Pozdrav, uzeh malopre ovaj ssd kao zamenu za 120bgb 840 serije..
Realno ovaj ssd u windowsu je jedno 20%. Problem je u crystalmarku sto dobijam brzine tipa read write 522/488, sto je isto kao sa prethodnim ssd-om.
Ovaj je deklarisan na 540/520.
E sad, prosli je radio na win7 x64, uz mali milion tweakova, a ovaj novi na win 8.1 pro.
Samsung software je instaliran, performance mode..
Jel postoji neki dobar tut, ili neki brzi trik iz rukava da dobijem 540/520? Ne sto mi ne bulja zapela za to nego, dokon sam trenutno, pa rekoh da ubijem vreme malo.
Inace moj savet za buduce kupce je da obavezno idu na 850 seriju..
fx6300 | 990fxa-ud3 rev4.0 | Samsung 840 EVO | 4Gb @ 1866 | gtx 460 Hawk | Seasonic X-series 650KM3 dead silent pc
Oba su manje vise iste brzine. A ti testovi nisu stalni. Recimo mozes sad da opicis novi test i da dobijes potpuno druge cifre. Malo je random, to je to u principu.
SAMDSUNG!!!
Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA
Najbitnije je citanje gomile sitnih fajlova... ako je to OK one maksimalne koje su moguce samo kod velikih fajlova uopste nisu bitne... sem naravno kod video montaze...
Citat: `Понекад просто не могу да поверујем да српска власт и `политички крем` који, ево већ деценијама, систематски уништава Свако добро у сопственој земљи, има било какве везе са својим прецима, тим храбрим, поносним, правдољубивим Ср
Ma generalno mi nije bitno, to su samo brojke, ssd je dosta brzi od prethodnog, oseca se u radu, brze se dize sistem, aplikacije otvara u treptaju oka..
Nego kopka me sto po netu gledam da ljudi imaju 3-4 puta veci 4k write i 2 puta read.. To mi nije jasno. Bolje sam 4k rezove imao sa starim ssd-om..
Izmenjao sam prikljucke na ploci, iskopao sata3 kablic, nista nije pomoglo. Sutra cu da cacnem malo oko wina, nasao sam par dobrih tutoriala..
Mada citam po netu da i ovaj zadnji software zeza..
fx6300 | 990fxa-ud3 rev4.0 | Samsung 840 EVO | 4Gb @ 1866 | gtx 460 Hawk | Seasonic X-series 650KM3 dead silent pc
Ma na AMD platformi si, Intelove uglavnom imau bolje performance. Stavi Omega drajvere: AMD-Catalyst-Omega-14.12-SB-SATA-AHCI-Win8.1-Win7 trebalo bi nešto da popravi.
:: Ma generalno mi nije bitno, to su samo brojke, ssd je dosta brzi od prethodnog, oseca se u radu, brze se dize sistem, aplikacije otvara u treptaju oka.. :: :: Nego kopka me sto po netu gledam da ljudi imaju 3-4 puta veci 4k write i 2 puta read.. To mi nije jasno. Bolje sam 4k rezove imao sa starim ssd-om.. :: :: Izmenjao sam prikljucke na ploci, iskopao sata3 kablic, nista nije pomoglo. Sutra cu da cacnem malo oko wina, nasao sam par dobrih tutoriala.. :: :: Mada citam po netu da i ovaj zadnji software zeza.. :: :: :: fx6300 | 990fxa-ud3 rev4.0 | Samsung 840 EVO | 4Gb @ 1866 | gtx 460 Hawk | Seasonic X-series 650KM :: dead silent pc :: ::
Ma kao da je bitno ako ti radi extra .) Ali evo kod mene je windows 10, nije radjen secure erase SSD nego sam u vise navrata odradio ubdate verzije builda win 10. Trenutno je win 10 build 10049
:: Ovo je maximum koji mogu da izvucem, us sve poznate tvikove i ostale zajebancije. Jedino da ga nategnem na 4.7ghz da vidim sta ce da se desi. :: :: http://www.dodaj.rs/f/2Y/nj/mCpISm8/zcx.jp :: :: @ Solaja :: :: Baci rez iz crystal-a, meni samsungov program daje bolje rezove nego sto stvarno jeste :: :: :: fx6300 | 990fxa-ud3 rev4.0 | Samsung 840 EVO | 4Gb @ 1866 | gtx 460 Hawk | Seasonic X-series 650KM :: dead silent pc :: ::
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647114. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.