Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
externi 2,5`` hdd kao interni?
STRANA 1 OD 1
drzacomp externi 2,5`` hdd kao interni? 21.10.2007. 17:47 T6103

status: user
broj poruka: 359
zna li neko kako pakuju externe usb hardove od 2,5``? da li su u pitanju klasicni samo sa manje kesha kao kod wd-a, da li su ide, sata ili sta vec i kojih dimenzija?
to pitam da bih znao da li mogu da se evenutalno iskoriste kao interni hdd za lap
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
MACHINE Isto s*anje, drugo pakovanje 21.10.2007. 17:59 #30779

broj poruka: 5710
samo enclosure je drugi. Dakle, 2.5` laptop hdd ti je sada 5400RPM i 2MB cache buffer. To ti je EIDE princip ali ima drugaciji raspored i broj pinova. pa pasuje samo na takav spec. konektor na lapu tako da ih ne mozes okaciti na desktop masinu preko PATA ili SATA konektora. Dosta su manji i tanji od obicnih 3.5`, pa idu u male fioke koje se napajaju samo preko USBa. Kada kupis neki disk zajedno sa fiokom mozes uvek da ga turis u notebook i obratno, disk iz notebooka mozes turiti u malu fioku. Imas i Imtelu LC-power 2.5` fioke za 10-ak eura.

- R a v e n L o r d -

drzacomp onda na slepo 21.10.2007. 18:09 #30782

broj poruka: 359
to znaci da moram prvo da kupim pa da ga rasturim da bih shvatio da nije u pitanju sata150 i da taj hdd necu moci da zabodem u lap kad mi ovaj hitachi rikne

pitao sam jer segate nudi sa 8mb buffera, a wd je sa 2mb pa sam zbog toga hteo ovaj prvi da uzimam ali mangupi nece da kazu na sajtu sta se nalazi ispod plastike

hvala, anyways

MACHINE Koliko 21.10.2007. 18:30 #30783

broj poruka: 5710
znam interfejs je logicki slican EIDEu tj. PATA ali mozes ga kaciti na na laptop koju god fioku da uzmes (WD Passport)...koliko znam oni ne idu na standard SATA 150/300 tako da svi 2.5` hddovi koji idu u okviru male fioke: Toshiba, Hitachi, Fujitsu, Western Digital, Samsung, Seagate pasu na bilo koji notebook.

- R a v e n L o r d -

servisdb Re: onda na slepo 22.10.2007. 10:23 #30846

broj poruka: 9
Prenosni diskovi tipa WD pasport su uglavnom HDD u SATA, a kada ga odatle izvadis pasuje na bili koji laptop koji podrzava SATA ili na bilo koji desktop racunar sa SATA kontrolerom. Prilikom rada ponasa se potpuno isto kao i bilo koji drugi SATA disk.
Ako ti treba prenosni disk malih dimenzija onda se bolje opredeli za konbinaciju kuciste i odgovarajuci hard, jer WD pasport se bas i ne istice brzinom prenosa podataka. Od kucista ti je najbolje da uzmes CHIFTEC Black Box koje se pravi za 2,5` diskove u SATA varijanti i na sebi ima e-SATA prikljucak preko koga ga mozes povezati sa stonim racunarom direktno na kontroler i miniUSB, takodje tu je i dodatni kabl za napajanje sa USB prikljucka ako se koristi e-SATA ili za dopunsko napajanje kod ploca koje nepodrzavaju 500mA struju na USB prikljucku

:: to znaci da moram prvo da kupim pa da ga rasturim da bih shvatio da nije u pitanju sata150 i da taj hdd necu moci da zabodem u lap kad mi ovaj hitachi rikn
::
:: pitao sam jer segate nudi sa 8mb buffera, a wd je sa 2mb pa sam zbog toga hteo ovaj prvi da uzimam ali mangupi nece da kazu na sajtu sta se nalazi ispod plastik
:: hvala, anyway
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60373. Broj poslatih odgovora: 647173.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs