Novi sam na forumu pa ne znam da li je mesto ovde ili u nekoj drugoj rubrici za pomoc:
Dakle kupio sam pre par dana SSD disk SATA SSD 120 GB KINGSTON SV300S37A120G , instalirao na njega operativni sistem Windows 7 64-bit ,zauzeo mi je u pocetku oko 40GB ,uglavnom sistem i prateci programi.Medjutim prateci kolicinu preostalog prostora na disku primetim da svaki dan je manje ZA TRI DANA 12GB ??? ?! Iskljucio sam windows update kao i sistem restore.
E sad da li je moguce da toliko smeca odlazi u temp ili neki drugi deo cvrstog diska (dnevno), jer ranije mi se to nije desavalo, pa mi je sve to malo cudno.
Imate li kakav savet u vezi ovog problema, jer ako ovako nastavi ostadoh ja bez prostora na SSD-u za kratko vreme ?
Par sitnica ti mozda moze pomoci ako ih do sada nisi cekirao...
- ako ti ne treba ubi PAGE file... - ubi mu hibernaciju (ponekad to bude 8GB)... - cekiraj velicinu kante za otpadke (zadaj joj neku normalnu velicinu)... - cekiraj velicinu prostora alociranog za kesiranje surfa (200MB je vise nego dovoljno)...
Inace tih TEMP govana se nakupi ko pleve tako da taj folder ponekad zna da se nagoji do 20GB... nekad je to korisno ali uglavnom nije tako da to mozes lagano da brises...
Citat: `Понекад просто не могу да поверујем да српска власт и `политички крем` који, ево већ деценијама, систематски уништава Свако добро у сопственој земљи, има било какве везе са својим прецима, тим храбрим, поносним, правдољубивим Ср
:: Novi sam na forumu pa ne znam da li je mesto ovde ili u nekoj drugoj rubrici za pomoc :: :: Dakle kupio sam pre par dana SSD disk SATA SSD 120 GB KINGSTON SV300S37A120G , instalirao na njega operativni sistem Windows 7 64-bit ,zauzeo mi je u pocetku oko 40GB ,uglavnom sistem i prateci programi.Medjutim prateci kolicinu preostalog prostora na disku primetim da svaki dan je manje ZA TRI DANA 12GB ??? ?! Iskljucio sam windows update kao i sistem restore :: :: E sad da li je moguce da toliko smeca odlazi u temp ili neki drugi deo cvrstog diska (dnevno), jer ranije mi se to nije desavalo, pa mi je sve to malo cudno :: :: Imate li kakav savet u vezi ovog problema, jer ako ovako nastavi ostadoh ja bez prostora na SSD-u za kratko vreme :: :: Hvala svima ::
Godinama i godinama unazad reklamiram ovaj program, koji je srećom opstao i dalje na slobodnom tržištu. On će ti grafički prikazati šta je to po veličini na tvom disku - particijama. Onda možeš smislenije da delaš. Page file možeš da `ubiješ` ili premestiš na sporiji hdd, ali u čemu je onda poenta ssd-a... Hiberfile pomoću tutorijala - možeš da `ubiješ`... My documents, odnosno, Users celokupan folder, možeš da premestiš na klasičan hdd fizički, što je i maltene pod moranje za svakog ko nije idiot i radi to sebi i drugima kada instalira sistem. Fajlove od widndows update-a, odnosno, ostatke od win-updatea i service pack-a, također možeš da obrišeš. Može da pomogne i CCleaner u ovom slučaju. I to je to. Moja je mantra da je SSdisk ispod 250Gb mučenje, ali nije da ne može da radi. Za sve pobrojano, imaš tutorijale na you-tubetu pa nemam volje da ti potanko objašnjavam i prepisujem jer to možeš i sam - ovo su ideje vodilje.
U poslednje vreme u dva navrata mi se Sistem Ristor uključivao sam od sebe, iako sam ga isključio još po instalaciji Wina (8.1). Prvi put je sve redovno pisalo da je uključen, dok je drugi put pisalo da je isključen, ali kada sam ušao u podešavanja tamo je pisalo da je zauzeto oko 16GB. Tek kada sam ga smanjio na nulu i dodatno isključio u podešavanjima, dobio sam svoje gigabajte nazad. Isto se desilo i burazeru, iako on ima Win 7 na HDD-u.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech V7
Planiram da kupim neki veci SSD pa da te pitam oko deljenja SSD na particije.HDD bi izbacio pa na sta da obratim paznju.Dali klasicno da napravim 2-3 particije ili ima neka zackoljica posto on drugacije alocira fajlove i podatke.
Ma za takve stvari zaboravi da je SSD, radiš isto kao sa bilo kojim storage uređajem, HDD, USB, SD, sve ista stvar. Nema nikakvih misterija sa SSD-om.
:: :: Planiram da kupim neki veci SSD pa da te pitam oko deljenja SSD na particije.HDD bi izbacio pa na sta da obratim paznju.Dali klasicno da napravim 2-3 particije ili ima neka zackoljica posto on drugacije alocira fajlove i podatke :: ::
Odličan je WinDirStat, ali ima još bolji, zove se SpaceSniffer, tu je preglednost mnogo bolja, sve ti je crno na belo, a potpuno istu svrhu ima, ne mora ni da se instalira, ima portable, uz njega treba imati CCleaner i nema glava da boli. SpaceSniffer download: http://goo.gl/nc8gJx Za CCleaner dodajte ovaj fajl u sadržaj foldera CCleaner: http://www.winapp2.com/downloads.html (desni klik na winapp2 `Save File as`
:: Godinama i godinama unazad reklamiram ovaj program, koji je srećom opstao i dalje na slobodnom tržištu. On će ti grafički prikazati šta je to po veličini na tvom disku - particijama :: Onda možeš smislenije da delaš :: Page file možeš da `ubiješ` ili premestiš na sporiji hdd, ali u čemu je onda poenta ssd-a.. :: Hiberfile pomoću tutorijala - možeš da `ubiješ`.. :: My documents, odnosno, Users celokupan folder, možeš da premestiš na klasičan hdd fizički, što je i maltene pod moranje za svakog ko nije idiot i radi to sebi i drugima kada instalira sistem :: Fajlove od widndows update-a, odnosno, ostatke od win-updatea i service pack-a, također možeš da obrišeš :: Može da pomogne i CCleaner u ovom slučaju :: I to je to. Moja je mantra da je SSdisk ispod 250Gb mučenje, ali nije da ne može da radi. Za sve pobrojano, imaš tutorijale na you-tubetu pa nemam volje da ti potanko objašnjavam i prepisujem jer to možeš i sam - ovo su ideje vodilje :: :: Budale računaju na sreću. :: ::
Ja moj SSD ne da nisam delio na particije, nego o tome nisam ni razmišljao. Jedna particija za Windows, programe i 2-3 igre koje igram (ostalo na HDD-ove). Nema potrebe da zbog toga delim 128GB. Kad jednog dana kupim veći, onda možda i razmislim o particionisanju.
@Misterija Eto vidiš da sam pogodio u čemu je problem.
i5 2500K/CM Hyper 212+/MSI Z68A-GD65 G3/HyperX Green 2×4GB 1600/Samsung 830 128GB/ASUS R9 280X DCU II TOP/Dell U2412M/Xonar DX/Altec ATP-3/CM 690 III W/SF Golden Green Pro 650W/Logitech Wave/A4Tech V7
Tips: 1, 2, 5, 11, su ključne za SSD, ostalo se odnosi najviše na uštedu prostora i može da se odnosi i na HDD. Superfetch/prefetch nemaju skoro nikakav uticaj na performanse SSD-a, dovoljno je brzo i bez toga. Ušteda na pisanju više nije ni aktuelna sa novim SSD-ima, postaće ti manji a i večina druguh SSD-a zastareli pre nego što uspeju da se `potroše`.
Meni W7 +PS i ostale design applikacije zauzimaju sve zajedno 35GB :-D znaci samo OS 40 je nebuloza ugasi page file meni je bio 16GB zbog RAM-a koji je 16. Ja sam iskljucio skroz Pagefile, kantu ne koristim nikad vec shift delete pa sam joj dao minimum. Brisi Backupove koje pravi WIN posle svake instalacije koristi CCleaner
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647114. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.