Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Uređaji za skladištenje podataka
da li se neko susretao
STRANA 1 OD 1
dookeey da li se neko susretao 26.02.2015. 09:19 T60599

status: user
broj poruka: 158
pojavio mi se problem na Kingston ssd 64 gb SNV425-S2 ,a problem je sledece prirode,naime sta god da mu uradim,ja ne mogu da ga formatiram,on najnormalnije podigne windows,i to podataka sto je na njemu,tu je,ali kada pokusam da prekopiram nesto na njega,ono ostane tu do restarta,ili ako pokusam da izbrisem nesto sa njega isto tako...pokusao sam sa svim mogucim programima za formatiranje i patricionisanje,isto,dakle i darik boot and nuke,low lwvwl format,sve isto..pretpostavljam da je nesto oko firmware-a,ali ne znam,niti bilo gde mogu naci firmware za njega,neki predlog,mozda iskustvo?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: da li se neko susretao 26.02.2015. 09:35 #584671

broj poruka: 19003
Za fw, nadam se da ćeš ga izguglati, neki modifikovan(ako postoji), jer na Kingston sajtu ja nisam video. Za početak, probaj da promeniš sata port..

:: pojavio mi se problem na Kingston ssd 64 gb SNV425-S2 ,a problem je sledece prirode,naime sta god da mu uradim,ja ne mogu da ga formatiram,on najnormalnije podigne windows,i to podataka sto je na njemu,tu je,ali kada pokusam da prekopiram nesto na njega,ono ostane tu do restarta,ili ako pokusam da izbrisem nesto sa njega isto tako...pokusao sam sa svim mogucim programima za formatiranje i patricionisanje,isto,dakle i darik boot and nuke,low lwvwl format,sve isto..pretpostavljam da je nesto oko firmware-a,ali ne znam,niti bilo gde mogu naci firmware za njega,neki predlog,mozda iskustvo?
dookeey pokusao 26.02.2015. 12:27 #584686

Probao sam ne samo na drugi sata port,nego i na nekoliko racunara,ahci mod za sata,native sata,isti rezultat...video sam da nema firmware na kingstonovom sajtu,sve ideje sam pogubio...
mighty re 26.02.2015. 12:35 #584688

broj poruka: 1670
Ajde pokreni CrystalDiskInfo pa okači screenshot ovde da vidimo vrednosti SMART atributa.

Taj SSD nije baš u mladosti, taj model se pojavio 2010. plus je relativno mali, ako je imao tonu upisa moguće da mu je potrošen NAND.

-
i3-4150@Raijintek Zelos, GA-B85N,Corsair 2*8GB DDR3-1600,
Gigabyte GTX750 Ti 2GB, Samsung 840 EVO 250GB, Toshiba 500GB
CM Elite 110, Enermax Revolution Xt 730W, LG IPS277L-BN
Marantz SR3001+MA BR5+Sony DS6500

dookeey hvala na odg 26.02.2015. 12:43 #584690

Ok,okacicu malko kasnije smart,mada sam ja gledao posto sam isprobao tonu raznoraznih programa i tool-ova i ok su bili parametri...a ukoliko je Nand otisao,pretpostavljam da mu spasa nema?
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647114.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs