Potreban mi je externi hdd kapaciteta 1-1.5Tb koji bi radio na samsung h6400 smart TV-u, ali da ujedno moze da se pokrene i koristi na tabletu. Ovo naglasavam jer znam da nekim HDD, narocito onima sa USB 3.0 treba vise struje nego sto USB OTG moze da isporuci.
Tako da molim za predloge. Brzina nije toliko bitna koliko kvalitet i pouzdanost, ali narocito cinjenica da moze da radi i na smart TV i na tabletu bez spostvenog napajanja. DAKLE SAMO NAPAJNJE PREKO USB odnoso 2,5` format :)
Ako neko ima predlog ili iskustva, neka prenese, sutra se najverovatnije kupuje **************************************************************** i5 2500k @ 3.8 Ghz, ASUS RoG GENE - Z, 8Gb DDR3 @ 1600mhz, MSI GTX 560Ti TF II, CM Silent Pro 850W, HAF X, Samsung F4 2 Tb + WD Caviar Black 640Gb
To treba dobro istrazizi mada licno mislim da neces useti eksterni hard da poteras na tim uredjajima zbog strujnog ogranicenja USB prikljucka. Eksterni hard trazi od 500mA do 800mA za pokretanje hard diska, neki cak i do 1A sto sumnjam da tablet moze da isporuci, TV verovatno moze ali tablet, tesko. Jedino da isprobas, pa da vidis kako ce se ponasati. Ako ne radi nikakav eksterni disk, nista, pisi propalo bez ekternog napajanja.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Ne mogu nigde da nadjem specifikacije od hardova koliko struej traze. A nemam ni nformaciju koliko mobilni nove generacije (tipa NOTE 3, SGS 4,...) Mogu da isporuce preko USB OTG. Treba mi neki sa 2.0 USB da sigurno radi na 500ma, to bi valjda trebalo da pokrene i tablet? imam asus transformer... **************************************************************** i5 2500k @ 3.8 Ghz, ASUS RoG GENE - Z, 8Gb DDR3 @ 1600mhz, MSI GTX 560Ti TF II, CM Silent Pro 850W, HAF X, Samsung F4 2 Tb + WD Caviar Black 640Gb
Mislim da potrošnja diska nema apsolutno nikakve veze sa tim da li je konekcija USB2.0 ili USB3.0. Ona prvenstveno zavisi od potrošnje diska koji je ugrađen u kućište. I u jednom i u drugom kućištu se može nalaziti disk koji troši više ili manje od 500mA. Razlika u potrošnji same elektronike je zanemarljiva ukoliko je uopšte i ima. SGS 3 ne vidi HDD od 2TB (NTFS) čak ni kad ima sopstveno napajanje (pretpostavljam da će slično biti i na SGS4,5...). Takođe neće da radi ni sa manjim diskovima tipa WD Scorpio 160GB u Sharkoon eksternoj fioci (USB2.0). Šta god da rešiš da nabavljaš, samo uz neki vid probe i vraćanje u slučaj da ne odgovara.
Hvla Vaskev. Ima smisla to sto si rekao. Mislio sam da ima neke razlike u portu. Jbg, kockanje mi samo preostaje :) **************************************************************** i5 2500k @ 3.8 Ghz, ASUS RoG GENE - Z, 8Gb DDR3 @ 1600mhz, MSI GTX 560Ti TF II, CM Silent Pro 850W, HAF X, Samsung F4 2 Tb + WD Caviar Black 640Gb
Sto kockanje? Zar ne poznajes bas nikog sa USB HDDom, pa da probas...?
:: Hvla Vaskev. Ima smisla to sto si rekao. Mislio sam da ima neke razlike u portu. Jbg, kockanje mi samo preostaje : :: *************************************************************** :: i5 2500k @ 3.8 Ghz, ASUS RoG GENE - Z, 8Gb DDR3 @ 1600mhz, :: MSI GTX 560Ti TF II, CM Silent Pro 850W, HAF X, Samsung F4 2 Tb + WD Caviar Black 640G :: ::
Nije pitanje da` će raditi na televizoru, 100% hoće, pitanje je dal’ će raditi na USB OTG na tabletu, mobilnom e tu je verovatnoća rada skoro pa nikakva. SGS3 svaki HDD prepoznaje kao praznu memorijsku karticu. Nisam stigao da probam tablet al’ kad probam javiću.
Pozdrav, Da li ti NAS disk radi posao? prikacis wifi-em ili network kablom na mrezu i svi uredjaji imaju pristup? Poslednji samsung 46` sto ugradih u firmi (mislim da je 8000 serija) ima mogucnost pristupa takvom disku, a o androidima i tabletima necemo ni pricati, znamo da moze.
Evo probao sam i ovu varijantu. Sharkoon kućište 3,5 inča sa diskom 2TB. Veza sa USB2.0 preko OTG adaptera na Prestigio PMP5588C tablet i čita ga bez problema. Ceo disk je jedna particija puna filmova i serija. Situacija 2 Sharkoon 2,5 incha sa 160GB diskom i kratkim kablićem koji je sastavni deo fijokice i takođe OTG adapter i njega neće da pročita jer nema dovoljno struje za pokretanje diska, isti samo pokušava da startuje ali ne radi kako treba.
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647114. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.