Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Pomoc oko eksternog kucista za hdd
STRANA 1 OD 1
duqp Pomoc oko eksternog kucista za hdd 28.09.2015. 16:10 T62136

status: user
broj poruka: 3466

Pre par godina sam skinuo oklop od wd mybook diska i koristio onu budzu sa njega i tako koristio neke diskove od 500gb. Malopre probao i nema zivota. Moram nabaviti novo neko resenje neko lepo kuciste za sata 3.5 diskove ili neku budzevinu. Ajde predlozi :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
peki22 Re... 28.09.2015. 17:10 #603798

broj poruka: 2936
Ja sam pre neki dan zvao ceo Bg za ovo http://bit.ly/1GcogBX Nigde to nema vise da se nadje.Jedino neki LC ako ti odgovara http://bit.ly/1GcotVE ili http://bit.ly/1GcouZG Ovo su 3.0 za 2.0 su jeftiniji skoro 1000din.

M Power - 3770k - Beast 16GB - HyperX 120GB - 390X - Nitro 850W - H 100

duqp Zanimljiv ovaj lc sirius 28.09.2015. 17:26 #603799

A vidim podrzava i vece kapacitete, ako ne predlozi neko u toku dana jos neku soluciju, odoh u shitatron :)

Videh na sajtu sada i lc docking station. Nekako mi je to prakticnije nego klasicna fiokica.

Jel neko koristio?
rasha44 Transcend TS0GSJ35U3 28.09.2015. 17:40 #603800

broj poruka: 1492
Ja imam ovaj model nekoliko godina ali sa USB 2.0. Odlična je kutija i ima ventilator.
http://tinyurl.com/onz959h , ako ga imaju na stanju.

Nightbird
ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme.
HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

imarkovic Re: Transcend TS0GSJ35U3 28.09.2015. 18:27 #603807

broj poruka: 19003
Od tog Transcend-a nema bolje, od mene preporuka takodje.
Trenutno na trzistu ima verziju USB3.0, to je jos bolje, ja sam skoro kupio u Vip House.
Jedina mana je sto je ventilator malo bucniji, ali po meni vredi svaku paru i uostalom, mogu da mu se smanju obrtaji da se ne cuje.

:: Ja imam ovaj model nekoliko godina ali sa USB 2.0. Odlična je kutija i ima ventilator
:: http://tinyurl.com/onz959h , ako ga imaju na stanju
::
:: Nightbird
:: ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme
:: HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.

1AGRESSOR ... 28.09.2015. 20:49 #603818

broj poruka: 825
1TB usb 3.0 7500din

http://www.itsvet.com/hard_disk_transcend_1tb_5k_8mb_usb3.0_ts1tsj25h3p-pdaa1-40.i?id=2007

NISTA BEZ KABLA

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
vladarko Re: Zanimljiv ovaj lc sirius 29.09.2015. 01:13 #603835

broj poruka: 4228
Koristim USB docking station. Nisam baš zadovoljan, jer usb kabl povremeno gubi kontakt sa mikro usb konektorom na stanici, pa se ponekad diskovi restartuju u toku rada. Inače je O.K. priča, ali ovaj moj primerak je loš. Ima priključak za 3.5` i 2.5`, 2 usb 2.0 porta i čitač memorijskih kartica.

Pozdrav!

Vlada

:: A vidim podrzava i vece kapacitete, ako ne predlozi neko u toku dana jos neku soluciju, odoh u shitatron :
:: Videh na sajtu sada i lc docking station. Nekako mi je to prakticnije nego klasicna fiokica.
:: Jel neko koristio?
peterpan Прођи јефтиније 29.09.2015. 01:39 #603837

broj poruka: 786
Скоро једну црвену јефтиније

http://www.novicomp.rs/hard-diskovi/hdd-rack/hdd-rack-lc-power-lc-35u3-3-5-sata-iiiiii-hdd-usb3-0-black-aluminium-plastic-110-x-35-x-195-mm-garancija-2-godine

:: A vidim podrzava i vece kapacitete, ako ne predlozi neko u toku dana jos neku soluciju, odoh u shitatron :
duqp Mnogo me vuce docking 29.09.2015. 01:58 #603838

I zbog nekih akcija u buducnosti. Vladarko jel si probao backup i clone dugmad? Jel pouzdano to? Angazovao bih imarkovic-a da smisli neko frankenstajn resenje da se ojaca konektor, ne bih bas drnduckao diskove sa restartima.

Ako odustanem, ili transcend trojka ili ovaj sirius.

Hvala svima mnogo ste divni :)
vladarko Re: Mnogo me vuce docking 29.09.2015. 22:54 #603904

Pa... nisam. za backup/restore koristim Acronis True Image, a nikad nisam ni probao preko dugmeta-softvera. Station koristim i kada treba da proverim viruse.

Jedino što mogu da ti savetujem je da ako možeš da ganjaš neki sa USB 3.0 vezom.

Pozdrav!

Vlada

:: I zbog nekih akcija u buducnosti. Vladarko jel si probao backup i clone dugmad? Jel pouzdano to? Angazovao bih imarkovic-a da smisli neko frankenstajn resenje da se ojaca konektor, ne bih bas drnduckao diskove sa restartima.
:: Ako odustanem, ili transcend trojka ili ovaj sirius.
:: Hvala svima mnogo ste divni :
imarkovic Re: Mnogo me vuce docking 29.09.2015. 23:22 #603905

broj poruka: 19003
@Vladarko, u potpunosti te razumem sto se tice mini-USB-a (micro USB je na novijim telefonima).
Rack-ovi koji imaju mini-USB umeju da budu problematicni upravo tako, gubi se disk odjednom, cesto moze da bude zbog loseg kabla, sem ako je los sam konektor, i sem ako se ostetio. Meni to funkcionise savrseno na Samsung rack-u 3.5`, fotoaparatu, ali definitivno je najlosiji USB.

@duqp, na nekim laptopovima sam ojacavao konektore za napajanje tako sto sam okolo(unutra) nalivao topljenu plastiku(pistoljem), do tada sam pokusavao da lemim izdrndan konektor nekoliko puta iznova, na kraju je pomoglo ovo resenje, tako isto moze i za svaki labav konektor. Inace, ASUS ima taj problematicni konektor slab na ljude koji vole da drze uvek zategnut kabl od punjaca.

:: I zbog nekih akcija u buducnosti. Vladarko jel si probao backup i clone dugmad? Jel pouzdano to? Angazovao bih imarkovic-a da smisli neko frankenstajn resenje da se ojaca konektor, ne bih bas drnduckao diskove sa restartima.
:: Ako odustanem, ili transcend trojka ili ovaj sirius.
:: Hvala svima mnogo ste divni :
vladarko @imarkovic: mea culpa, mini - indeed 30.09.2015. 20:35 #603966

Inače, možda ima veze i sa proizvođačem, i tu sam pogrešio: nije Manhattan, već media-tech.

Pozdrav!

Vlada

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs