Stvari stoje ovako... Riknuo mi je stari laptop, pa sam kupio drugi. Problem je sto je na starom laptopu ostalo gomilu podataka koje bih da prebacim na novom lapu, ali nemam jasnu ideju kako.
Hdd sam skinuo, 100% je ispravan.
Dakle, zanima me kako ovo uraditi a da ne komplikujem previse?
Inace mozes odmah sad da ga ubacis u neki Desktop i isto ce ga prepoznati. Seti se da je HDD za laptop i HDD za desk isto sve, samo druga velicina i brzina obrtaja. Jedino mSata je prica za sebe. A to sto ima SATA 1.5, 3 i 6Gb/s to nema veze, svi prepoznaju svakog.
Cek, jel taj HDD koji si skinuo sa tog starog laptopa SATA?
Ako jeste, najlakse je da ga skopcas u komp ( standardni su konektori kao i 3.5 SATA HDD ) i posle kako hoces, sa fleskom prebacis ili skopcas i taj iz novog laptopa zajedno pa kpiras sa tog starog na novi, - najbrza varijanta kopiranja.
::Pretpostavljam da se svi oni razlikuju po Sata standardima
Jok, nema veze, SATA je SATA i radice kao i svaki SATA 1, 2, 3 HDD koji skopcas u komp. Razlikuju se samo po performansama...
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Sata standardi se razlikuju samo po brzini (konektori su isti ) tako da mozes da uradis dve stvari..kao sto rece kolega iznad- da ga spojis u desktop masini i bekapujes sve sto ti treba... ili da kupis rack za 2.5 diskove sata (nadam se da ti nije ATA hdd) i da ga posle koristis kao externi hdd. elem jedna napomena - ako ti je na starom lapu bio win 7 -za pristup USERS folderu moraces kroz neku aplikaciju (ja koristim total commander- as administrator) jer kroz windows explorer nece moci
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647114. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.