Šta se desilo? Vidim da su ploče oksidirale, ne znači da će uspeti, ali skini je i videćeš gde su kontakti, ako su crni, uzmi vodenu šmirglu P2000 pa pređi par puta samo preko, ali malim isečenim delom šmirgle, dok se ne iščisti, pa probaj još jednom da upališ diskove.. trebaće ti torx 8 (ako se ne varam).
Ne, diskovi se ne vrte. Zbog loseg kontakta na moleksu u istoj sekundi pregorela su mi ova dva diska.Cip na elektronici je izgoreo toliko da je zapalio I zastitni sindjer koji je na njima.Probali smo neke elektronike koje fizicki odgovaraju ali im seriski brojevi nisu isti I nista nismo uradili.Moja je predpostavka I nadam se da nisu izgoreli motori od harda nego samo elektronika...
Teško da su izgoreli sami motori a to se može jednostavno proveriti merenjem otpora namotaja na tačkama E50,E51,E52,E53. Tu su izvodi dva najobičnija namotaja žice. Sva ostala elektronika motora je na ploči. To je takozvani brushless motor. Okači sliku same ploče ali strane na kojoj je elektronika. Imao sam WD250KS ali sam ih na žalost prodao.
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647114. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.