Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
SSD u svadji sa Windowsom 7
STRANA 1 OD 1
ludwigx SSD u svadji sa Windowsom 7 19.06.2015. 22:02 T61525

status: user
broj poruka: 10
Salu na stranu, kupio sam Samsung 850 EVO 120GB SSD, i imam problema sa instalacijom Windowsa 7. Ostatak kompa je: maticna-Gigabyte EP45-UD3LR, procesor-Core2Duo E6750 (2.66GHz, vracen na normalu zbog SSD-a - citao sam da overclock moze da napravi corrupted data, inace radi na 3.4GHz - nisam imao problema), 2x2GB Geil DDR2 Ram-a, WD Black 1TB (koji je bio sistem - i jos uvek je na njemu, izvadjen prilikom instalacije (tako da vidi samo SSD i DVD), ASUS HD5850 1GB (def. clock). Prebacio sam u AHCI u BIOS-u, i svaki put kad instalira (danas sam probao jedno 5-6 puta), instalira Win7 Ult. SP1 x64 i prijavi gresku. Inace mu treba jedno 45 min. za instalaciju, ako ne i sat vremena. Windows je testiran na drugoj masini (obican HDD) i svaki put (4-5 puta) je sve bilo u redu.
Svaki put kada instaliram na SSD-u proverim `sfc /scannow` i svaki put izbacuje gresku. Nekad nece da instalira AMD driver za graficku (probao 2 - 13.4 i 13.9, rade na WD HDD-u bez problema), jedanput je izbacio BSOD prilikom dizanja sistema.
Sta moze da bude problem?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC 19.06.2015. 22:37 #596872

broj poruka: 9424

Probaj ga na nekoj drugoj masini. Ako se ponasa isto, nosi ga na reklamaciju.

ludwigx Re: 19.06.2015. 22:48 #596876

Hvala, probacu.

::
:: Probaj ga na nekoj drugoj masini. Ako se ponasa isto, nosi ga na reklamaciju
ludwigx probao 20.06.2015. 00:41 #596892

Probao na drugom kompjuteru: Intel DualCore 2.6GHz (default), ASUS P5KPL-AM SE (maticna), Kingston 1GB Ram, sve odradio normalno (mozda malo sporija instalacija Windowsa), bez ikakvih gresaka (instalirao sve drajvere, podesavao sam malo), i nikakvih problema nije bilo. Jedino sto ploca nema, ili ja nisam nasao, AHCI podesavanje, pa radi preko standardnog IDE kontrolera.
kepica re 20.06.2015. 04:21 #596897

broj poruka: 202
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=313676

A little guide:

I am receiving a lot of emails from users who bought a SSD drive, installed Windows 7 in IDE mode and then realize they need AHCI mode for faster SSD performance. Once you enable that in the BIOS during Windows 7 boot up, the OS will crash.

The common question is, is there a solve for this ?

To answer that question (and I do this safely with all Intel ICHR9/10 chipsets) there is a way to safely enable AHCI mode. Here we go:

1. Startup `Regedit
2. Open HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlset / Services
3. Open msahci
4. In the right field left click on `start` and go to Modify
5. In the value Data field enter `0` and click `ok`
6. exit `Regedit`
7. Reboot Rig and enter BIOS (hold `delete` key while Booting

In your BIOS select `Integrated Peripherals` and OnChip PATA/SATA Devices. Now change SATA Mode to AHCI from IDE.

You now boot into windows 7, the OS will recognize AHCI and install the devices. Now the system needs one more reboot and voilla .. enjoy the improved SSD performance.

We have not tested this on Vista though.

update - we tested and this tweak works in Vista 100% the same.

VMARC 20.06.2015. 07:21 #596901

@kepica
To sto si ti postavio nema veze sa problemom.

@ludvig
OK, sada znamo da je SSD ispravan. A jesi li pokusao na tvojoj ploci u IDE modu? Flesuj BIOS na najnoviju verziju, obavezno.
Elfusion hmmm 20.06.2015. 12:54 #596917

broj poruka: 416

mozda da probas da instaliras u ide modu pa da instaliras drajvere za anci pa onda da prebacis na anci
kepica re 20.06.2015. 22:45 #596943

broj poruka: 202
@VMARC

stvarno nisam primeti, kako volite da pametujete pa to nije normalno, samo vas gledam iz dana u dan, ja sam imao takav problem i resio ga tako sto sam instalirao na ide i posle instalacije w7 promenio u registru i sam instalirao driver ahci, restartovao, posle toga i sve sljaka. zato ne prdi moli cu lepo!

VMARC 22.06.2015. 08:44 #597026

Sledeci put tako i napisi, MOLICES lepo, a ne samo da postavis copy - paste linka, da ne prdimo odgovore za dzabe i ne bunimo ljude.
Vidis, moje prdenje se odnosilo na odgovor tebi, ali vezan za #596892 a da si znao da dodas da si imao isti ili slican problem, onda bi covek mozda odavno resio problem. Ovako si se ti pola ispredeo a pola dobro iskenjao i na kraju te niko nije uzeo za ozbiljno. Ako hoces da pomognes, uradi to kako treba .)

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647114.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs