Postovanje svim clanovima, Imam problem sa jako sporim radom hard diska. Pretpostavljam da je do hard diska. Naime moj hard disk je maxtor 250gb SATA 1 koji je povezan na plocu gigabyte m57 sli s4 na SATA 2 port. Ekstrakciju fajlova preko programa winrar obavlja mi i po nekoliko sati (fajlove velicine 200mb - 1000 mb). Tokom tih ekstrakcija kompjuter jako sporo radi i gotovo je nemoguce raditi drugu operaciju. Isto tako instalacije programa traju jako dugo , od jednog sata pa i vise. Programi koje instaliram su uglavnom sahovski i ranije dok je kompjuter radio brzo obavljao je u roku od 20-30 minuta najvise. Operativni sistem mi je Win7 i skoro je reinstaliran ( manje od mesec dana). Takodje , kada se sistem podigne hdd jako dugo krci i u tom periodu od nekih 10 minuta jako sporo rade svi moguci programi. Od internet browser-a pa sve do onih zahtevnijih. Pokrenuo sam program hdd sentiel i rezultati su: Predormance 98% Healt 100%
Imam 4gb ddr memorije na 800Mhz i procesor AMD Athlon X2 4600+
Prebaci negde podatke i nabavi novi hdd, iki neki polovan ali da radi. Taj stari izbodi srafcigerom i posalji ga lord666 na reparaciju, on ce ga zalivaditi za 50e lagano.
Ja sam se na svu svojiu srecu, svog zadnjeg maxtora u zdravlju i veselju ratosiljao pre malo vise od 10 godina... Preporucujem i tebi to da uradis inace ces plakati kao malo dete... To su djavolska posla, ne pomaze tu bodenje srrafcigerom, uzmi pumparicu i saspi nekoliko patrona u njega pa ga posle toga polij benzinom i zapali...
tako uradi kao sto ti je napisao i onda ako je ista situacija stavi da se kopiraju fajlovi, odes na bazen za to vreme, i kad se sve to zavrsi baci ga u kantu :)
:: :: drugi sata port ? , drugi sata kabel ? i naravno drugi disk :: :: sve 250ke su tako ispoljavale pucanje .. sve se uspori do nivoa kasio digitron :: :: ::
Da li bi hteo da mi prodas taj hard i koliko bi mi trazio za njega?
:: Postovanje svim clanovima :: Imam problem sa jako sporim radom hard diska. Pretpostavljam da je do hard diska. Naime moj hard disk je maxtor 250gb SATA 1 koji je povezan na plocu gigabyte m57 sli s4 na SATA 2 port. Ekstrakciju fajlova preko programa winrar obavlja mi i po nekoliko sati (fajlove velicine 200mb - 1000 mb). Tokom tih ekstrakcija kompjuter jako sporo radi i gotovo je nemoguce raditi drugu operaciju. Isto tako instalacije programa traju jako dugo , od jednog sata pa i vise. Programi koje instaliram su uglavnom sahovski i ranije dok je kompjuter radio brzo obavljao je u roku od 20-30 minuta najvise. Operativni sistem mi je Win7 i skoro je reinstaliran ( manje od mesec dana). Takodje , kada se sistem podigne hdd jako dugo krci i u tom periodu od nekih 10 minuta jako sporo rade svi moguci programi. Od internet browser-a pa sve do onih zahtevnijih. Pokrenuo sam program hdd sentiel i rezultati su :: Predormance 98% :: Healt 100% :: :: Imam 4gb ddr memorije na 800Mhz i procesor AMD Athlon X2 4600 :: :: Sta je uzrok sporom radu? Kako da to resim? ::
Mrcina najverovatije ne moze da relocira BS pa je sve vreme uposlen tom radnjom i zato ti je sve usporilo....
Poslusaj Almighty84, saspi mu patronu, dve...I kad ga zapalis i kad se usija, ubaci ga u kantu sa hladnom vodom, pa da vidis kako ce da cakne. Onda ga prodaj Lordu, pa uz malo srece, mozda isti kupis na KP ili Limundu...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ako ti ne treba disk @Satuska, nemoj mu nista raditi nego ga pokloni meni.
:: Mrcina najverovatije ne moze da relocira BS pa je sve vreme uposlen tom radnjom i zato ti je sve usporilo... :: :: Poslusaj Almighty84, saspi mu patronu, dve...I kad ga zapalis i kad se usija, ubaci ga u kantu sa hladnom vodom, pa da vidis kako ce da cakne. Onda ga prodaj Lordu, pa uz malo srece, mozda isti kupis na KP ili Limundu.. :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Ja te nisam vredjao pa nemoj ni ti mene. Bez uvrede, zar i ti nisi pacijent? :: :: Da se dogovoris sa covekom koji procenat mu dajes kad izvaras nwkog da je hdd ispravan i zalivadis ga za npr 5000. :: :: Ne znam kako administratori i dalje drze ovog pacijenta
Probacu danas sa drugim sata kablom i sa drugim sata portom , ako ne bude do toga menjam hdd :) Zanima me sada da li kupovati novi hdd ili moze i polovan? Moze li se naci dobar polovan hdd i koji su kriterijumi za to? Koje firme su najbolje? Da li da uzimam sata 3 posto imam u planu da u narednih godinu dana promenim platformu?
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647114. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.