Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Koji hdd za storage, pouzdan kvalitetan
STRANA 1 OD 1
duqp Koji hdd za storage, pouzdan kvalitetan 04.10.2015. 00:18 T62165

status: user
broj poruka: 3466

Posle 5god wd blue 500 je opao na 67 health i 38 bs a ima mnogo toga vaznog.

Sada mi treba neki 1tb sto kvalitetniji i pouzdaniji. Koristice se u fioci i ono 2x mesecno da iscitam po nesto i da sacuvam par gigabajta da telefona.

Ja sam nesto gledao 2tb red wd ali to nista ne mora da znaci jer dugo vec ne koristim pc i ne pratim he scenu.

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
1AGRESSOR ... 04.10.2015. 10:09 #604190

broj poruka: 825
Western Digital Black WD1003FZEX

NISTA BEZ KABLA

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xenox +1 za black 04.10.2015. 10:23 #604192

broj poruka: 1400
Medjutim, za to sto ti je potrebno, mislim da je previse. Taj RED bi trebalo da je bolji od GREEN-a, koji u zadnje vreme ne bere pohvale. Valjda ce se javiti neko ko je kupio iste. Razmatrao sam ih i ja ali sam uzimao polovne.

Pogledaj mozda neki polovni Samsung sa 100-ak dana rada. Ja takve kupujem, pa dva dana malretiranja sa Sentinelom, pa ga koristim kao ti ako sve prodju.

Ovo novo, sem skupljih modemal popout BLACK, je izgleda kao lutrija...

Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570k
3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win XP
Frontier DIVA

VMARC 04.10.2015. 11:07 #604195

broj poruka: 9424
Kakav bre BLACK?
Za rack samo RED ili PURPLE.
Sta ce mu brz i nepouzdan disk na za storage? RED i PURPLE su namenjeni za NAS i video nadzor, dakle za rad 24/7, sto ih cini trenutno najpouzdanijim iz mainstream linije diskova.
Izbite iz glave da je Black bog zna kako pouzdan disk. On je samo brz a po pouzdanosti daleko iza Red i Purple. Po ceni su slicni.

El Capitan

Blueberry Ako nešto stiže kvalitetno u Srbiju... 04.10.2015. 11:09 #604196

broj poruka: 1272
Onda su to WD Red diskovi.
Bez premca su za rack/storage.
Uzmi bilo koji Red WD, nećeš se pokajati.

codeus: brateuuuu ovde ko prezivi prva 3 posta, ostaje dozivotno

duqp Naleteo 04.10.2015. 13:25 #604202

Sam na neku wd re4 seriju ili tako nesto. Navodno enterprise klasa. Bice red onda.

Hvala
MaliAbner Pouzdan i kvalitetah HDD ne postoji... 04.10.2015. 20:16 #604222

broj poruka: 7769
Postoji samo sujeverje da je ono sto si kupio pouzdano...
Moze serija biti sa minimalnim brojem otkazivanja uredjaja ALI ti to nista ne vredi AKO se taj koji ce da rikne zalomi bas tebi...

Kupi dva ista i najbitnije podatke cuvaj na oba a kad jedan rikne mozes da rabis elektroniku onog drugog... ILI bar da probas da iscupas neke bitnije podatke... za tako nesto moras da izbegavas WD zato sto kod njih ta vrsta egzibicije nije moguca zato sto se elektronika za svaki HDD doradjuje za taj komad kako bi imali sto bolje rezultate...

Citat:
`Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`

VMARC Re: Pouzdan i kvalitetah HDD ne postoji... 04.10.2015. 20:39 #604224

Ziva istina.

El Capitan

:: Postoji samo sujeverje da je ono sto si kupio pouzdano..
::
peterpan Re 04.10.2015. 21:25 #604230

broj poruka: 786

Od svih diskova nikada mi nije ni jedan WD disk stradao. Cak imam jedan WD 80GB iz 2002-ge kome su samo performanse opale na oko 70% a health je na 90%.
Dok mi je npr Hitachi riknuo posle godinu i po, i to je sluzio za storage.

Realno, uzmi i narezi podatke na diskove, baci na cloud, drzi ih na 2 HDD-a, i nece sve odjednom riknuti
ZooLoo ... 04.10.2015. 21:35 #604232

broj poruka: 3975
Najsigurnije resenje za Storage je SSD od 500gb. Pljuni lovu pilicarima ili kao gospodin preko KP-a i miran si 10 godina dok traje garancija i jos preko toga.

A i ne znam sta ljudi toliko cuvaju pa im treba tona prostora, sve od filmova, serija, danas se odgleda i obrise, igre takodje predjes i delete, zika je uglavnom sa youtuba, znaci ostaju slike i nesto sa posla, osim ako posao ne radis na tom kompu, ne vidim potrebu za nekim tovarenjem podataka..

Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30
Gigabyte G.1 Sniper B5
Kingston HyperX Beast 2x4gb 1600mhz
Gigabyte GTX 970 G1 Gaming
Seagate Baracuda 1Tb
Seasonic G550 550W Gold
Fractal Design Define R4 Black Pearl
Dell P2414H..

duqp ... 04.10.2015. 22:13 #604239

Ma ja najvise muzike imam, sortirano, sredjeni tagovi, tip top, fotografije i snimci i neki filmovi i serije koje mogu uvek da se gledaju.

Isto tako mnogo fw fajlova za telefone, ima i toga po netu ali kakvi su serveri od suporta dzabe 5mbps download kad oni zakuju na 50kbps a nesto hitno treba a 2gb i jbg seks.

Rastereticu sve maksimalno i 2x 1tb uzmem i neka vazno bude na 2 mesta, 1x mesecno dopunim bekap i lagano.

A 500gb ssd ne znam, mozda neki eksterni za tako neke stvari, ali nikako mi ne bi on bio jedino resenje, mislim jedna jedinica.
Kod ssd sta je sad pametan izbor? Samsung 850 ili nesto novije egzoticnije?

Sad samo ostala dilema red ili purple?

ZooLoo ... 04.10.2015. 22:20 #604240

Pazi, ti najbolje znas svoje potrebe, i vaznost podataka, zato i kazem da ako su u pitanju neke sasvim obicne stvari koje su nadoknadljive, nema potrebe za nekim prevelikim razmisljanjem, ali sa druge strane opet sto se tice posla ssd je uvek pouzdaniji izbog nego hard, sto se izdrzljivosti tice, brzina je ogroman plus, kapacitet je vazan ali cena je ono sto je problem, jer ssd veceg kapaciteta je preskup, osim ako taj novac mozes da povratis veoma brzo, tada vredi uloziti.

Tvoj plan mislim da je ok, kreni sa tim. SSD naravno Samsung, sa njim imam dobar iskustva, a za hard ne znam, imam Seagate, meni je zapao za sada odlican primerak, WD je ok, uglavnom sto se tice hardova dodje sve na isto, nekog ukenja, nekog ne..

Mozda da probas jedan red jedan purple, pa da vidis kakvi su, nisam pametan..

Gigabyte G.1 Sniper B5
Seagate Baracuda 1Tb
Seasonic G550 550W Gold
Dell P2414H..

VMARC 04.10.2015. 22:23 #604242

Red i Purple su isti diskovi, samo rebrendirani za NAS ili video nadzor. Svejedno ti je.

El Capitan

gilopile Re: 04.10.2015. 22:24 #604243

broj poruka: 9459
Izmedju blue i black nema razlike, sem duze garancije za crnog. Identicna brzina pisanja/citanja, pristupa...Samo sto u firmware-u pise wd black.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

:: Kakav bre BLACK
:: Za rack samo RED ili PURPLE.
:: Sta ce mu brz i nepouzdan disk na za storage? RED i PURPLE su namenjeni za NAS i video nadzor, dakle za rad 24/7, sto ih cini trenutno najpouzdanijim iz mainstream linije diskova
:: Izbite iz glave da je Black bog zna kako pouzdan disk. On je samo brz a po pouzdanosti daleko iza Red i Purple. Po ceni su slicni
:: El Capita
VMARC Re: Re: 04.10.2015. 22:26 #604244

Da, i to smo apsolvirali pre neki dan, u slicnoj temi :)

El Capitan

:: Izmedju blue i black nema razlike, sem duze garancije za crnog. Identicna brzina pisanja/citanja, pristupa...Samo sto u firmware-u pise wd black
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

:: :: Kakav bre BLACK
:: :: Za rack samo RED ili PURPLE.
:: :: Sta ce mu brz i nepouzdan disk na za storage? RED i PURPLE su namenjeni za NAS i video nadzor, dakle za rad 24/7, sto ih cini trenutno najpouzdanijim iz mainstream linije diskova
:: :: Izbite iz glave da je Black bog zna kako pouzdan disk. On je samo brz a po pouzdanosti daleko iza Red i Purple. Po ceni su slicni
:: ::
:: :: El Capita
ZooLoo ... 04.10.2015. 22:28 #604246

Pa svi znaju valjda da je black za storage, blue nesto izmedju a zelen samo za iskusne.. :D

Gigabyte G.1 Sniper B5
Seagate Baracuda 1Tb
Seasonic G550 550W Gold
Dell P2414H..

xenox Re: 04.10.2015. 22:33 #604247

broj poruka: 1400
Gde bre crno isti? Moze biti fizicki deo, ali logika na purple dozvoljava da se upise svakakvo djubre na disk, samo da se ne ugrozi brzina upisa...

Malo djubreta u videu je par sekundi kockica, ali kad ti to utrci u ZIP recimo....

Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570k
3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win XP
Frontier DIVA

:: Red i Purple su isti diskovi, samo rebrendirani za NAS ili video nadzor. Svejedno ti je
:: El Capita
stalex011 Re: Re: 04.10.2015. 22:34 #604248

broj poruka: 285
+1

:: Gde bre crno isti? Moze biti fizicki deo, ali logika na purple dozvoljava da se upise svakakvo djubre na disk, samo da se ne ugrozi brzina upisa..
:: Malo djubreta u videu je par sekundi kockica, ali kad ti to utrci u ZIP recimo...
:: Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570
:: 3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win X
:: Frontier DIV
:: :: Red i Purple su isti diskovi, samo rebrendirani za NAS ili video nadzor. Svejedno ti je
:: :: El Capita
VMARC 04.10.2015. 22:40 #604249

Vidi, Yugosloven, malo sam lupio :D
Ajd da se pretvaramo da #604242 na postoji. Hteo sam da ga obrisem al me gile...

El Capitan

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs