Forumasi, potreban mi je savet kako da iz najmanje pokusaja i najsigurnije pomognem drugu oko problema sa hdd-om. Ima weak ili bad sector.
Imam hirens vec. Samo da znam sta je provereno da ga `nulujem` ili slicno. Vreme nije problem, ali ne bih da radim sa svakim onim alatom a ima ih dosta.
Da li je nulovanje sigurnije od revitalizacije ili da se urade oba i kojim redom?
Ne bih ja to nulovao. Na hirens 9.9 i valjda 10.0 imas HDD Regenerator. E njega pustis da trazi i popravlja. Nikako ga ne pusta da sve popravlja jer ce napraviti haos. Bolje neka radi samo ono sto treba.
Tek posle, po zelji nuluj ali ne bih ja to preporucio jer ako HDD sad ima bad sektore, onda je pred umiranju, tj posao bez neke dobiti je vise kao gubitak.
HD Sentinel i iz njega reinitialize surface. Kad to otutnji ako radi, radice i dalje ili ces bar znati da ti treba novi hard. Oov ce sigurno weak sektore oterati u bad ili ih proglasiti dobrim ako je nesto drugo u pitanju pa nije mogao da ih iscita kako valja.
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647114. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.