I mene zanima.. ja sam razmisljao da ne bacam pare i uzmem Patriot... 5.800..al isao bi na ovu MSI 770 C45 plocu :) MSI 770-C45 AM3 Athlon x4 4x2gb DDR3 1333Mhz 2x160GB Maxtor ASUS 7750-1GD5-V2 GDDR5 Asus DVD/RW
Zaboravio sam da napomenem da mi je to za laptop isto sata 2 ploca . Razmisljam se da uzmem ovaj od 128GB zbog veceg prostora al ne znam da li su ovi drugi bolji prvenstveno za upis.
Samo Samsung 850 EVO ili 650 serija i da te ne boli glava.Skuplji jesu(850 EVO serija) al sa razlogom od ostalih + najduza garancija od 5god za EVO seriju
:: :: Pozdrav ljudi ako moze mala pomoc, koji ssd od ova 4 uzeti :: Patriot Blast 120G :: SanDisk Z400s 128G :: Kingston V300 Series 120G :: SanDisk Plus 120GB
Totalno je u pravu covek, a i svaki ozbiljan review ce ti reci isto, vidi ponudu na kp kao sto je vec pomenuo clan ZooLoo i da ne brines..
Ja sam se prethodno orientisao na manji budzet sa preporucenim pa sam zaboravio 850EVO koji je skuplji svega 2000din ali vredi svaku paru.
Intel Pentium G3258+CM Seidon 120V R2|ASRock Z97M Pro4|MSI GTX460 TFII SOC|Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3|Samsung 850 EVO 250GB|WD Green 1.5TB|Raidmax RX-535AP|Raidmax Hyperion|Samsung 2233|CM Devastatorhttp://valid.x86.fr/xh2zxz
:: Nijedan :: :: Samo Samsung 850 EVO ili 650 serija i da te ne boli glava.Skuplji jesu(850 EVO serija) al sa razlogom od ostalih + najduza garancija od 5god za EVO serij ::
___________________________________________________ Hoće li neki `expert` da lepo objasni tj. napiše - ZAŠTO vredi dati 2000 dinara više za Samsung sa sumnjivom garancijom iz Madjarske, kupljen preko malih oglasa za tih 65€, .. a ne kupiti Patriot disk u Emmi za 50€ sa garancijom od 3 godine koja je primenjljiva u svakom trenutku?
Zašto je taj Samsung toliko bolji? Brže učitava aplikacije od Patriota ... brže pokreće sistem .. ili je samo to fama koja je ranije nastala oko Sljamsunga kada su ostali izbacivali BSOD. Mislim da je danas taj problem rešen i da svi diskovi rade lepo. Jedina razlika je u sintetičkim testovima. Kada smo kod njih, usudio bih se reći da samo BUDALE to uzimaju u obzir. Ipak je razlika od 20€ - razlika, i to ne mala!!! Patriot 50€ sa garancijom od legalnog uvoznika i prodavca, i Samsung 65€ kod nekog nepoznatog švercera .. pitanje je sad.
Da taj Samsung brže radi u svakodnevnom radu, o.k. - ali ako se to da primetiti samo u sint. testovima, mislimmm. Da li neko, od ovih Samsung promotera, može da objasni, a DA NISU U PITANJU SINTETIČKI TESTOVI, već realan rad u praksi, gde to brže i bolje radi?!?
Nigde bar ja nisam spomenuo da ga treba uzeti od madjara al evo par konkretnih primera zasto kupiti samsung:
1.Brzine su realne i bude ono sto pise(npr kod kingstona V300 pise 450/450 a bude obicno oko 250-300 plafon vazi takodje i za ostale manje vise)
2.Mnogo bolji kontroler kao i kvalitetniji chipovi na samsungu u odnosu na ostale proizvodjace
3.Svakako je brzi i kvalitetniji od ostalih
4.Od kada je krenula 850 EVO serija NEMA reklamacija(kingstona i ostalih ne mogu da nabrojim)
Mislim da je dovoljno.Cena 120GB za 650 model je oko 6400din a 850 EVO oko 8k i cene su iz domacih prodavnica ne od madjara.I da treba dodati para za kvalitetan SSD jer te posle glava boleti nece + garancija od 5god je i vise nego dovoljna
:: __________________________________________________ :: Hoće li neki `expert` da lepo objasni tj. napiše - ZAŠTO vredi dati 2000 dinara više za Samsung sa sumnjivom garancijom iz Madjarske, kupljen preko malih oglasa za tih 65€, .. a ne kupiti Patriot disk u Emmi za 50€ sa garancijom od 3 godine koja je primenjljiva u svakom trenutku :: :: Zašto je taj Samsung toliko bolji? Brže učitava aplikacije od Patriota ... brže pokreće sistem .. ili je samo to fama koja je ranije nastala oko Sljamsunga kada su ostali izbacivali BSOD. Mislim da je danas taj problem rešen i da svi diskovi rade lepo :: Jedina razlika je u sintetičkim testovima. Kada smo kod njih, usudio bih se reći da samo BUDALE to uzimaju u obzir :: Ipak je razlika od 20€ - razlika, i to ne mala!!! Patriot 50€ sa garancijom od legalnog uvoznika i prodavca, i Samsung 65€ kod nekog nepoznatog švercera .. pitanje je sad. :: :: Da taj Samsung brže radi u svakodnevnom radu, o.k. - ali ako se to da primetiti samo u sint. testovima, mislimmm. Da li neko, od ovih Samsung promotera, može da objasni, a DA NISU U PITANJU SINTETIČKI TESTOVI, već realan rad u praksi, gde to brže i bolje radi?! :: ::
Da ,sve je to tacno jedino nisi rekao da samo uz samsung ide i firmware update jer je toliko superioran. Apsolutno ne vredi te pare,uzmi koji god hoces sve je to isto.Ovde na forumu ima jedno bitno pravilo samo je ispravno dell-monitor,ssd-samsung,asus-maticna,giga-grafika,ostalo ne vredi pominjati.
M Power - 3770k - Beast 16GB - HyperX 120GB - 390X - Nitro 850W - H 100
:: Nigde bar ja nisam spomenuo da ga treba uzeti od madjara al evo par konkretnih primera zasto kupiti samsung :: :: 1.Brzine su realne i bude ono sto pise(npr kod kingstona V300 pise 450/450 a bude obicno oko 250-300 plafon vazi takodje i za ostale manje vise :: :: 2.Mnogo bolji kontroler kao i kvalitetniji chipovi na samsungu u odnosu na ostale proizvodjac :: :: 3.Svakako je brzi i kvalitetniji od ostali :: :: 4.Od kada je krenula 850 EVO serija NEMA reklamacija(kingstona i ostalih ne mogu da nabrojim :: :: Mislim da je dovoljno.Cena 120GB za 650 model je oko 6400din a 850 EVO oko 8k i cene su iz domacih prodavnica ne od madjara.I da treba dodati para za kvalitetan SSD jer te posle glava boleti nece + garancija od 5god je i vise nego dovoljn :: :: :: :: AMD A8 7600 3.8Ghz@K :: A78M- :: 2x8GB Savage 240 :: AMD R :: Fractal Design R4@SS-660XP :: 250GB S840 EV :: Xonar D :: Logitech Z90 :: MX Performanc :: G105 MW :: http://www.speedtest.net/result/4628670196.pn :: :: :: __________________________________________________ :: :: Hoće li neki `expert` da lepo objasni tj. napiše - ZAŠTO vredi dati 2000 dinara više za Samsung sa sumnjivom garancijom iz Madjarske, kupljen preko malih oglasa za tih 65€, .. a ne kupiti Patriot disk u Emmi za 50€ sa garancijom od 3 godine koja je primenjljiva u svakom trenutku :: :: :: :: Zašto je taj Samsung toliko bolji? Brže učitava aplikacije od Patriota ... brže pokreće sistem .. ili je samo to fama koja je ranije nastala oko Sljamsunga kada su ostali izbacivali BSOD. Mislim da je danas taj problem rešen i da svi diskovi rade lepo :: :: Jedina razlika je u sintetičkim testovima. Kada smo kod njih, usudio bih se reći da samo BUDALE to uzimaju u obzir :: :: Ipak je razlika od 20€ - razlika, i to ne mala!!! Patriot 50€ sa garancijom od legalnog uvoznika i prodavca, i Samsung 65€ kod nekog nepoznatog švercera .. pitanje je sad. :: :: :: :: Da taj Samsung brže radi u svakodnevnom radu, o.k. - ali ako se to da primetiti samo u sint. testovima, mislimmm. Da li neko, od ovih Samsung promotera, može da objasni, a DA NISU U PITANJU SINTETIČKI TESTOVI, već realan rad u praksi, gde to brže i bolje radi?! :: :: :: ::
Onaj ko trazi best buy ssd, njemu ce se preporuciti samsung evo, bez obzira da li ce ga zameniti za 2-3 god, neko ne menja 5god. Kao najpouzdaniji, povoljan sa dugom garancijom, jasno je da je best buy.
Ako neko trazi najbolji ssd i ne interesuje ga cena, dobice pro sa 10god garancije, ili intel, crucial ili sl.
Ako neko trazi najjeftiniji i ne interesuje ga koji, kupice najjeftiniji, koji nije samsung ipak i nije brz, prosto i jednostavno bez ekspertskih skill-ova.
Nemoj se zavaravati da nema vise ssd-ova sa problemima.
:: __________________________________________________ :: Hoće li neki `expert` da lepo objasni tj. napiše - ZAŠTO vredi dati 2000 dinara više za Samsung sa sumnjivom garancijom iz Madjarske, kupljen preko malih oglasa za tih 65€, .. a ne kupiti Patriot disk u Emmi za 50€ sa garancijom od 3 godine koja je primenjljiva u svakom trenutku :: :: Zašto je taj Samsung toliko bolji? Brže učitava aplikacije od Patriota ... brže pokreće sistem .. ili je samo to fama koja je ranije nastala oko Sljamsunga kada su ostali izbacivali BSOD. Mislim da je danas taj problem rešen i da svi diskovi rade lepo :: Jedina razlika je u sintetičkim testovima. Kada smo kod njih, usudio bih se reći da samo BUDALE to uzimaju u obzir :: Ipak je razlika od 20€ - razlika, i to ne mala!!! Patriot 50€ sa garancijom od legalnog uvoznika i prodavca, i Samsung 65€ kod nekog nepoznatog švercera .. pitanje je sad. :: :: Da taj Samsung brže radi u svakodnevnom radu, o.k. - ali ako se to da primetiti samo u sint. testovima, mislimmm. Da li neko, od ovih Samsung promotera, može da objasni, a DA NISU U PITANJU SINTETIČKI TESTOVI, već realan rad u praksi, gde to brže i bolje radi?! :: ::
Hoces da kazes da za druge proizvodjace nema firmware update-a?Sto se mene licno tice MB ASUS , VGA ASUS/Sapphire VaporX , SSD Samsung , PSU Seasonic/SuperFlower , RAM Kingston , periferije Logitech.Svako ima nesto sto voli ali ja biram ono sto radi i sto je manje vise provereno(pricam o SSD) a sad kome kako volja ja sam dao predlog a neka kupi svako ko sta hoce(opet se u jeftinije uklapa 650 serija samsung-a tako da nema dileme ako vec nece da doplati za S850 EVO)
Ne bi se slozio sa tobom.Za 3-4god video sam ceo jedan samsung da je crkao i to je bio 840 obica(pre EVO modela) dok sam se kingstona i ostalih nagledao previse tako da za sada sto se mene tice i mog iskustva sa Samsung SSD-ovima samo najbolje i svakog savetujem da kupi Samsung a opet kazem nije nista za morati svako moze kupiti sta hoce i sta mu se svidja.pozz .)
:: Ma nije bitno sta ko voli ,nego kazem da nista nije savrseno sve crkava pre ili kasnije ,kako se kome zalomi.I taj samsung isto :: :: :: :: M Power - 3770k - Beast 16GB - HyperX 120GB - 390X - Nitro 850W - H 100 :: :: ::
E upravo to nije ispravno, Dell-monitor. Zasto? Gde je NEC, npr., ostali, ima tu mnogo vise od toga sto DELL nudi, pritom kompletan proizvod nije Dell. To vec ne pije vodu.
Ali ASUS, godinama se polemise, ostao je kralj maticnih ploca dan-danas, zasto? Jer ima da ponudi SVE u svim rangovima maticnih ploca, uz to je nesto sto je provereno, to provereno je izgradjeno na osnovu dugog iskustva i zadrzanog kvaliteta koji traje decenijama. Po pitanju grafickih vec je diskutabilno.
Za SSD, ima da biras, nije Samsung jedan jedini kvalitatan koji postoji naravno, to je postalo vise kao kupovina flash memorije.
:: Da ,sve je to tacno jedino nisi rekao da samo uz samsung ide i firmware update jer je toliko superioran :: Apsolutno ne vredi te pare,uzmi koji god hoces sve je to isto.Ovde na forumu ima jedno bitno pravilo samo je ispravno dell-monitor,ssd-samsung,asus-maticna,giga-grafika,ostalo ne vredi pominjati :: :: :: ::
To sto kazes `ispravno`, gresis, to je cinjenicno stanje. Svi vec znaju da je moja Giga 970 G1 najbolja karta tako da ne znam cemu frka? O modelima ultra high segmenta necu ni da razgovaram, Gigara razbija!
Dell naravno da jeste odlicna marka monitora, i ne znam cemu dalja polemika?
Samsung je postao najbolja kupovina sto se tice SSD-ova jer nude dosta za ne tako veliki novac, ostali su morali da se koriguju po njegovoj ceni, pa imamo ove sasvim solidne a jeftinije i imamo uglavnom iste a skuplje ssd-ove.
Ljudi treba mi za laptop koji ima sata2 plocu uzeo bih najjeftinije jer svi imaju 3godine garancije, samo gledam dal da uzmem patriot blast 120gb ili sandisk od 128gb cisto ako ima neke razlike u brzini pisanja, ako nema da uzmem ovaj sto ima vecu memoriju
Ne znam sto bih uzimao samsunge (narocito pro) kad su dosta skuplji a ploca je sata2?
U tom slucaju, mrzi me da trazim sada, ali ako nema razlike u brzini, ni u ceni i tih 8gb su jedini razlog da se odlucis koji ces, onda tako i uradi i to je to.
Ovi sto pricaju o maksimalnim brzinama te samo zamajavaju bitna je jedino brzina citanja malih fajlova i nista vise... razlike ces primetiti samo u citanju/pisanju malih fajlova... brzine citanja/pisanja velikih fajova su samo za sepcificne zadatke i puvanje ciframa...
Iskreno ni jedan od navedena cetri ne bih ni pogledao... sve te firme koje si naveo su mi nekako vise za USB diskove nego za SSD...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.