Pozdrav ljudi, treba mi mišljenje o pojmu USB DRIVE. Naime raspravljam sa profom na jednom kursu o ovom, gde me on ubeđuje da izraz USB drive znači externi HD, dok ja smatram da u većini slučajeva kada se spominje USB drive misli na USB Flash memoriju. Kao primere mu navodim da ne postoji proizvođač externih HDD-a koji na svom sajtu ima opciju USB drive pod kojom se vode externi HDD-i, i da je taj izraz rezervisan za USB flash memoriju, međutim on je uporan u svojoj tvrdnji. Šta vi mislite?
Profa je u pravu. USB Drive je samo opsti primer uredjaja koji se koriste za skladistenje i citanje sa istih. Tzv. USB _________ Drive. Kao sto je USB Flash Drive, USB Hard Disk Drive, USB Solid State Drive, USB DVD Drive...itd.
USB - vrsta prikljucka (univerzalna serijska komunikacija) blago teleci prevedeno _______ - vrsta uredjaja za skladistenje Drive - rukovanje / kontrolisanje
_____________________________ P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
USB DRIVE je opsti izraz bilo koji uredjaj za skladistenja podataka, koji ostvarije vezu sa racunarom preko USB porta.
USB FLASH MEMORY DRIVE se odnosi na USB fles memoriju. S obzirom da je USB fles memorija rasprostranjenija od USB HDD, SSD, etc, onda se UGLAVNOM izraz USB DRIVE i odnosi na USB Fles memoriju, tako da je profa 100% u pravu a ti si delimicno ili potpuno, sve dok se drzis note `...U VECINI SLUCAJEVA...` .)
Konkretan odgovor, da ne tupim: Profa je u pravu, ti nisi.
Ja bih samo još da dodam da jeste, u pravu ste kad kažete da je USB Drive opšti pojam za razne skladišne uređaje koji se povezuju na USB port, ali da je kod nas, a i u svetu već ustaljena navika da se pod pojmom USB Drive, ako se izostavi vrsta uređaja, podrazumeva USB Flash Drive. Kucajte na Googlu USB Drive i dobićete gomilu linkova o USB Flash memorijama. Proverite: http://goo.gl/7wh5qP Pozdrav :)
Jer i ti i on tupite oko izraza ( ti bi da se pokazes kako bolje znas, a on hoce da istera svoje) a zaboravljate da kazete kakav je drajv u pitanju. Pritom ne mozete da znate na sta neki average Joe misli kada kaze usb drive.
Nexus je objasnio. A ja noram da dodam, kada ulazis u radnju ne ocekujes da se razderes USB Drive i da ti prodavac da tacno ono sto si ti zamislio. Vec kazes hocu to i to od toliko i toliko gb.
Broj postavljenih tema: 60367. Broj poslatih odgovora: 647110. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.