Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
HDD nece da radi u AHCI modu
STRANA 1 OD 1
dbqp HDD nece da radi u AHCI modu 27.03.2015. 06:51 T60872

status: user
broj poruka: 1368
Ovako, sistemski hard iz cista mira pobenavio, kad krene POST i kad krene da vrti drajvove zabode i stoji. Prebacim na drugi racunar - isti djavo. Prebacim na IDE - krene tj. IDE, uspem da prekopiram sve bitne fajlove sa tog HDD-a (WDC WD5000AAKS), procackam malo po netu sta kako, i posto nisam uspeo da nadjem resenje da nateram BIOS obe ploce da ga vide u AHCI modu, po preporuci sa nekog foruma resim da puknem low level format pa sta Bog da.

Sta vi mislite, jel mu doslo vreme za vecna lovista? Ima li svrhe spasavati disk? HD Sentinel je prikazivao health 100%, WD diagnostics isto nije nalazio gresku, znaci SMART ocitavanja su OK...

Bog ce znati sta me sve nece danas snaci...
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
count Re: HDD nece da radi u AHCI modu 27.03.2015. 09:24 #588856

broj poruka: 1354
Zar baš moraš u AHCI ? Pre bih rekao da ti je windows pobenavio. Probaj popravku windowsa prvo.

:: Ovako, sistemski hard iz cista mira pobenavio, kad krene POST i kad krene da vrti drajvove zabode i stoji. Prebacim na drugi racunar - isti djavo. Prebacim na IDE - krene tj. IDE, uspem da prekopiram sve bitne fajlove sa tog HDD-a (WDC WD5000AAKS), procackam malo po netu sta kako, i posto nisam uspeo da nadjem resenje da nateram BIOS obe ploce da ga vide u AHCI modu, po preporuci sa nekog foruma resim da puknem low level format pa sta Bog da.
::
:: Sta vi mislite, jel mu doslo vreme za vecna lovista? Ima li svrhe spasavati disk? HD Sentinel je prikazivao health 100%, WD diagnostics isto nije nalazio gresku, znaci SMART ocitavanja su OK..
:: Bog ce znati sta me sve nece danas snaci..
dbqp Oziveo sam ga 27.03.2015. 09:42 #588857

Low level format mu je udahnuo novi zivot. Sad ga ceka reinstalacija Windowsa...

ramzesIII re.. 27.03.2015. 21:08 #588912

broj poruka: 1017
Malo mi je cudno, kakav je to low level format za manje od 3 sata? Ili si mu samo prvih 400 mb formatizovao?

misicm Re: re.. 27.03.2015. 21:12 #588913

broj poruka: 360
Ne verujem da je folirao. Napisao je da je resio da `pukne low level`. Ko zna kad ga je pokrenuo. Verovatno je pisao za vreme trajanja formatiranja.

:: Malo mi je cudno, kakav je to low level format za manje od 3 sata? Ili si mu samo prvih 400 mb formatizovao
gilopile ... 27.03.2015. 21:20 #588914

broj poruka: 9459
Moze da odradi za 3 sata ako HDD upisuje punom brzinom...

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

dbqp Evo kako 27.03.2015. 23:17 #588924

http://skr.rs/RzO

Hard je 500 GB, 7200 RPM, 16 MB cache-a, sto da ne i za manje od tri sata.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647114.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs