Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Ne znam vise gde je problem
STRANA 1 OD 1
prexium Ne znam vise gde je problem 12.07.2015. 10:22 T61671

status: user
broj poruka: 166
Dragi moji molio bih ako neko ima neki predlog ili bilo sta vise da uradim.
Evo u cemu je problem.
Imam sledecu konfiguraciju -
CPU AMD FX 6300
MB ASUS AM3+ 970 M5A97 R2.0
Ram - Kingston 4GB DDR3 na 1600 MHz
Grafika je stara ali lepo radi joj MSI GTS 250
Chieftec 500W
SSD Kingston hyperx 250 GB + HD WD 500 GB
Naime problem se ogleda u tome sto komp povremeno radi kao PC 286.
U odredjenim momentima se totalno blokira i ne moze se raditi na njemu ali bas nista. Ta blokada traje oko 30-tak sekundi u proseku mada nakad bude vise a nekad manje. Rekli su mi da proverim komunikaciju izmedju dva harda . Raskacio sam WD i ostao je samo SSD koji je sistemski sto sam zaboravio da kazem. Stvar je ista. Probao sam i rad bez interneta. Ista stvar. Predpostavljam da mi preostaje samo da oborim sistem ali ako je moguce da to izbegnem zbog sotfera koji imam. Ponovna instalacija kosta bas lepo. Da li imate neki predlog sta i kako da uradim ili ipak mora obaranje sistema??

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC 12.07.2015. 10:44 #598872

broj poruka: 9424
Kakve su temperature?
Tu mogu biti 4 stvari:
Pregrevanje - ukoliko ti komp radi dobro neko vreme pre paljenja pa uspori kasnije
HDD/SSD - da je hard disk u pitanju, ovo bi bilo klasicno manifestovanje kvara. Posto je SSD u pitanju, manje su sanse, ali nije iskljuceno da je felerican. Za pocetak, u toku usporenja, baci pogled na lampicu na kucistu za HDD i ako je zakucana, upaljena non stop, proveri SSD
RAM memorija - ako imas dva modula, izvadi jedan pa ako je isto, onda izvadi taj a stavi drugi. Ako imas jedan modul od 4GB, nadji negde jedan modul na test
Moze biti i napajanje.

Sistem tesko da moze da toliko uspori masinu, ipak je to jaka masina, koja `melje` i kada je sistem unakazen.
prexium re 12.07.2015. 11:29 #598875

Sto se tice RAM memorije imam jedan modul od 4 GB.
Temperature su ok. Proverio sam. Tu su oko 34-36 C
Kako da proverim da li SSD falerican ??? Kako da imam potvrdu jer mogu da intervenisem kod prodavca ako budem imao bilo kakav dokaz.
U toku usporenja lampica zakuje.

I naravno hvala puno na vremenu i na savetima.
Moram resiti ovo jer imam u planu neku nadogradnju a i smeta mi prilikom rada.
Sto se tice nadogradnje idem prvo na vece kuciste jer imam nekog kineza trenutno. Znaci ide kuciste vece sa jos nekim kulerom dodatnim, zatim ide jos jedan modul 4 GB rama. Kasnije cu da sakupim bar nekih 200 eura za neku grafiku. Ali o tom po tom. Da prvo sredim ovo pa idem dalje.

gilopile ... 12.07.2015. 11:33 #598876

broj poruka: 9459
Izbaci SSD za probu i install OS na HDD pa probaj. Ako je isto, disable u BIOS-u LAN i Sound i USB pa probaj. AKo proradi, onda jedno po jedno ukljucuj u BIOS-u A ako radi samo sa HDD ( bez cackanja BIOS-a ), onda ili os, neki drajver, servis zeza ili ssd, SATA kotroler. Jbg, moras ovim nekim redom da bi skontao sta te zeza.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

prexium re 12.07.2015. 11:37 #598877

Mozda je vazno da kazem jos jednu stvar. Naime drugar mi je rekao da sam popio neki opasan virus. Skeniranjem kompa ne pokazuje nista ali mi veoma cesto u hromu izbacuje neke prozore i otvara samostalno neke stranice. Mada kada nisam na netu malo manje koci i traje krace ali koci .

VMARC 12.07.2015. 11:47 #598879

broj poruka: 9424
Ako ti je zakucana lampica od HDD, onda je verovatno riknio SSD.
Bekapuj podatke, formatiraj SSD i pokreni svezu instalaciju. Ukoliko se isto ponasa posle sveze instalacije, sa samo instaliranim drajverima i nicim vise ili ukoliko onaj deo gde kopiranje fajlova u procentima u toku instalacije, traje duze od 15 min., onda je do SSDa i nosi ga na reklamaciju. To je dovoljan osnov - dokaz.
eventualno mozes instalirati HDD sentinel, da vidis sta on kaze i potom na svezu reinstalaciju sistema. Nazalost, ovde sve smrdi na SSD.
prexium re 12.07.2015. 11:51 #598880

Ja sam obarao sistem pre nekoliko meseci i radio je lepo ak ose dobro secam. A instalacija je trajala svega par minuta. Probacu ponovo nema mi druge. Uh treba posle opet instalirati program za posao. Znaci poludece direktor.

gatekeeper re 12.07.2015. 11:54 #598881

broj poruka: 511
skines https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/ prvo opcija scan pa opcija cleaninig..comp ce se sam posle restarovati

odavde https://ninite.com/ u security cekiraj malwarebytes pa get instaler i instliraj ga pa preskeniraj comp sa njim

mozda imas `miner` koji ga opterecuje kad si na netu..pozz

prexium re 12.07.2015. 11:56 #598882

E ovako. Sada sam pratio rad. OD otvaranja ove teme do sada blokirao mi je 5 puta.
Komp se zamrzne da tako kazem. Tada ne sija ona crvena lampica od HD tj SSD. KAda ponovo pocne da radi onda nanekoliko sekundi pocne da kuje crvena lampica i onda blinka non-stop nekoliko minuta.

Ne znam da li vazno to sto kada se pali komp ili restartuje on da se cuje ono PIP.
Odradio ovo sa ova dva programa. Bilo je tu svega ali je ocisceno.

sojkic ja mislim da je ssd 12.07.2015. 12:36 #598883

broj poruka: 216
Meni se tako ponasao laptop kada sam u njega ugradio ssd umesto harda, sve super radi, dize sistem za 20 sec i onda bez ikakvog razloga zabode, i nakon pola minuta minut opet sve normalno. Prebacio ssd u desktop i nemam tamo nikakav problem, u laptop vratio hard i isto se nista ne desava gore navedeno verovatno problem u kompaktibilnosti ssd i ploce.
P.S kod mene je bio u pitanju ssd kingston v300 240 gb

prexium re 12.07.2015. 12:38 #598884

Evo sada radim non stop i nema prekida ili blokade. Idem jos malo da ga zezam pa da vidim. Sada radi kao zmaj, kao misao je brz.

prexium re 12.07.2015. 14:37 #598887

Hvala svima jos jednom. Uspeo sam da resim problem.

HVALA PUNO !!!

xenox A kako? 12.07.2015. 18:48 #598892

broj poruka: 1400
Pa napisi kako si resio problem, da se i mi tebi zahvalimo...

Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570k
3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win XP
Frontier DIVA

prexium Re: re 12.07.2015. 19:08 #598894

Ovako sam resio problem. Ipak je bila neka viruscina......
gatekeeper hvala.

:: skines https://toolslib.net/downloads/viewdownload/1-adwcleaner/ prvo opcija scan pa opcija cleaninig..comp ce se sam posle restarovat
::
:: odavde https://ninite.com/ u security cekiraj malwarebytes pa get instaler i instliraj ga pa preskeniraj comp sa nji
:: mozda imas `miner` koji ga opterecuje kad si na netu..poz
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647114.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs