZATVORENA! Commodore 64
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.