Taj disk nije pouzdan, nije bio od kad je krenula ta poruka, treba verovati SMART-u, Što znači da može da traje godinu dana, ili može da otkaže sutra. Ja sam koristio najnormalnije disk koji je otpočetka imao te greške 4god., evo baš za vikend se samo izgubio iz win-a, uplaših se da neću moći da iščupam veoma bitne podatke, nije hteo posle 3 restarta da se povrati, pa sam morao da ga bodem `na živo`, kopiram podatke veoma sporo, ali ide.. Tako da, taj disk menjaj što pre i ne razmišljaj ako je star 6god., mislim lepo je izdržao, vreme je za zamenu, dok razmišljaš, otkazaće i odoše podaci..
:: HDD star 6 godina, već par godina u svom kućišt povremeno se pali :: Relocated secotor count taj jedan ima od kako je kuplje :: :: sad se pojavilo i ovo drugo :: :: http://i57.tinypic.com/6ymdtu.jp :: :: RELOCATED EVENT COUNT , RAZLOG ZA BRIGU ILI :: sa ovim prvim upozorenjem živim koliko je on star.
Nije tačno, nov hard disk je uvek najpouzdaniji disk. Po buvljacima nema novih diskova.
:: Nijedan jeftin hard disk na svetu nije pouzdan pa makar da je ganc nov tj. da ima 0 radnih sata i 100%. Uvek moze da crkne, bilo kad bilo koji :: :: :: Taj disk nije pouzdan, nije bio od kad je krenula ta poruka, treba verovati SMART-u, Što znači da može da traje godinu dana, ili može da otkaže sutra. Ja sam koristio najnormalnije disk koji je otpočetka imao te greške 4god., evo baš za vikend se samo izgubio iz win-a, uplaših se da neću moći da iščupam veoma bitne podatke, nije hteo posle 3 restarta da se povrati, pa sam morao da ga bodem `na živo`, kopiram podatke veoma sporo, ali ide.. Tako da, taj disk menjaj što pre i ne razmišljaj ako je star 6god., mislim lepo je izdržao, vreme je za zamenu, dok razmišljaš, otkazaće i odoše podaci. :: :: :: :: :: :: :: HDD star 6 godina, već par godina u svom kućišt povremeno se pali :: :: :: Relocated secotor count taj jedan ima od kako je kuplje :: :: :: :: :: :: sad se pojavilo i ovo drugo :: :: :: :: :: :: http://i57.tinypic.com/6ymdtu.jp :: :: :: :: :: :: RELOCATED EVENT COUNT , RAZLOG ZA BRIGU ILI :: :: :: sa ovim prvim upozorenjem živim koliko je on star.
Jeste lutrija, ali i ne bas. Ako imas dobro provetreno kuciste, kvalitetno napajanje i UPS, nec bas tako lako da crkne. Cega sam se ja sve nagledao i kako se ljudi ophode prema HW, nije ni cudo da im crkava svaki mesec dana nesto....Cupaju napojni kako stignu, sutiraju kuciste, napajanja najgori kinezi, kucista puna prasine...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Nije u teoriji, nego u praksi i u teoriji, nemoj da iznosiš pogrešne informacije, na osnovu kratkog iskustva sa polovnim diskovima, a pogotovo WD Blue, on je generalno nekvalitetan disk, a ti ne razlikuješ lošu seriju od globalne pouzdanosti kompletno svih diskova koji postoje. Ako sentinel pokazuje 20 sati, ne znači ni približno da je disk radio toliko.
:: U teoriji da, ne kupujem po buvljacima vec godinu dana. Dobijao sam nove diskove sa 20 radnih sati sa 0% health. U radnjama je lutrija ako ubodes dobar disk. Ja sam imao srece i evo WD Blue 500GB AAKX radi 5 godina i ima 100% health :: :: :: Nije tačno, nov hard disk je uvek najpouzdaniji disk. Po buvljacima nema novih diskova :: :: :: :: :: :: :: Nijedan jeftin hard disk na svetu nije pouzdan pa makar da je ganc nov tj. da ima 0 radnih sata i 100%. Uvek moze da crkne, bilo kad bilo koji :: :: :: :: :: :: :: Taj disk nije pouzdan, nije bio od kad je krenula ta poruka, treba verovati SMART-u, Što znači da može da traje godinu dana, ili može da otkaže sutra. Ja sam koristio najnormalnije disk koji je otpočetka imao te greške 4god., evo baš za vikend se samo izgubio iz win-a, uplaših se da neću moći da iščupam veoma bitne podatke, nije hteo posle 3 restarta da se povrati, pa sam morao da ga bodem `na živo`, kopiram podatke veoma sporo, ali ide.. Tako da, taj disk menjaj što pre i ne razmišljaj ako je star 6god., mislim lepo je izdržao, vreme je za zamenu, dok razmišljaš, otkazaće i odoše podaci. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: HDD star 6 godina, već par godina u svom kućišt povremeno se pali :: :: :: :: :: Relocated secotor count taj jedan ima od kako je kuplje :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: sad se pojavilo i ovo drugo :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: http://i57.tinypic.com/6ymdtu.jp :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: RELOCATED EVENT COUNT , RAZLOG ZA BRIGU ILI :: :: :: :: :: sa ovim prvim upozorenjem živim koliko je on star.
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647114. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.