Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
Nedoumica WD 1600AAJS
STRANA 1 OD 1
neva Nedoumica WD 1600AAJS 07.03.2015. 11:40 T60687

status: user
broj poruka: 62
Zdravo,

Imam HDD iz naslova, HD sentinel kaze da ima 2 losa sektora, ali kada sam uradio read/write test, nije prikazan niti jedan los sektor.

E sad ne znam da li to utice na situaciju koja se javlja.

HDD se formatira i moze se instalirati WIN bez problema, citanje, kopiranje podataka je takodje besprekorno, ali kada ugasite racunar i upalite ga naredni put, desava se da WIN uopste ne vidi HDD, tek iz petog ili sestog puta WIN ga prepozna i podigne se sistem.

http://postimg.org/image/sjyw5br3h/

Slicna se situacije ponavlja nezavisno od konfiguracije na koju nakacim HDD.
Kada ga prikacim kao storage (nesistemski), HD Sentinel ga vidi i mozete pokrenuti razne testove, ali ga sam WIN opet ne vidi (ne mozete ga naci kao particiju u My Computer ili u total commander-u).

UEFI bios ga na najnovijim plocama ga uvek vidi u onom boot meniju, ali ga recimo ne vidi u onom prvom tabu, gde su datum, vreme i svi nakaceni uredjaji.

Ne znam u cemu je problem.

Ukoliko se neko susretao sa slinom situacijom, molio bih za savet za resenje problema, ukoliko postoji.

Hvala
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
jaga ... 07.03.2015. 15:33 #585953

status: user
broj poruka: 618
skini mu elektroniku i ocisti kontakte znaju oni da zezaju i da zato ga ne vidis u biosu

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647114.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs