Aj da je 3.5, ali zip drive.. treba ti takođe i kabl, nije isti kao za floppy 3.5, potreban je još matoriji kabl, drugačiji je interface. Jedino da prati oglase pa kad naleti da kupi.
:: a da je u funkciji?? :: :: Treba drugaru da proba da izvadi podatke sa nekih disketa. Bg i okolina :). :: :: Iskreno, gledao sam ga čudno ali kaže da mu je baš važno. :: :: support normalit :: :: GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, Excelram 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, Sapphire 280X VaporX, Chieftec modular 750W, puno prašine.
bacio sam pet pre nove godine sa sve kablovima u kutiji, ocekuj na zemunskoj pijaci :-D Cak je bilo i 2 diskete. Skupljalo prasinu zaista stajalo u kutiji godinama i cao... Kao i gomila ploca od P4 sa sve CPU mislim da ih je bilo 3 :-D ostavio sam samo AMD neku msi sa CPU 3200+
U čemu je razlika? Pa to ti je isto Floppy ZIP drive 5.25 koji čita zipove, ili diskete. Ima još matoriji od 8`, razvijen od IBM-a, naziv floppy je zbog toga što iskače, 3.5` je hi-tech, ali to je toliko matoro i beskorisno da je suludo uopšte pričati o tome.
:: U čemu je razlika? Pa to ti je isto Floppy ZIP drive 5.25 koji čita zipove, ili diskete. Ima još matoriji od 8`, razvijen od IBM-a, naziv floppy je zbog toga što iskače, 3.5` je hi-tech, ali to je toliko matoro i beskorisno da je suludo uopšte pričati o tome. ::
Nešto si pobrkao drugar, a vidim i još neki, pa upravo iz tog razloga i skrećem pažnju. Floppy i ZIP su dve potpuno različite stvari, eto u čemu je razlika. A naziv floppy nema veze sa `iskakanjem` već se radi o diskovima koji nisu čvrsti već savitljivi. Odatle je i nastao naziv tvrdi disk (hard disk) i meki disk (floppy disk).
Paa..ne bih rekao. Kad bih ubacio ovu disketu u zip sa slike, mislim da bi unutra i ostala, ko zna, možda bi i pročitao nešto . Jednostavno, tako je pisalo (dezinformacija), onda sam se zaebo.
:: Jaoo kad se setim tih prastarih medija :: :: Floppy 5,25 pa zip drajv pa kasetofon pa spektrum micro drajv :: :: Al bilo lepo,nikada nisi znao dali ce se nesto ucitati ili mora na ` misice` :: :: Klinci iz komsiluka navijaju a ti si baja ... ::
Hahahaa baš to, stara dobra vremena. Prajsles!!! Šrafciger bio nezaobilazan alat za učitavanje bilo čega!! :D
Floppy 5.25 i ZIP nisu isto niti su iz istog doba. Taman posla. ZIP se i dalje koristi i ima ga u kapacitetima od 100/250/750 Mb. Koriste ga i dalje uglavnom neke firme.
A ono sto taj tvoj drugar trazi je komponenta koja je nekad bila sastavni deo Pentium racunara.
Pobrkao sam, jbg mnogo ima tih zaebancija i dan danas, sa nečim si i u toku pa opet pobrkaš. Sad je jasno
:: :: U čemu je razlika? Pa to ti je isto Floppy ZIP drive 5.25 koji čita zipove, ili diskete. Ima još matoriji od 8`, razvijen od IBM-a, naziv floppy je zbog toga što iskače, 3.5` je hi-tech, ali to je toliko matoro i beskorisno da je suludo uopšte pričati o tome. :: :: :: :: Nešto si pobrkao drugar, a vidim i još neki, pa upravo iz tog razloga i skrećem pažnju. Floppy i ZIP su dve potpuno različite stvari, eto u čemu je razlika. A naziv floppy nema veze sa `iskakanjem` već se radi o diskovima koji nisu čvrsti već savitljivi. Odatle je i nastao naziv tvrdi disk (hard disk) i meki disk (floppy disk).
Broj postavljenih tema: 60368. Broj poslatih odgovora: 647114. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.