Pre manje od godinu dana kupio sam Samsung 840 EVO SSD od 120GB. SSD radi bez većih problema, ali me brine poruka u sentinelu. Čini mi se da u poslednje vreme radi malo sporije. SSD je u AHCI modu.
Smart atribut 177 je predikcija koliko je ukupnog broja upisa u odnosu na predviđen životni vek NAND-a odrađeno (mada uglavnom na svim savremenim SSD-ovim realan broj upisa bude veći od predviđenog).
Uglavnom, tvoj SSD je za godinu dana odradio 2% predviđene količine upisa, tempom koji ga koristiš trebaće ti još jedno 50-ak godina da istrošiš NAND - naravno mnogo pre toga će otkazati elektronika ili neki NAND čip usred starosti, ali eto, što se tiče upisa i nisi ga baš nešto opteretio.
HDD sentinel nije baš alatka za testiranje SSD-ova.
Za razliku od hard diskova gde Sentinel računa health na osnovu broja loših sektora i sl. i gde koliko-toliko predstavlja neki realna parametar, za SSD-ove uglavnom gleda MWI i ne predstavlja ništa značajno.
Dakle tvoj SSD je ispravan 100%, a ukupno je odradio 2% svog predviđenog životnog veka što se upisa tiče.
Kojim slucajem da ti negde stoji FAIL mozes reklamirati ssd, naravno trebas se I zaliti da imas problem u radu sa ssd-om a ne bi bilo lose da kontaktiras I Samsung support ne bi li dobio potvrdu da je ssd za reklamaciju, nasi serviseri su ti chudo .)
:: Pre manje od godinu dana kupio sam Samsung 840 EVO SSD od 120GB. SSD radi bez većih problema, ali me brine poruka u sentinelu. Čini mi se da u poslednje vreme radi malo sporije. SSD je u AHCI modu :: :: http://www.dodaj.rs/f/m/dG/1OfaVmQM/hdsssd.jp :: :: Da li ne brinem, ili da ide na reklamaciju?
Samsung evo modeli imaju problem da vremenom rade losije, tu su izbacili nov firmware koji nije resio problem a do kraja ovog meseca ceka se nov update firmware-a.
Imao sam slican problem sa plocom iz potpisa, kada instaliram AMD drivere za hdd i achi, promeni sve i pocne da baguje siste cak je u jendom mometnu video 70% healta. Cim sam uradio sitem bez tog sranja sve je normalno proradilo!
Asmedia SATA Controller AMD AHCI Driver i tako i tako ali Asmedia bruka!
AMD FX-8320, 4300 MHz (21.5 x 200) Cooler Master 212 EVO Motherboard ASUS M5A99FX PRO R2.0 Kingston HyperX Blue 2x4 gb 1600 Gigabyte R9 270 OC SSD OCZ Agility 3 60gb 1.5 WD+500gb WD Chiftec CX-05B-B Thermatle Purepower 600 Wati
:: Pre manje od godinu dana kupio sam Samsung 840 EVO SSD od 120GB. SSD radi bez većih problema, ali me brine poruka u sentinelu. Čini mi se da u poslednje vreme radi malo sporije. SSD je u AHCI modu :: :: http://www.dodaj.rs/f/m/dG/1OfaVmQM/hdsssd.jp :: :: Da li ne brinem, ili da ide na reklamaciju?
E pa,uvredio se sto si ga pljuvao online. nije ni on lud,pazi malo sta pricas :-D
Msi Z87 G45 Gaming + 4770k ES /Club 3d r9 280x Royal Queen/2x4gb exeleram black s. 1600 cl9/kingston v100 60 gb,WD blue 500gb + samsung f4 2tb.Samsung F2380.
:: Od danas BSoD se pojavljuje na svakih 5 minuta. Čini mi se da sporije radi. Da li je do SSD-a? Juče je radio normalno. Šta sada da radim?
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647114. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.